«Το Δελφίνι» εν τοις έργοις αυτού και οι δράσεις του Συλλόγου μέσα από τον Λεσβιακό τύπο. Επετειακή έκδοση. Επιμέλεια ύλης: Δημήτρης Παπαχρυσός, σελ. 336 (μεγάλο μέγεθος), Μυτιλήνη 2020

30 χρόνια Σύλλογος «Το Δελφίνι», 1990-2020.

07/05/2021 - 15:08 Ενημερώθηκε 07/05/2021 - 15:29

Το καταστατικό του Σκάλας Λουτρών «Το Δελφίνι» εγκρίθηκε τον Νοέμβριο του 1990 και αμέσως άρχισε η δράση, η προσφορά, η δημιουργία. Πρόκειται για έναν από τους πιο ουσιαστικούς, συνεπείς, μεθοδικούς, στοχοπροσηλωμένους και οραματικούς συλλόγους του τόπου μας,  που κατόρθωσε στα 30 χρόνια της παρουσίας του να φέρει στο μικρό χωριό της Σκάλας Λουτρών και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Και αυτό γιατί σχεδίασε και υλοποίησε τη δημιουργία ενός ξεχωριστού Μουσείου, του Μουσείου Προσφυγικής Μνήμης και της σχετικής βιβλιοθήκης που αριθμεί πάνω από 8.000 τόμους. Πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο, πραγματική προσφορά στην ιστορία, στον πολιτισμό, στην εκπαίδευση για το οποίο ο Δημήτρης Παπαχρυσός, που κρατά σταθερά και εμπνευσμένα το τιμόνι του Συλλόγου όλα αυτά τα χρόνια και τα υπόλοιπα μέλη του Συλλόγου αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

Αλλά η δράση του «Δελφινιού» δεν περιορίστηκε μόνο στο Μουσείο και στη Βιβλιοθήκη. Δεκάδες εκδηλώσεις και παρεμβάσεις πολιτιστικές, περιβαλλοντικές, εξωραϊστικές, ψυχαγωγικές, εκπαιδευτικές θα βρει ο αναγνώστης στο λεύκωμα που κυκλοφόρησε για τα 30 χρόνια του Συλλόγου. Ο Δημήτρης Παπαχρυσός μέσα από την αποδελτίωση δημοσιευμάτων τοπικών εφημερίδων και πλούσιο φωτογραφικό υλικό  παρουσιάζει χρόνο-χρόνο την παρουσία και το αποτύπωμα του Συλλόγου στο χωριό και στο νησί ευρύτερα. Ο απολογισμός εντυπωσιακός.

Ευχόμαστε στους ανθρώπους του «Δελφινιού» υγεία και  να συνεχίσουν με τον ίδιο ενθουσιασμό και την ίδια αποτελεσματικότητα. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey