«Κλιματική αλλαγή και μείωση των επιπτώσεων από φυσικές καταστροφές»

11ο Διεθνές Σχολείο Γεωπάρκων

21/05/2019 - 16:49

Το Διεθνές Θερινό Σχολείο Γεωπάρκων, η κορυφαία εκπαιδευτική δράση κατάρτισης στελεχών του Διεθνούς Προγράμματος «UNESCO Global Geoparks», θα πραγματοποιηθεί φέτος για ενδέκατη συνεχή χρονιά στη Λέσβο από 31 Μαΐου έως 10 Ιουνίου με αντικείμενο «Κλιματική αλλαγή και μείωση των επιπτώσεων από φυσικές καταστροφές».

Το 11ο Διεθνές Σχολείο Γεωπάρκων συνδιοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου – Τμήμα Γεωγραφίας, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, την UNESCO και το Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής και της Περιφέρειας Β. Αιγαίου.

Επιστημονικός υπεύθυνος του 11ου Διεθνούς Σχολείου Γεωπάρκων είναι ο Καθηγητής Νικόλαος Ζούρος, Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και Πρόεδρος του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων.

Η οργάνωση του Διεθνούς Θερινού Σχολείου Γεωπάρκων συγκεντρώνει το παγκόσμιο ενδιαφέρον ενώ παράλληλα προβάλει την Λέσβο ως κέντρο εκπαίδευσης και πρότυπο για τη δημιουργία και λειτουργία των Γεωπάρκων σε όλο τον κόσμο.

Στο Θερινό Σχολείο Γεωπάρκων έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον και θα συμμετάσχουν περισσότερα από 50 στελέχη γεωπάρκων, υπεύθυνοι φορέων τουρισμού, στελέχη τοπικής αυτοδιοίκησης, καθηγητές πανεπιστημίων, υποψήφιοι διδάκτορες, στελέχη επιστημονικών φορέων που συνεργάζονται με γεωπάρκα και σχεδιάζουν ή υλοποιούν καινοτόμες δράσεις διαχείρισης και ανάδειξης της γεωλογικής μας κληρονομιάς από την Ακτή Ελεφαντοστού, το Βιετνάμ, τη Βόρεια Κορέα, τη Βόρεια Μακεδονία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελβετία, το Εκουαδόρ (Ισημερινός), τη Ζάμπια, την Ινδία, την Ινδονησία, το Ιράν, την Ιταλία, την Κένυα, την Κίνα, την Κόστα Ρίκα, την Κούβα, το Λουξεμβούργο, τη Μαλαισία, το Μαρόκο, το Μεξικό, τη Μογγολία, το Μπενίν, τα Νησία Φερόες, τη Νορβηγία, το Ομάν, το Πακιστάν, τη Ρωσία, τη Σερβία, την Τανζανία, την Τυνησία, τη Χιλή και την Ελλάδα.

Στο Θερινό Σχολείο Γεωπάρκων θα παρουσιάσουν εισηγήσεις Καθηγητές Ελληνικών Πανεπιστημίων αλλά και Καθηγητές από το εξωτερικό, διακεκριμένοι επιστήμονες από Ερευνητικά Κέντρα και Ινστιτούτα και ειδικοί επιστήμονες από την UNESCO.

Παράλληλα με τις διαλέξεις, θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές επισκέψεις στη Λέσβο με στόχο τη γνωριμία των συμμετασχόντων με το φυσικό περιβάλλον, τα γεωλογικά μνημεία, τους οικοτόπους, τους αρχαιολογικούς χώρους, τα Μουσεία, τα μοναστήρια, τους παραδοσιακούς οικισμούς, τους γυναικείους αγροτουριστικούς συνεταιρισμούς και τα τοπικά προϊόντα του νησιού.

Η διοργάνωση του Διεθνούς Σχολείου Γεωπάρκων στη Λέσβο θα συμβάλλει στην προβολή της Λέσβου στο εξωτερικό ενώ παράλληλα θα δώσει τη δυνατότητα ώστε τα θέματα αυτά να αποτελέσουν αντικείμενο επιστημονικής δραστηριότητας στο χώρο του Αιγαίου, με σημαντική αναπτυξιακή διάσταση.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey