Και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

10 χρόνια Χρούσος

07/09/2021 - 10:45 Ενημερώθηκε 07/09/2021 - 10:55

Τον Αύγουστο του 2021 συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου « Ο Χρούσος». Δεκαετή πορεία ανηφορική, ανιδιοτελής με στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον και την ανάδειξη του προστατευόμενου από το Natura 2000 τοπίου του Χρούσου.

Το βράδυ της 8ης Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε στο ανοικτό θεατράκι του Μεσοτόπου ανοικτή εκδήλωση με τίτλο «Υγρότοποι της Δυτικής Λέσβου – Μεσότοπος» με συνδιοργανωτές το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και με ομιλητές τους κ.κ Ζούρο Νικόλαο (διευθυντή του Μουσείου  Φ.Ι.Α.Δ.Λ), Ελένη Γαλανού (περιβαλλοντολόγο  Μουσείου Φ.Ι.Α.Δ.Λ), Μηλιορέλη  Καλλιόπη (περιβαλλοντολόγο ειδική σύμβουλο για θέματα περιβάλλοντος του Δήμου Δυτικής Λέσβου), Μπλούκα Δημήτριο (πρόεδρο συλλόγου « Ο Χρούσος» αρχιτέκτονα ). Από τον σύλλογό μας προσκλήθηκαν όλοι οι τοποικοί φορείς του χωριού. «Ήταν ιδιαίτερα τιμητική για εμάς η συνδιοργάνωση της εκδήλωσης «Υγρότοποι της Δυτικής Λέσβου – Μεσότοπος». Μια συνδιοργάνωση που δικαιώνει τον συνεχή αγώνα μας για την προστασία και ανάδειξη του προστατευόμενου υγρότοπου του Χρούσου» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Εκλογές και το νέο Δ.Σ.

Στις 10 Αυγούστου έγινε η 6η εκλογοαπολογιστική συνέλευση στον Χρούσο. Εγκρίθηκαν τα πεπραγμένα του απερχόμενου Δ.Σ.. Η αθρόα συμμετοχή των μελών στις αρχαιρεσίες και η εγγραφή νέων μελών. Το νέο Δ.Σ αποτελείται από τους Μπλούκα Δημήτρη (πρόεδρο), Βουδούρη Μαρία (αντιπρόεδρο), Γιαννουκάκου Χριστίνα (β αντιπρόεδρο, υπεύθυνη δημ. σχέσεων και γραφείου τύπου), Βαλελή Δέσποινα (γραμματέα), Βουρνάζου Ελευθερία (β γραμματέα), Βουρνάζου Δήμητρα (ταμία), Καρδαρά Στέλιο (υπεύθυνο δραστηριοτήτων και ηλεκτρονικού τύπου). 

Στις  11 Αυγούστου έγινε το αντάμωμα των Χρουσιανών κι άλλων συγχωριανών στη λειτουργία του Αι Γιώργη. Δεν έλειψαν τα κεράσματα εις υγείαν κι εις μνήμην.

Συνεχής είναι η δια ζώσης επικοινωνία και επιστολογραφία του Δ.Σ με τις αρχές και τις υπηρεσίες για τα πάγια θέματα που μας απασχολούν:

  • ασφαλτόστρωση δρόμου Ταβαρίου- Χρούσου
  • ποιότητα και απώλεια πόσιμου νερού
  • δημοτικός ηλεκτροφωτισμός
  • προστασία και ανάδειξη υγρότοπου, μονοπατιών, σηματοδότηση κλπ.

 

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey