Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία Πολιχνίτου για τις ιαματικές πηγές

«Υπέρ των επενδύσεων αρκεί να γίνουν με διαφάνεια»

01/12/2022 - 13:00

«Ως ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία Πολιχνίτου λοιπόν είμαστε σαφώς υπέρ των επενδύσεων που μπορούν να φέρουν την πολυπόθητη ανάπτυξη και να προσφέρουν νέες θέσεις εργασίας , αρκεί αυτές να γίνουν με διαφάνεια και κυρίως να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των δημοτών» αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση η ομάδα μελών του ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία Πολιχνίτου.

Αφορμή, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, αποτέλεσε η φημολογία που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τις ιαματικές πηγές Πολιχνίτου και την αξιοποίηση τους από υποψήφιο-ους επενδυτή-ες.

Μάλιστα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία Πολιχνίτου αναμένεται να παρακολουθήσουν, την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Λέσβου την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022, καθώς και την ημερίδα την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022 στο Πολύκεντρο Πολιχνίτου. Ακολούθως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσουν σε νέα ανακοίνωση όταν και θα έχουν τεθεί στον δημόσιο διάλογο όλα τα δεδομένα.
«Οι πλουτοπαραγωγικές πηγές πρέπει να αντιμετωπιστούν ως μοχλός ανάπτυξης»

«Η ευρύτερη περιοχή Πολιχνίτου είναι από τις πιο αδικημένες του νησιού. Ένα από τα τελευταία μεγάλα αναπτυξιακά έργα που έγιναν ήταν το Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου στις αρχές του ’80 που αναβάθμισε την περιοχή και προσέφερε θέσεις εργασίας στον τοπικό πληθυσμό. Έκτοτε ο α’ και β’ βαθμός αυτοδιοίκησης καθώς και η κεντρική εξουσία με τις πολιτικές της δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων – άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο- με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της περιοχής και τη σταδιακή ερημοποίηση της. Ο δε σεισμός της Βρίσας το 2017  καθώς και οι πυρκαγιές του καλοκαιριού επέφεραν το τελειωτικό χτύπημα.

Οι πλουτοπαραγωγικές πηγές που διαθέτει η περιοχή, για μας ως ΣΥΡΙΖΑ – Πολιχνίτου, αποτελούν τον βασικό μοχλό ανάπτυξης και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστούν» αναφέρεται, μεταξύ άλλων στην σχετική ανακοίνωση.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey