Ανακοίνωση Νομαρχιακής με αφορμή τους δασικού χάρτες

Βολές στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., τα εύσημα στον Αθανασίου από ΝΟ.Δ.Ε.

06/04/2021 - 12:42

Η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας με ανακοίνωσή της  χαιρετίζει τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης για τη λήψη των μέτρων επίλυσης των ζητημάτων, που έχουν προκύψει μετά την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών. Τα μέλη της ΝΟ.Δ.Ε., δεν παραλείπουν να στρέψουν τα βέλη τους κατά της προηγούμενης κυβέρνησης, καθώς όπως αναφέρεται τα προβλήματα δημιουργήθηκαν επί των ημερών της.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα καταθέσει άμεσα νομοθετική ρύθμιση και θα προχωρήσει σε οριζόντιες παρεμβάσεις για την επίλυση των σφαλμάτων που έχουν προκύψει στο είδος χαρακτηρισμού της γης. Κυρίως, α) δίνεται οριζόντια παράταση έξι μηνών για την υποβολή αντιρρήσεων από τους πολίτες επί του περιεχομένου των Δασικών Χαρτών και β) μειώνεται κατά 50% το τέλος άσκησης αντιρρήσεων, ενώ για όσους έχουν ήδη υποβάλει αντίρρηση η διαφορά θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους.

Τα μέλη της Νομαρχιακής ευχαριστούν το βουλευτή Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας και Αντιπρόεδρο της Βουλής, καθώς όπως αναφέρουν ήταν καθοριστικής σημασίας η συμβολή του. «Πρέπει να επισημάνουμε ότι, εκ των πρώτων, που ανέδειξαν τα προβλήματα, τα οποία ανέκυψαν από την ανάρτηση των δασικών χαρτών, ήταν ο βουλευτής του Νομού μας Χαράλαμπος Αθανασίου. Συγκεκριμένα, υπέβαλε, στις 04/03/2021, σχετική επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωνσταντίνο Σκρέκα, με γνώμονα πάντα την εξάλειψη της ταλαιπωρίας και του κόστους για τους πολίτες της Λέσβου αλλά και όλης της χώρας, έτσι ώστε να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος για εσωτερικές και οριζόντιες διορθώσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες του θεματικού περιεχομένου των δασικών χαρτών».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey