Δηλώνουν μόνοι και τελειώνει η υπομονή τους

Βάζουν … χέρι, στη Σακελλαροπούλου, οι κάτοικοι της Μόριας και των άλλων χωριών

18/08/2020 - 16:40

Φωτιά άναψαν φαίνεται στους κατοίκους της Μόριας και των όμορων χωριών, οι δηλώσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, για το μεταναστευτικό, κατά τη χθεσινή τελετή αναγόρευσής της ως επίτιμη δημότη του δήμου Δυτικής Λέσβου.

Οι κάτοικοι με δελτίο Τύπου δηλώνουν καθόλα μόνοι και ασκούν οξεία κριτική στην μέχρι τώρα μεταναστευτική πολιτική η οποία τους κάνει να αισθάνονται ακόμη πιο μόνοι, αφού Ελληνική Πολιτεία κι η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως λένε, αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντί τους, και να τους αντιμετωπίσουν ως ισότιμους πολίτες, με αξιοπρέπεια και ειλικρίνεια. Ακόμη δηλώνουν μόνοι γιατί, όπως σημειώνεται, κάποιοι συνεχίζουν να παίρνουν αποφάσεις γι’ αυτούς χωρίς αυτούς και επειδή αγνοούνται οι αποφάσεις της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Μυτιλήνης.

Ακόμη γίνεται λόγος για εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού, για ανεξέλεγκτη δράση Ολλανδικής ΜΚΟ, για την άρνηση του ελληνικού κράτους να κλείσει το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης και τον παράνομο καταυλισμό της Μόριας.

Οι κάτοικοι της Μόριας, της Παναγιούδας, του Αφάλωνα και των Παμφίλων δράττονται των φράσεων της προέδρου και συγκεκριμένα: « Ως «φύλακες της πατρίδας που καθημερινά βιώνουμε την επιθετικότητα της άλλης πλευράς» και που «χρειαζόμαστε την αμέριστη στήριξη σας»» , επισημαίνοντας ότι κοινότητες  τους επωμίστηκαν το δυσανάλογο βάρος του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος επί πέντε χρόνια και που συνεχίζουν να το επωμίζονται, δηλώνοντας μόνοι σε όλο αυτό το χαοτικό πρόβλημα.

Μάλιστα στο δελτίο Τύπου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Είμαστε μόνοι διότι μετά από πέντε χρόνια και παρά το ότι οι κοινωνίες μας έχουν τραβήξει τα πάνδεινα, το Ελληνικό Κράτος αρνείται να ικανοποιήσει το πάγιο και χρόνιο αίτημά μας και να προγραμματίσει το κλείσιμο του ΚΥΤ και του παράνομου καταυλισμού της Μόριας που λειτουργούν εντός κατοικημένων περιοχών και καταπατημένων ιδιοκτησιών με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε όλα τα επίπεδα (κοινωνικό, πολιτικό, στρατιωτικό, πολιτισμικό, οικονομικό). Αντιθέτως, ενεργεί επιθετικά και προγραμματίζει την επέκταση και τη συνέχιση του ΚΥΤ και τη νομιμοποίηση του παράνομου καταυλισμού (ή μέρος αυτού), παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο. Θα είμαστε απελπιστικά μόνοι εφόσον τις επόμενες ημέρες, όπως πιθανολογείται, εγκαινιάσετε την εγκατάσταση μιας πρόσθετης μονάδας υγείας εντός του χώρου του παράνομου καταυλισμού, γεγονός που θα συμβάλλει στην παγίωση του ΚΥΤ. Τη δομή αυτή θα τη χορηγήσει η Ολλανδική Κυβέρνηση, ενώ όλα αυτά τα χρόνια την παράνομη επέκταση του καταυλισμού έχει αναλάβει κυρίως μια Ολλανδική ΜΚΟ, την οποία το Ελληνικό Κράτος δεν γνωρίζουμε αν έχει ελέγξει. Γνωρίζουμε, επίσης, ότι κάποιοι θέλουν να περιορίσουν το πρόβλημα στο Βόρειο Αιγαίο…

Θα συνεχίσουμε να είμαστε μόνοι όσο αποφασίζουν άλλοι για το μέλλον του νησιού μας, όσο δεν επιδεικνύεται σεβασμός στη δημοκρατική διακυβέρνηση και δεν εφαρμόζονται οι νόμοι στις ιδιότυπες «γκρίζες ζώνες» του κράτους μας… ,όσο εμπορευματοποιείται και εργαλειοποιείται η μεταναστευτική κρίση και όσο δεν γίνονται σεβαστές οι αποφάσεις μας. Θα συνεχίσουμε να είμαστε μόνοι όσο δεν έχουμε πραγματικούς υποστηρικτές».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey