«Εθελοτυφλούν στο όνομα του λαϊκισμού»

Βάστρια: Πυρά ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας κατά Μουτζούρη για τις κινητοποιήσεις

18/02/2022 - 10:39

«Ως Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Λέσβου καταδικάζουμε την απόφαση της Περιφερειακής Αρχής να καλύψει τις δαπάνες για την οργάνωση του συλλαλητηρίου, στις 23 Φεβρουαρίου, κατά της δημιουργίας της νέας προσφυγικής δομής στη Βάστρια» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή της Νέας Δημοκρατίας στρέφοντας τα πυρά κατά του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη.

Σαφέστατα, η διαμαρτυρία, η ειρηνική συνάθροιση και η διαδήλωση των πολιτών είναι αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα, και υπέρτατη δημοκρατική έκφραση. Όμως, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχουμε μια «αυτόβουλη» διαμαρτυρία της κοινωνίας αλλά μια διαδήλωση, που καθοδηγείται και χρηματοδοτείται από την Περιφερειακή Αρχή, η οποία ξεχνάει ότι είναι διαχειριστής του δημόσιου χρήματος.

Δυστυχώς, ορισμένοι ταγοί της αυτοδιοίκησης και κομματικοί παράγοντες εξακολουθούν να εθελοτυφλούν στο όνομα του λαϊκισμού και της εξυπηρέτησης των μικροπολιτικών τους σκοπιμοτήτων. Αρνούνται να αποδεχθούν ότι οι εικασίες και οι ισχυρισμοί τους για το μεταναστευτικό διαψεύστηκαν, φτάνοντας, μάλιστα, στο σημείο να επικαλούνται καταστάσεις μιας άλλης περιόδου, όπου τα δεδομένα ήταν εντελώς διαφορετικά. Για ακόμη μια φορά, τους θυμίζουμε ότι, σήμερα, τα σύνορα μας φυλάσσονται, οι μεταναστευτικές ροές παραμένουν σταθερά χαμηλές και η αποσυμφόρηση του νησιού μας έγινε πράξη. Οφείλει, λοιπόν, η Περιφερειακή Αρχή, με πρώτο τον Περιφερειάρχη μας, να αφουγκραστεί το σύνολο της κοινωνίας και τους παραγωγικούς φορείς και να αντιληφθεί ότι στα πιο δύσκολα ζητήματα, όπως είναι τα εθνικά, ο δρόμος είναι της ουσίας και όχι του εντυπωσιασμού και του λαϊκισμού.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey