Σπιλάνης: Πίσω παπά τα στέφανα

To Πανελλήνιο συνέδριο «Γυναίκα – Υγεία –Μακροζωϊα» θα διεξαχθεί στο αμφιθέατρο του ξενοδοχείου «DORYSSA»

28/09/2022 - 13:30 Ενημερώθηκε 28/09/2022 - 18:18

Με ανακοίνωσή του ο Βουλευτής Σάμου Χριστόδουλος Στεφανάδης ενημερώνει για την αλλαγή του χώρου διεξαγωγής του πανελληνίου συνεδρίου «Γυναίκα – Υγεία – Μακροζωϊα» από το «Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο» στο αμφιθέατρο του ξενοδοχείου «DORYSSA». Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στην Σάμο από 30/9 έως 2/10/ 2022.

Οργανώνεται από το«Ερευνητικό Ινστιτούτο για τη Μακροζωία και την Πρόληψη των ασθενειών του Γήρατος»,το ποιο είναι ΜΗ κερδοσκοπικό επιστημονικό ίδρυμα.

Το συνέδριο είναι αμιγώς επιστημονικό. Συμμετέχουν 47 κορυφαίοι επιστήμονες και Ακαδημαϊκοί από όλη την χώρα. Μεταξύ των οποίων και 5 πολιτικά πρόσωπα, που θα δώσουν όχι πολιτικές ομιλίες, αλλά κοινωνικές- επιστημονικές.

<<Το ότι τα πολιτικά πρόσωπα ανήκουν στην ΝΔ, οφείλεται (όπως ανέφερα σε προηγούμενη ανακοίνωσή μου) στο ότι πολιτικοί από τις άλλες παρατάξεις δεν αποδέχθηκαν την πρόσκληση>> σημειώνει ο επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ, Γιάννης Σπιλάνης.

Σχετικά με την κάλυψη της δαπάνης του Συνεδρίου, διευκρινίζεται με ανακοίνωση του Βουλευτή Σάμου Χριστόδουλου Στεφανάκη: << Το Ινστιτούτο, βάση του καταστατικού του, αποδέχεται δωρεές για την ενίσχυση των δράσεων του. Στο πλαίσιο αυτό, αποταθήκαμε συν τοις άλλοις και στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, η οποία ευγενώς δέχτηκε να συνδράμει με πόσο περίπου 30.000€ (ευχαριστώ θερμά τον Περιφερειάρχη κ. Κωνσταντίνο Μουτζούρη και τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Βασίλειο Πανουράκη).

Μετά όμως από τον θόρυβο που δημιουργήθηκε από αυτοδιοικητικές παρατάξεις και από τοπικούς  πολιτευτές της αντιπολίτευσης, και μάλιστα με σοβαρά υπονοούμενα περί της οικονομικής διαχείρισης, επιτιθέμενοι σε εμένα προσωπικά,  αποφάσισα να ΜΗΝ ΑΠΟΔΕΧΘΩ την ευγενική οικονομική συνδρομή της Περιφέρειας, και το κόστος του Συνεδρίου να καλυφθεί αποκλειστικά από το Ινστιτούτο>> και προσθέτει ακολούθως: <<Σχετικά με τον τόπο διεξαγωγής του Συνεδρίου:Είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο για να διαφημιστεί η πολιτιστική κληρονομιά του νησιού μας και να ενισχυθεί άμεσα η πολύπαθη πόλης της Σάμου. Επειδή και για αυτή την επιλογή εκφράστηκαν, από τους ίδιους θεσμικούς και πολιτευτές, έντονες (αλλά και  κακόβουλες από ορισμένους) αντιδράσεις περί της νομιμότητας, ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ” DORYSSA”,  έναν εξαιρετικό χώρο χωρητικότητας 250 ατόμων με όλες τις παροχές.

Πιστεύω, ότι με αυτή την απόφαση θα ηρεμήσουν όλοι αυτοί (θεσμικοί και  πολιτευτές ) που ανησύχησαν… Πάντα θα είμαστε  αμετακίνητοι κοντά στον Λαό της Σάμου και του Νομού μας. Και κάτι τελευταίο για τους συμπολίτες μας (θεσμικούς, πολιτευτές και…εισαγόμενους πολιτευτές που αρθρογραφούν εναντίον μου συκοφαντώντας με σε κεντρικές αντιπολιτευτικές ιστοσελίδες) που μας κατηγόρησαν :”Εξ ίδιων  κρίνουν τα αλλότρια” ή τέλος, “δεν είμαστε όλοι ίδιοι“>>.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey