FOLLOW US

Πολιτική

  • Ευγενική άρνηση του Στρατή Παττακού στην πιθανότητα εμπλοκής του με την πολιτική
Το ΚΙΝ.ΑΛ άνοιξε την προεκλογική κουβέντα

Η δημοσιοποίηση των «μεγάλων προσδοκιών» των στελεχών της βάσης του ΚΙΝ.ΑΛ στη Λέσβο από το σχετικό ρεπορτάζ του «Ε», αναφορικά με τους προτεινόμενους για υποψηφίους βουλευτές στο νησί, ενεργοποίησε τις προεκλογικές συζητήσεις, προκάλεσε σχόλια και μένει να φανεί και το αν προκάλεσε και… κινητοποίηση. Εξάλλου το σενάριο των πρόωρων εκλογών, δεν είναι πια μακρινό και είναι φανερό πως η πρόσφατη διαδικασία προαξιολόγησης ουσιαστικά των πιθανών υποψηφίων που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝ.ΑΛ, παρακολουθείται ήδη και από τα επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ στη Λέσβο. Εξάλλου δεν αποκλείεται κάποια από τα ονόματα που «έπαιξαν» στο ρεπορτάζ του ΚΙΝ.ΑΛ, να απασχολήσουν στο εγγύς μέλλον και τα αντίστοιχα ρεπορτάζ για τις διεργασίες των άλλων δύο κομμάτων. Σε επίπεδο πάντως επισήμων αντιδράσεων στον απόηχο του δημοσιεύματος του «Ε», προέκυψε μία, εκείνη του γνωστού και καταξιωμένου συντοπίτη μας καρδιοχειρουργού στην Αθήνα Στρατή Παττακού, ο οποίος με επιστολή του στο «Ε», διέψευσε προκαταβολικά οποιοδήποτε σενάριο εμπλοκής του όχι μόνο στο ΚΙΝ.ΑΛ, αλλά στην πολιτική γενικότερα.

 Άλλοι ένιωσαν τιμή στο άκουσμα της είδησης, ότι προτάθηκαν από τα μέλη των δημοτικών και τοπικών οργανώσεων για να καλύψουν μία θέση του ψηφοδελτίου του ΚΙΝ.ΑΛ στις ερχόμενες εκλογές, άλλοι κράτησαν κλειστά τα χαρτιά τους και άλλοι, περιμένουν την… κεντρική αξιολόγηση από την Αθήνα, για να κατέλθουν επίσημα ως υποψήφιοι βουλευτές, αφού έχουν ήδη εκφράσει ανοιχτά τις προθέσεις τους στο στενό τους περιβάλλον. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι, πως οτιδήποτε αφορά στο… ΠΑΣΟΚ, διαχρονικά ιντριγκάρει. Αφού οι συζητήσεις σε ότι αφορά το παρόν, το μέλλον του και πολύ περισσότερο το… ψηφοδέλτιό του, ενεργοποιούνται στο άψε σβήσε, ακόμα και από πρόσωπα που δύσκολα θα ξαναψήφιζαν το πάλαι ποτέ κραταιό κόμμα. Και ακόμα και στη φιλολογική περισσότερο κουβέντα που άνοιξαν οι διεργασίες των τοπικών οργανώσεων του ΚΙΝ.ΑΛ στη Λέσβο, προέκυψαν μέχρι και διαφωνίες, ενδεικτικά του ότι ο χώρος παραμένει κατακερματισμένος και έρμαιο «παραγοντίστικων» λογικών.

 

Το ευγενικό «όχι» του Στρατή Παττακού

Το ποιοι βέβαια από τους περίπου 20 που προτάθηκαν για υποψήφιοι… βουλευτές και έφυγαν προς αξιολόγηση στα κεντρικά του κόμματος, θα μπουν στο ψηφοδέλτιο, είναι εξαιρετικά δύσκολο να το προβλέψει πάντως κανείς. Μάλιστα κάποια από τα ονόματα αυτά, φέρονται να «παίζουν» και για υποψήφιοι στον ΣΥΡΙΖΑ. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα είναι πάντως σε κανένα ψηφοδέλτιο, είτε του ΚΙΝ.ΑΛ, είτε άλλου κόμματος, ο Στρατής Παττακός. Ο οποίος με επιστολή του στο «Ε», διέψευσε προκαταβολικά την οποιαδήποτε εμπλοκή του με την πολιτική, ευχαριστώντας πάντως θερμά εκείνους που τον πρότειναν για υποψήφιο βουλευτή.  «Αγαπητοί μου φίλοι, υπογραμμίζει στο λιτό διευκρινιστικό σημείωμα του,  στο φύλλο του Σαββάτου αναφερθήκατε στο όνομα μου και μάλιστα με τον τιμητικό καθ όλα τρόπο ότι αποτελώ πιθανό πρόσωπο στις επόμενες εκλογές για το ΚΙΝΑΛ. Επειδή αυτό έχει γίνει και στο παρελθόν από άλλο κομματικό χώρο, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι όχι μόνο δεν υπήρξε ποτέ τέτοια επικοινωνία η σκέψη, αλλά και ότι η πολιτική ανάμειξη με οποιοδήποτε κομματικό μηχανισμό και για οποιοδήποτε θέση δεν είναι στις προθέσεις μου. Η εντατική ενασχόληση με την επιστήμη μου δεν επιτρέπει ούτε καν την σκέψη. Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία όπως και τους φίλους μου που θεωρούν ότι θα μπορούσα να προσφέρω», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παττακός στην επιστολή του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top