FOLLOW US

Πολιτική

  • Δήλωση του βουλευτή Χ. Αθανασίου με αφορμή τις αναφορές σχετικά με τη δήλωσή του στην ΕΡΤ
«Το γαρ πολύ του πανικού, γεννά παραφροσύνη»

Η απάντηση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου στην ΕΡΤ με αφορμή τα ζητήματα που εγείρονται γύρω από τις κατηγορίες για το σκάνδαλο Novartis και όσα είπε επικαλούμενος και την πρότερη ιδιότητα του ως δικαστικού λειτουργού, για τα περί δωροδοκίας και ευθύνης των υπουργών, προκάλεσαν την αντίδραση της κυβέρνησης και των φιλικών της μέσων, δίνοντας μια διάσταση στα λεγόμενά του που όπως προκύπτει από μια καλύτερη ανάγνωση της εν λόγω δήλωσης, προφανώς και έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης στα πλαίσια της πολιτικής αντιπαράθεσης που ζούμε με αφορμή και την επίμαχη υπόθεση.

Ο Λέσβιος βουλευτής Χαράλαμπος Αθανασίου, με αφορμή τις αναφορές που έλαβαν χώρα σχετικά με δήλωσή του στην ΕΡΤ, έσπευσε να ξεκαθαρίσει τη θέση του και να διευκρινίσει τι ακριβώς ερωτήθηκε και είπε, βάλλοντας συγχρόνως και κατά της κυβέρνησης που παραποίησε τεχνηέντως όπως λέει τα λεγόμενα του.

Η δήλωση του κ. Αθανασίου έχει ως εξής:

 Η δήλωση Αθανασίου

«Εκτός από τη θλίψη φαίνεται πως και το γαρ πολύ του πανικού, γεννά παραφροσύνη.

 Η Κυβέρνηση έχοντας να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της αποτυχίας της πρωτοφανούς στα χρονικά σκευωρίας της υπόθεσης Novartis αλλά και της καταβαραθρώσεώς της δημοσκοπικά, πλέον τα παίζει όλα για όλα: μεταχειρίζεται τεχνάσματα που δεν μπορούν να σταθούν με τους κανόνες κοινής λογικής και τα οποία εκθέτουν ανεπανόρθωτα τους δημιουργούς τους.

 Πιο συγκεκριμένα, ρωτήθηκα από δημοσιογράφους της εκπομπής “Απευθείας” στην ΕΡΤ, ευρισκόμενος σήμερα το πρωί έξω από το Κοινοβούλιο, αν θεωρώ, με την ιδιότητά μου ως νομικός και πρώην δικαστικός, ότι η παθητική δωροδοκία συνιστά αδίκημα που συνδέεται με πράξεις που ανάγονται στα καθήκοντα του Υπουργού ή τελείται επ’ ευκαιρία αυτών. Απάντησα ότι κατά την επιστημονική άποψή μου αλλά και την πάγια νομολογία των ανωτάτων Δικαστηρίων και του Ειδικού Δικαστηρίου περί Ευθύνης Υπουργών (υποθέσεις: Παπανδρέου, Κουτσόγιωργα, Παπακωνσταντίνου κ.α) η δωροδοκία είναι πράξη που τελείται κατά την άσκηση των καθηκόντων του Υπουργού.

 Στη μονταζιέρα του Μεγάρου Μαξίμου, απομόνωσαν τη φράση “η μίζα είναι στα καθήκοντα του Υπουργού” ώστε να ερμηνεύσουν τη δήλωσή μου πως τάχα θεωρώ ότι οι Υπουργοί μπορούν να παίρνουν μίζες και να παραμένουν ατιμώρητοι. Αν είναι δυνατόν οι “φωστήρες” της Κυβέρνησης να θεωρούν ότι οι Έλληνες είναι τόσο αφελείς ώστε να καταναλώσουν άκριτα αυτήν την άθλια μηχανορραφία, που θα προκαλούσε μέχρι και στον Γκαίμπελς θυμηδία για την προχειρότητά της.

 

Τέλος, θέλω να σημειώσω ότι οι απόψεις οι δικές μου αλλά και του κόμματος μου είναι σαφείς: θεωρούμε ως αδήριτη ανάγκη την τροποποίηση επί το αυστηρότερον του άρθρου 86 του Συντάγματος περί ευθύνης Υπουργών, που σήμερα δυσλειτουργεί, και τη θέση μας αυτή την έχουμε διατυπώσει σε όλους τους τόνους.

Αφήνουμε στο ΣΥΡΙΖΑ τα πυροτεχνήματα και τα τεχνάσματα που σκοπό έχουν μόνο την επικοινωνιακή διαχείριση της υπόθεσης Novartis, που χρησιμοποιήθηκε με κάθε τρόπο από την Κυβέρνηση για να σπιλωθούν πολιτικά πρόσωπα και συνειδήσεις, και τώρα καταρρέει σαν χάρτινος πύργος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019 13:11
Ετικέτες
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top