FOLLOW US

Πολιτική

  • Κοινή Ερώτηση των νησιωτών βουλευτών της ΝΔ για να να αντιμετωπισθεί άμεσα η υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των υγειονομικών μονάδων
«Τι θα κάνετε με τα Νοσοκομεία και τα Κ.Υ. στα νησιά»;

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας και τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κατέθεσαν ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, βουλευτής Νομού Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Τομεάρχης Τουρισμού, βουλευτής Νομού Δωδεκανήσων Μάνος Κόνσολας, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Μεταφορών και Υποδομών, βουλευτής Νομού Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, βουλευτής Νομού Χίου Παναγιώτης Μηταράκης με θέμα τη μεγάλη έρευνα της ΠΟΕΔΗΝ για την κατάσταση των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και του ΕΚΑΒ στις τουριστικές νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου και Ιονίου Πελάγους, της Χαλκιδικής, των Σποράδων, της Ηπείρου και της Κρήτης. Οι τέσσερις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μέσω της Ερώτησής τους ζητούν να ληφθούν μέτρα ώστε να αντιμετωπισθεί άμεσα η υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας των νησιών μας και να  δοθούν κίνητρα σε ιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό ώστε να προτιμούν να υπηρετήσουν σε νησιωτικές περιοχές, αντισταθμίζοντας έτσι όλους τους αποτρεπτικούς παράγοντες όπως η αύξηση του κόστους ζωής, αυξημένα ναύλα κλπ.

 

«Ένας χρόνος έχει περάσει από τότε που ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός μιλούσε για “ενίσχυση της Υγείας” στα νησιά μας. Η εικόνα όμως που παρουσιάζεται στην έρευνα της ΠΟΕΔΗΝ, όπως δημοσιεύθηκε στις 5 Ιουνίου 2018, είναι αποκαρδιωτική και σε τίποτα δεν αντικατοπτρίζει κάποιο είδος ανάπτυξης στο χώρο της Υγείας των νησιωτικών περιοχών μας», σημειώνει με δήλωσή του ο κ. Αθανασίου με αφορμή τη σχετική Ερώτηση που συνυπέγραψε και συνεχίζει:

 

Αθανασίου: «Συνεχίζονται οι πολιτικές εις βάρος των νησιών»

«Μπορεί η Κυβέρνηση να προκηρύσσει και να επαναπροκηρύσσει τους διαγωνισμούς που δεν προσελκύουν το ενδιαφέρον εντούτοις θα συνεχίζουν να μένουν άκαρποι όσο δεν δίνονται επιπλέον κίνητρα σε ιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, όσο η Κυβέρνηση συνεχίζει να ασκεί πολιτικές εις βάρος των νησιωτικών περιοχών, όπως έπραξε με τη διαχείριση του μεταναστευτικού και την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, αυξάνοντας το κόστος ζωής και τραβώντας τα νησιά μας στον πάτο της οικονομίας. Δεν είναι δυνατόν οι Υγειονομικές Μονάδες των νησιών μας να παρουσιάζουν αυτή την εικόνα εγκατάλειψης, ιδιαιτέρως αυτά που αποτελούν δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς ή αυτά που σηκώνουν το βάρος του μεταναστευτικού. Οι συνθήκες στα νησιά μας θα χειροτερεύουν μέρα με τη μέρα όσο ο πληθυσμός τους αυξάνεται είτε με την άφιξη τουριστών είτε με την άφιξη μεταναστών και προσφύγων.

Η Υγεία αποτελεί θεμέλιο για τη νησιωτική ανάπτυξη. Ποιος δεν σταθμίζει σοβαρά το θέμα των υπηρεσιών υγείας όταν πρόκειται να ζήσει μόνιμα ή να επισκεφθεί έναν τόπο; Όσο όμως οι νησιώτες συνεχίζουν να μην απολαμβάνουν το αγαθό της Υγείας και να μην νιώθουν ασφαλείς στον τόπο τους θα αναγκαστούν να τον εγκαταλείψουν με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία και την ασφάλεια της χώρας μας».

 

Η Ερώτηση

Με δεδομένο τώρα πως οι συνθήκες στα νησιά μας θα χειροτερεύουν μέρα με τη μέρα όσο ο πληθυσμός τους αυξάνεται είτε με την άφιξη τουριστών είτε με την άφιξη μεταναστών και προσφύγων, οι βουλευτές της ΝΔ στο κοινό τους κείμενο προς τους αρμοδίους Υπουργούς, σημειώνουν ακόμα πως όσο οι νησιώτες συνεχίζουν να μην απολαμβάνουν το αγαθό της Υγείας και να μην νιώθουν ασφαλείς στον τόπο τους θα αναγκαστούν να τον εγκαταλείψουν με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία και την ασφάλεια της χώρας μας. Για να καταλήξουν με την Ερώτηση σχετικά με τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση ώστε τα νησιά να μην μένουν υγειονομικά ανοχύρωτα μπροστά στην αύξηση της ζήτησης σε υπηρεσίες υγείας. «Πως σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας των νησιών μας; Ποια κίνητρα έχετε εξασφαλίσει για τους ιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό ώστε να προτιμούν να υπηρετήσουν σε νησιωτικές περιοχές, αντισταθμίζοντας έτσι όλους τους αποτρεπτικούς παράγοντες όπως η αύξηση του κόστους ζωής, αυξημένα ναύλα κλπ.; Τι άλλα μέτρα έχετε λάβει, στο πλαίσιο της νησιωτικής πολιτικής, προκειμένου να ενισχυθεί ο τομέας Υγείας των νησιών μας»;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Ετικέτες
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top