FOLLOW US

Πολιτική

  • Από αξιόπιστα ΜΜΕ, παραποιήθηκε βάναυσα η τοποθέτηση του βουλευτή Λέσβου και προκάλεσε άκυρη… ταραχή
Θύμα των fake news ο Γ. Πάλλης!

Για έναν -όχι και τόσο βέβαια- περίεργο λόγο αλλά ενδεικτικό του κλίματος πόλωσης που έχει διαμορφωθεί στη Μυτιλήνη πριν και μετά το Περιφερειακό Συνέδριο και στο οποίο «σιγοντάρουν» αμφότερα τα κόμματα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, τα λεγόμενα του βουλευτή Λέσβου Γιώργου Πάλλη για τη διαμαρτυρία των Μυτιληνιών την περασμένη Πέμπτη για τον ΦΠΑ και το προσφυγικό, παραποιήθηκαν βάναυσα. Και μάλιστα από σοβαρά και αξιόπιστα μέσα ενημέρωσης τα οποία εμφάνισαν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να χαρακτηρίζει «φασιστοειδή» όλους όσοι συμμετείχαν στην μεγαλειώδη πορεία κατά την ημέρα επίσκεψης του πρωθυπουργού στο νησί. Ο παραπλανητικός τίτλος των σχετικών δημοσιευμάτων, πολύ γρήγορα αναπαράχθηκε και στη Μυτιλήνη από εκατοντάδες χρήστες των social media, ακόμα και από θεσμικούς παράγοντες και εκπροσώπους φορέων που πάτησαν την… μπανανόφλουδα και συνέβαλαν ατυχώς στο να ανέβει ακόμα πιο επικίνδυνα το «θερμόμετρο» της αντιπαράθεσης και ειδικότερα ο χαρακτηρισμός… «ταμπού» τελευταία στο νησί για τους «ακροδεξιούς». 

Ο Γιώργος Πάλλης, μάλλον άργησε να καταλάβει τον κακό χαμό που προκάλεσε την περασμένη Παρασκευή η παραποίηση των λεγομένων του στη βουλή για την διαδήλωση στο νησί και αρκετές ώρες αργότερα, έσπευσε με τοποθέτησή του στο facebook να καταγγείλει την -πράγματι- «εκστρατεία διασποράς fake news» εις βάρος του.

Τον εμφάνισαν να αποκαλεί φασιστοειδή όλους τους διαδηλωτές

Ο Γ. Πάλλης ισχυρίστηκε ότι ορισμένα ΜΜΕ απομόνωσαν την τοποθέτησή του στη βουλή και του απέδιδαν ότι αποκάλεσε τους πολίτες που συμμετείχαν σε αυτές «φασιστοειδή». Για την αποκατάσταση της αλήθειας, ο βουλευτής αναγκάστηκε να παραθέσει και το επίμαχο απόσπασμα της τοποθέτησής του σε βίντεο και αποδεικνύει ότι ο βουλευτής μίλησε για τη γνωστή μικρή μειοψηφία «φασιστοειδών» που εισχώρησαν στη συγκέντρωση.

«Προπαγανδιστικοί τίτλοι…»

«Εδώ πέρα, θα πρέπει να διαλέξουμε όλοι μας όχθη, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Αν ήμασταν με την όχθη της δημοκρατίας, της έννομης τάξης, της εφαρμογής του διεθνούς δικαίου και των ευρωπαϊκών οδηγιών που ερχόμαστε να ενσωματώσουμε ή αν είμαστε με αυτούς, με τη μικρή μειοψηφία φασιστοειδών, τα οποία κάποιοι δυστυχώς τα χαϊδεύουν προκειμένου να κάνουν μικροπολιτική. Εδώ θέλουμε ξεκάθαρες θέσεις και απαντήσεις. Χθες είχαμε και συλλήψεις στη Μυτιλήνη αυτών που πήγαν να αμαυρώσουν τη στάση των πολλών πολιτών, οι οποίοι βρέθηκαν από διάφορους χώρους και παρατάξεις στην προκυμαία της Μυτιλήνης. Είχαμε συλλήψεις ανθρώπων από αυτούς οι οποίοι αμαυρώνουν το δίκαιο αίτημα των πολιτών της ευρύτερης περιοχής της Μόριας, των οποίων η ζωή έχει αλλάξει και οφείλουμε να το παραδεχτούμε», ήταν για την ιστορία το ακριβές περιεχόμενο της τοποθέτησης του κ. Πάλλη. Ο οποίος επί τη ευκαιρία καλεί τους πολίτες «να μην παρασύρονται από τους πιασάρικους και προπαγανδιστικούς τίτλους και την "κοπτοραπτική" των fake news, αλλά να αναζητούν μια ολοκληρωμένη, πολύπλευρη και υπεύθυνη ενημέρωση».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Τρίτη, 08 Μαΐου 2018 17:53
Ετικέτες
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top