Ο δήμαρχος Λέσβου συναντιέται την Παρασκευή με τον Χαρίτση στην Αθήνα για το κολυμβητήριο και όχι μόνο…

Θα ανακοινώσει ο Γαληνός τη διάσπαση;

08/01/2019 - 13:47

Εν αναμονή των σπουδαίων για την ενδεχόμενη διάσπαση του δήμου Λέσβου, (που βάσει της τελευταίας ενημέρωσης της κυβέρνησης, η ανακοίνωσή της τοποθετείται μεταξύ 15-20 Γενάρη), η είδηση πως ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός αναμένεται να συναντηθεί την ερχόμενη Παρασκευή με τον καθ΄ ύλην αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, δημιουργεί πολλές προσδοκίες. Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν, ο Σπύρος Γαληνός που θα μεταβεί στην Αθήνα από την Πέμπτη για μία σειρά ραντεβού με κυβερνητικά στελέχη σχετικά με υποθέσεις που αφορούν τον δήμο Λέσβου, «έκλεισε» ραντεβού και με τον κ. Χαρίτση. Και αν και οι ίδιες πληροφορίες, δεν επιβεβαιώνουν πως στην ατζέντα συζήτησης των δύο πλευρών θα είναι το χωροταξικό, είναι δεδομένο πως η ενδεχόμενη διάσπαση του δήμου, θα τεθεί στο τραπέζι.

Εξάλλου είναι πολλοί εκείνοι που εκτιμούν πως την χαρμόσυνη είδηση για τον δήμο Λέσβου, η κυβέρνηση μπορεί να επιλέξει να τη δώσει προς… ανακοίνωση, πρώτα στον Σπύρο Γαληνό. Δεν είναι μυστικό εξάλλου πως ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά πολιτικά το σημερινό δήμαρχο και του κλείνει το μάτι ενόψει δημοτικών εκλογών και πως δεν θα είχε πρόβλημα να του χαρίσει την… ιστορικής σημασίας αυτή ανακοίνωση για την αποκατάσταση του λάθους του «Καλλικράτη».

Μ΄ αυτά και μ΄ εκείνα λοιπόν, η Παρασκευή αναμένεται με σπουδαίο ενδιαφέρον, αφού εκτός από το χωροταξικό, ο δήμαρχος σκοπεύει να συζητήσει με τον Υπουργό Εσωτερικών και την υπόθεση του κολυμβητηρίου στα Θέρμα που πρόσφατα «ναυάγησε». Στην παρούσα φάση λοιπόν, ο Σπύρος Γαληνός έχει στρέψει την προσοχή του στο να περιορίσει την έκταση της αποτυχίας ως προς την υλοποίηση του έργου, αποσκοπώντας καταρχήν στο να κρατήσει την πίστωση των 5 εκ. ευρώ από το ΠΔΕ. Ούτως ώστε το κολυμβητήριο να μείνει «ζωντανό» ως προοπτική και μέσα στο 2019.   

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey