FOLLOW US

Πολιτική

  • Eρχεται σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Μυτιλήνη
Στόχος της επίσκεψης η στήριξη του στη Χρ. Καλογήρου

Επίσκεψη αστραπή μετά το μεσημέρι πραγματοποιεί ο Κυρ. Μητσοτάκης στη Λέσβο έχοντας ως προτεραιότητα και στόχο, σύμφωνα και με το θέμα της ομιλίας του, τη στήριξη της Χριστιάνας Καλογήρου εν όψει των περιφερειακών εκλογών, δεδομένων των εσωκομματικών ενστάσεων που διατυπώνονται από κορυφαία κομματικά στελέχη στο πρόσωπο της, γεγονός που δημιούργησε το κλίμα και για την κατάθεση και δεύτερης υποψηφιότητας από τον ίδιο πολιτικό χώρο.Με την ευκαιρία της επίσκεψης στο νησί ο πρόεδρος της ΝΔ θα μεταβεί και στη Μόρια για να δει από κοντά τον πιο γνωστό κέντρο υποδοχής προσφύγων και μεταναστών.

«Ντροπή» της κυβέρνησης και της χώρας είχε χαρακτηρίσει πρόσφατα τις εικόνες από τη Μόρια ο Κυρ. Μητσοτάκης, κατηγορώντας τους κυβερνητικούς παράγοντες ότι φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για το «κολαστήριο» της Μόριας και τη διαχειριστική ανεπάρκεια στο προσφυγικό. Αναμένεται να το επαναλάβει και σήμερα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Μυτιλήνη, όπου θα επισκεφθεί το Kέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων, κάτι που, όπως υπενθυμίζεται από την Πειραιώς, δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα ο πρωθυπουργός.

Ηταν μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν ο κ. Μητσοτάκης είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι διασύρει τη χώρα στο εξωτερικό, ότι «πουλάει» ευαισθησία στα λόγια, αλλά με τις πράξεις της προσβάλλει τα αισθήματα αλληλεγγύης των Ελλήνων και κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας στη Μόρια, ενώ είχε αφήσει αιχμές ότι παρόλο που έχουν διατεθεί εκατοντάδες εκατομμύρια για τη διαχείριση του προσφυγικού, αυτά έχουν χαθεί στους διαδρόμους της «κυβερνητικής αδιαφάνειας». Ο πρόεδρος της Ν.Δ. που έρχεται στη Μυτιλήνη στις 2.30 το μεσημέρι και θα μεταβεί  στη Μόρια, ενώ στη συνέχεια θα έχει συνάντηση , σύμφωνα με πληροφορίες, αφού δεν έχει γνωστοποιηθεί το πρόγραμμα της επίσκεψης του, με ποτοποιούς και αγρότες στο καφενείο «Ερμής» στην Επάνω Σκάλα.

Θέμα της ομιλίας οι περιφερειακές εκλογές

Το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η ανοιχτή εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης με θέμα, σύμφωνα με ανακοίνωση που έδοσε στη δημοσιότητα η ΝΟΔΕ «Εκλογές για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου».Από το θέμα της ομιλίας προκύπτει ότι ο λόγος της επίσκεψης του προέδρου της ΝΔ στη Λέσβο είναι η στήριξη της υποψηφιότητας της Χριστιάνας Καλογήρου, η οποία παρά το γαλάζιο χρίσμα φαίνεται να έχει προβλήματα με το στελεχιακό δυναμικό του κόμματος της, ένεκα και της «αντάρτικής » υποψηφιότητας του πρώην πρύτανη Κωστα Μουτζούρη, που προσελκύει στελέχη και προφανώς και ψηφοφόρους από την ίδια ...δεξαμενή. Η επίσκεψη Μητσοτάκη και η θεματολογία της ομιλίας του επιβεβαιώνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι η ΝΔ εμφανίζεται διχασμένη στις περιφερειακές εκλογές και για την υποψήφια της να διατυπώνονται σοβαρές ενστάσεις. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης μετά τη συγκέντρωση και πριν αναχωρήσει από το νησί θα συναντηθεί και με την τοπική ΝΟΔΕ, προκειμένου να εκτονώσει τις αντιδράσεις και τη δυσαρέσκεια που εδώ και καιρό υπάρχει στο χώρο.

Αδικεί τον εαυτό του!

 Πάντως είναι αξιοπερίεργο και αδικεί και τον ίδιο του τον εαυτό, το γεγονός  ότι ο εν δυνάμει αυριανός πρωθυπουργός έρχεται στη Μυτιλήνη για να μιλήσει για τις περιφερειακές εκλογές και προφανώς να προτρέψει τους οπαδούς του να στηρίξουν την επιλογή του για την Περιφέρεια, την Χρ. Καλογήρου.Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα περιοριστεί μόνο σε αυτό που προιδεάζει το θέμα της ομιλίας του, αλλά θα αναφερθεί και στα άλλα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο και την κοινωνία μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019 18:55
Ετικέτες
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top