Με πρωτοβουλία του δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου σύνοδος δημάρχων από χώρες της Βαλκανικής

Στην Κωνσταντινούπολη ο Κύτελης με πρόσκληση Ιμάμογλου

27/11/2021 - 11:30

Στην Κωνσταντινούπολη θα βρεθεί τις επόμενες μέρες του Νοεμβρίου, ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, ως επικεφαλής αντιπροσωπείας του δήμου προκειμένου να συμμετάσχει τη Σύνοδο Δημάρχων των Βαλκανίων, που θα πραγματοποιηθεί στις 29 και 30 Νοεμβρίου 2021, με πρόσκληση και πρωτοβουλία του δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες πριν από λίγες ημέρες στο δημαρχείο της Μυτιλήνης, έφτασε προσωπική πρόσκληση προς τον δήμαρχο Μυτιλήνης Στρ. Κύτελη από τον ομόλογό του, δήμαρχο της Πόλης, Εκρέμ Ιμάμογλου, με την οποία τον προσκαλεί να συμμετάσχει στις εργασίες του συνεδρίου, που έχει ως στόχο την ενίσχυση της περιφερειακής και διεθνούς συνεργασίας μεταξύ των πόλεων εντός και γύρω από την περιοχή των Βαλκανίων. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Στρ. Κύτελης αποδέχθηκε με χαρά την πρόσκληση του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης και με συνεργάτες του θα παραστεί στη σημαντική αυτή συνάντηση της Πόλης, η οποία μπορεί να βάλει τις βάσεις και για περαιτέρω επαφές και συνεργασίες. Σύμφωνα με πληροφορίες στόχος του συνεδρίου είναι η διασφάλιση του πράσινου μετασχηματισμού. Όλες οι χώρες και πόλεις που θα πάρουν μέρος τονίζεται πως έχουν κοινή ατζέντα που θα επιταχύνει τον πράσινο μετασχηματισμό των οικονομιών. 

Στην πρόσκλησή του, ο κ. Ιμάμογλου αναφέρει επίσης: «Το γεγονός ότι όλες οι πόλεις προσφέρουν αξιοπρεπή ζωή δείχνει ότι θα υπάρξει μια πολύ αυστηρή και ευχάριστη ζωή στα Βαλκάνια, μια ζωή με μεγάλο κόστος. Νομίζω ότι η ειρήνη και η επαρκής ζωή στα Βαλκάνια θα είναι πολύτιμη δήλωση τόσο για την Ευρώπη όσο και για τον κόσμο». 

Να σημειώσουμε ότι ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στρ. Κύτελης είναι ο μόνος δήμαρχος από το Αιγαίο που έχει προσκληθεί στη σύνοδο αυτή της Πόλης, στην οποία απ΄ότι πληροφορούμαστε θα συμμετέχουν και οι δήμαρχοι Αθήνας Κ. Μπακογιάννης, Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβας, Πατρέων Κ. Πελετίδης και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων Δ. Παπαστεργίου. Αλλωστε είναι γνωστοί οι δεσμοί της Λέσβου με την Πόλη από το παρελθόν, γεγονός που φαίνεται μέτρησε και στην ιδιαίτερη πρόσκληση προς το δήμο της πρωτεύουσας του μεγαλύτερου νησιού του Αιγαίου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμαρχος Μυτιλήνης στο περιθώριο της συνόδου αυτής θα επιδιώξει κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον δήμαρχο της Πόλης Εκρέμ Ιμάμογλου, με στόχο την περαιτέρω συνεργασία, δεδομένου ότι η Κωνσταντινούπολη είναι μια τεράστια τουριστική αγορά προς τη Λέσβο, ως το κοντυνότερο ελληνικό νησί από αυτήν την μεγαλούπολη. Στα πλαίσια της επίσκεψης της Λεσβιακής αντιπροσωπείας στην Πόλη αναμένεται και επίσκεψη και συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. 

Το γεγονός ότι η σύνοδος αυτή στην Πόλη με αυτήν την ατζέντα γίνεται με πρωτοβουλία του Ιμάμογλου, που σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας στη γείτονα χώρα, δεν αποκλείεται να διεκδικήσει για λογιαριασμό της αντιπολίτευσης την Προεδρία της Τουρκίας, ως αντίπαλος του Ερντογάν, αποτελεί πολιτικό γεγονός για την ευρύτερη περιοχή, που δημιουργεί προϋποθέσεις για καλύτερες σχέσεις μεταξύ της αυτοδιοίκησης της περιοχής στα πλαίσια της καλής γειτονίας και των καλών σχέσεων μεταξύ των λαών. Είναι σημαντικό ότι σε μια τέτοια συνάντηση αυτοδιοικητικών παραγόντων από την ευρύτερη περιοχή της Βαλκανικής, η Λέσβος είναι παρούσα! 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey