Εξασφάλιση 600.000 ευρώ και για αθλητικές υποδομές και άλλα 600.000 για ενίσχυση υποχρεώσεων του δήμου

Στα χέρια του Δήμου Μυτιλήνης το ΠΙΚΠΑ

15/05/2021 - 10:32 Ενημερώθηκε 15/05/2021 - 11:04

Πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ εξασφάλισε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, από την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα και τις συναντήσεις του με κυβερνητικά στελέχη,  ενώ ζήτημα ημερών είναι να παραχωρηθεί  ο χώρος του ΠΙΚΠΑ στη Δημοτική Αρχή. Ρόλο κλειδί στην επίτευξη αυτών, έπαιξε η παρουσία του Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή  του κυβερνώντος κόμματος, Χαράλαμπου Αθανασίου.

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Θόδωρο Σκυλακάκη, με  τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και τον Υφυπουργό Αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης για την διευθέτηση  ζητημάτων που αφορούν το Δήμο.

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη, ζητήθηκε να παραχωρηθεί δωρεά με μορφή χρησιδανείου η έκταση του ΠΙΚΠΑ. Βέβαια για να γίνει αυτό έπρεπε να προηγηθεί η υπογραφή της Υφυπουργού Εργασίας, Δόμνας Μιχαηλίδου, όπως και έγινε. Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, ο οποίος φρόντισε να τελεσφορήσει η υπόθεση, είναι ζήτημα ημερών να μπει η  υπογραφή και από τον κ. Σκυλακάκη για να παραχωρηθεί η έκταση στο δήμο.

Ακόμη από τον κ. Σκυλακάκη ζητήθηκε  έκτακτη οικονομική βοήθεια για να ανταποκριθεί ο Δήμος Μυτιλήνης στις αυξημένες υποχρεώσεις του. Το ποσό που αναμένεται να δοθεί είναι ύψους 600.000 ευρώ.

Παράλληλα τέθηκε στον κ. Σκυλακάκη από τον κ. Αθανασίου ζήτημα προώθησης αγροτικών προϊόντων της Λέσβου, ζήτημα που έχει στόχο την ενίσχυση των παραγωγών και βρίσκεται ακόμη σε φάση διερεύνησης ως προς τον σχεδιασμό. 

Αλλα 500.000 με 600.000  ευρώ θα διατεθούν εκτάκτως για αθλητικές εγκαταστάσεις στη περιοχή του Δήμου Μυτιλήνης μετά από την υποβολή προτάσεων στον αρμόδιο Υφυπουργό για θέματα Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Τέλος στην συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, συζητήθηκαν θέματα λειτουργίας του  Δήμου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey