FOLLOW US

Πολιτική

  • Οργισμένη επιστολή Γαληνού σε Ν. Τόσκα και Δ. Βίτσα με αιχμές για τη λειτουργία της Αστυνομίας για την τέταρτη ημέρα κατάληψης στη «Σαπφούς»
Σε καθεστώς ομηρίας λόγω της αδράνειάς σας!

Με την κατάληψη στην πλατεία Σαπφούς από Αφγανούς κυρίως πρόσφυγες και μετανάστες, να συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα και με δεδομένο πως δεν κατορθώθηκε να βρεθεί ως και χθες τουλάχιστον το απόγευμα λύση σε μία κατάσταση υπερτονίζει τις αρνητικές συνέπειες του προσφυγικού, ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός απέστειλε χθες οργισμένη επιστολή προς τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νικόλαο Τόσκα. Με εμφανή την αγανάκτησή του, ο δήμαρχος -με αφορμή ίσως και την πρόθεση ακύρωσης  από την κυβέρνηση του γεωγραφικού περιορισμού μετακίνησης των προσφύγων από τα νησιά- κάνει λόγο στην επιστολή του για «απαράδεκτη κατάσταση» αλλά και για «καθεστώς ομηρίας» αφήνοντας σαφείς αιχμές και προς την Αστυνομία, μιλώντας χαρακτηριστικά για «αδράνεια». Αναφέροντας σε κάθε περίπτωση, πως η Μυτιλήνη των 27.000 κατοίκων, φιλοξενεί σήμερα 10.000 αιτούντες άσυλο.

«Εδώ και τέσσερις ημέρες βιώνουμε μια εντελώς απαράδεκτη κατάσταση με την κατάληψη της κεντρικής πλατείας της πόλης της Μυτιλήνης από αιτούντες άσυλο μετανάστες», γράφει στην επιστολή του ο Σπύρος Γαληνός και συνεχίζει: «Είναι ανήκουστο μια ολόκληρη πόλη να βρίσκεται υπό καθεστώς ομηρίας, το κεντρικότερο σημείο της πρωτεύουσας του νησιού υπό κατάληψη και η αστυνομία να μην τολμά να επέμβει για  να αποκαταστήσει την τάξη. Η προκλητική αυτή αδράνεια, μεταθέτει όλο το βάρος στο Δήμο Λέσβου, ο οποίος είναι ο μοναδικός φορέας που βρίσκεται εξ αρχής στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση του προβλήματος, μας κάνει να διερωτόμαστε εάν τελικά οι νόμοι του κράτους έχουν πραγματική ισχύ και αν ναι γιατί οι αρμόδιοι για την εφαρμογή τους φοβούνται να κάνουν τη δουλειά τους και να πράξουν τα αυτονόητα»;

«Ποια ανάπτυξη, ποιοι νόμοι και ποιες επενδύσεις»;

Στην επιστολή του ο δήμαρχος μπλέκει ως και τον πρωθυπουργό, που πρόκειται να έρθει στο νησί στις αρχές του Μάη, σημειώνοντας πως: «Σε λίγες μέρες θα βρεθεί στη Λέσβο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός για να μιλήσει στους νησιώτες για ανάπτυξη, για νέες επενδύσεις και για έργα πνοής. Πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο τη στιγμή που η ασφάλεια και η τήρηση των νόμων, έννοιες αυτονόητες για άλλες κοινωνίες, δεν ισχύουν στη Λέσβο; Σε ένα τέτοιο κλίμα δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και πως μπορούν να γίνουν νέες επενδύσεις. Αυτή τη στιγμή στη Λέσβο βρίσκονται περίπου 10.000 αιτούντες άσυλο σε μια πόλη 27.000 κατοίκων και το νησί μας βρίσκεται για ακόμα μια φορά όμηρος. Η Λέσβος δεν μπορεί να αντέξει άλλο. Θα ήθελα να γνωρίζετε ότι ως Δήμος Λέσβου, σε περίπτωση που δεν ληφθούν άμεσα μέτρα,  θα προβούμε σε όλες τις ενέργειες προκειμένου να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των πολιτών μας και την κοινωνική συνοχή. Αναμένω άμεσα τις δικές σας ενέργειες προκειμένου να λάβει τέλος η κατάληψη της πλατείας Σαπφούς και να γίνει επιτέλους πράξη η ουσιαστική αποσυμφόρηση της Λέσβου».

Μηνυτήρια αναφορά από τον αντιδήμαρχο Τ. Βέρρο για τα της «Σαπφούς»

Στον Εισαγγελέα για την κατάληψη!

Με το σκεπτικό πως «ότι δεν επιτρέπεται σε Έλληνα πολίτη, δεν επιτρέπεται και σε φιλοξενούμενους», ο αντιδήμαρχος Καλλονής Ταξιάρχης Βέρρος  κατέθεσε χθες το πρωί μηνυτήρια αναφορά προς τον Εισαγγελέα σχετικά με τα τεκταινόμενα στην πλατεία Σαπφούς. «Αναμένω τις ενέργειες των αρμοδίων οργάνων του κράτους ελπίζοντας να εφαρμοστεί η κείμενη νομοθεσία», ισχυρίζεται χαρακτηριστικά στη δημοσιοποίηση της ενέργειάς του ο κ. Βέρρος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018 13:02
Ετικέτες
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top