Ο αρμόδιος Διευθυντής του Υπ. Υποδομών, επιθεώρησε τις εργασίες στο δρόμο «Καλλονής - Σιγρίου»

Σε καλό ...δρόμο οι εργασίες του οδικού άξονα Καλλονή -Σίγρι

22/07/2019 - 12:24 Ενημερώθηκε 23/07/2019 - 15:36

Την Παρασκευή 19 Ιουλίου βρέθηκε στη Λέσβο ο κ. Δ. Αναγνώπουλος, Διευθυντής της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων Κατασκευής & Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδομών του Υπ. Υποδομών για να επιθεωρήσει την εξέλιξη των εργασιών στο έργο του οδικού άξονα Καλλονής -Σιγρίου, του έργου που έχει περάσει από ...χίλια κύματα, μέχρι να επανεκκινήσει πριν ένα περίπου τριμήνου , με την νέα κατασκευαστική, τον ΑΚΤΩΡ που διαδέχθηκε την εταιρία «Τοξότης» που αδυνατούσε να προχωρήσει το εν λόγω έργο.Σε επικοινωνία που είχε με τον κ. Αναγνώπουλο, μετά την επίσκεψη του στο έργο, ο Τ. Ιορδάνης που εδώ και χρόνια ως Επιτροπή αγώνα για την ολοκλήρωση του δρόμου, είχε χρήσιμες πληροφορίες για την εξέλιξη των εργασιών, που δημιουργούν προσδοκίες ότι το έργο θα ολοκληρωθεί στις συμβατικές του υποχρεώσεις. Σύμφωνα λοιπόν με αυτήν την πληροφόρηση, αυτό που προέκυψε είναι ότι όλες οι σχετικές εργασίες όπως τόνισε ο κ. Αναγνώπουλος, βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη.

 Αυτά που κατά κύριο λόγο θεωρεί σημαντικά από τη συζήτηση με τον αρμόδιο διευθυντή  του Υπ. Υποδομών κ. Αναγνώπουλο και θέλει να μεταφέρει για ενημέρωση της κοινής γνώμης του νησιού μας ο Τ. Ιορδάνης είναι :

Περαιτέρω διευκρινίσεις για τμήματα του δρόμου

α) Το έργο  θα τελειώσει εντός του ορίζοντα ισχύος του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020.

β)  Το τμήμα στο βουνό πάνω απ’ το μοναστήρι του Λειμώνος, που παρακάμπτει τις στροφές  πάνω απ’τον Αγιο Γνάτιο και τη Φίλια, όπου οι εργασίες  τριών συνεργείων τώρα βρίσκονται εν εξελίξει , υπάρχει στόχευση του Υπουργείου να δοθεί ολοκληρωμένο σε κυκλοφορία (αν προχωρήσουν τα πράγματα χωρίς κάποιο ανυπέρβλητο πρόβλημα) ως τέλος του έτους.

γ) Παράλληλα και τα άλλα τμήματα όπως το νεοανοιγμένο απ’ το Σταυρό (διασταύρωση Αντίσσης-Γαβαθά) ως τη διακλάδωση προς Ερεσό και Σίγρι ομοίως προχωρούν για να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό.

δ) Φυσικά  θα προχωρήσουν και τα έργα διάνοιξης όπου χρειάζεται του παλιού δρόμου όπως στο κομμάτι απ’ τη Βατούσα ως την Περίβολή, και σε κάποια άλλα σημεία (Ανεμώτια- Σκαλοχώρι) κ.αλ.

Καλά προχωρά και το λιμάνι

«Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι το ότι το έργο μας προχωρεί και θα ολοκληρωθεί κατά τα προαναφερθέντα, σημειώνει ο κ. Ιορδάνης, λαμβάνοντας υπ’ όψη ότι σ’ όλη την Ελλάδα στην περίοδο της δεκαετούς κρίσης που περάσαμε , το 45% παρομοίων έργων ή και μεγαλύτερα σταμάτησαν λόγω πτωχεύσεως των εργοληπτριών εταιρειών που τα είχαν αναλάβει. Δηλ. περίπου ένα στα δύο έργα ατυχώς δεν είχαν την τύχη του δικού μας.

Με δεδομένο τέλος, ότι παράλληλα, ολοκληρώνονται, απ’ ότι πληροφορούμαι, τα έργα της πρώτης φάσης του Λιμανιού του Σιγρίου (ευελπιστώ ότι τα έργα της β΄φάσης θα επιταχυνθούν με τη νέα Περιφερειακή αρχή) και  έτσι τα δύο νευραλγικής σημασίας αυτά έργα για τη Δυτική Λέσβο θα ολοκληρωθούν σχεδόν ταυτόχρονα.

Το δίδυμο αυτό αναπτυξιακό ζεύγος (Οδικός άξονας «Καλλονής- Σιγρίου» , Λιμάνι Σιγρίου -Δυτική Πύλη του νησιού- ) θα υπάρξει ο σωσίβιος αυτός παράγοντας που θα ξεκολλήσει τη Δυτική Χερσόνησο από την υπανάπτυξη και τη μιζέρια και θα αποτελέσουν το σημείο καμπής της  επί δεκαετίες προχώρησης της ερήμωσής του τόπου μας και εν τέλει της αναστροφής προς την πληθυσμιακή ανάταση του.»

Και καταλήγει: «Αναμφίβολα η συμβολή τους για την ανάπτυξη και πρόοδο όλου του νησιού μας, είναι αναμενόμενο και εκ των προτέρων δεδομένο.»

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey