Απάντηση Δικτύου Κοινοτήτων σε Πέτσα: «Υπήρχε από το 2010, δεν έχει εφαρμοστεί από καμία δημοτική αρχή»

Περί δυνατότητας μεταβίβασης αρμοδιοτήτων από Δημάρχους στις Κοινότητες

19/02/2021 - 11:27

 Απάντηση στη δήλωσή του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, για δυνατότητα μεταβίβασης αρμοδιοτήτων από τους Δημάρχους προς τις Κοινότητες, η οποία αναμένεται να τεθεί στις επόμενες πρωτοβουλίες του Υπουργείου Εσωτερικών κατά το επόμενο διάστημα, δίνει η Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου Κοινοτήτων Ελλάδος. Σε αυτή αναφέρει ότι η δυνατότητα αυτή είναι νομοθετημένη από το 2010, ωστόσο δεν την εφάρμοσε καμία δημοτική αρχή.

Μάλιστα οι εκπρόσωποι του δικτύου ζητούν να πραγματοποιηθεί διαβούλευση για να ενημερωθεί ο κ. Πέτσας για το τι πραγματικά συμβαίνει στις Κοινότητες.

«Κύριε Υπουργέ, σας καλούμε να οργανώσετε μια ευρεία διαβούλευση από τον πυρήνα της Αυτοδιοίκησης, δηλαδή τους Δήμους με τις Κοινότητες τους, ώστε να ενημερωθείτε για τα όσα πραγματικά συμβαίνουν. Νομοθετικές πρωτοβουλίες για

πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, οριζόντια συνεργασία, ξεκαθάρισμα και μεταβίβαση αρμοδιοτήτων και φυσικά επάρκεια χρηματοδοτήσεων για την υλοποίησή τους, αυτά “διασφαλίζουν το συμφέρον των πολιτών του κάθε Δήμου”» αναφέρουν μεταξύ άλλων οι εκπρόσωποι του δικτύου και προσθέτουν ακολούθως: «Οι Πρόεδροι και τα Συμβούλια Κοινοτήτων είναι αναγκαίο να συμμετέχουν στο σχεδιασμό μιας αντιπροσωπευτικής  Σύγχρονης Αυτοδιοίκησης η οποία να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του παρόντος και του μέλλοντος της Ελλάδας».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey