Σημείο που είχε προταθεί από το Δήμο Μυτιλήνης, συγκεντρώνοντας όλες τις προϋποθέσεις σύμφωνα με τους αρμόδιους

Οριοθετήθηκε το σημείο δημιουργίας της νέας δομής φιλοξενίας μεταναστών στη Λέσβο

30/11/2020 - 14:34 Ενημερώθηκε 01/12/2020 - 14:27

Οριοθετήθηκε το σημείο στο οποίο θα δημιουργηθεί η νέα δομή φιλοξενίας μεταναστών στη Λέσβο. Το προτεινόμενο σημείο σύμφωνα με τους αρμόδιους δεν έχει καμία οπτική επαφή με το ΧΥΤΑ και έχει απόσταση από αυτόν. Ο χώρος συγκεντρώνει, σύμφωνα με τους αρμόδιους, όλα τα στοιχεία εκείνα που τέθηκαν ως προϋπόθεση για την δημιουργία της δομής, καθώς το σημείο, μεταξύ άλλων, είναι ανοιχτό, απέχει χιλιόμετρα από το δάσος καθώς και από οποιαδήποτε κατοικημένη περιοχή. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι είναι ένα από τα τρία σημεία που είχε προτείνει ο Δήμος Μυτιλήνης για τη δημιουργία της νέας δομής.

Η αυτοψία έγινε τις προηγούμενες ημέρες από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη και την  αναπληρώτρια Διευθύντρια της Γενικής Διευθύνσεως της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Μεταναστευτικό DG HOME και Επικεφαλής του Task Force της Ε.Ε. για Λέσβο κα Beate Gminder.

Το σχέδιο

Στον παρακάτω χάρτη φαίνεται που θα δημιουργηθεί η νέα δομή.

 

Υπογραμμίζεται ότι ο προτεινόμενος χώρος (σημειώνεται με κίτρινο παλ) καθώς και η ενδεικτική πρόταση για διασύνδεση της Δομής (σημειώνεται με κίτρινο έντονο) με τον κεντρικό δρόμο  (σημειώνεται με λευκό χρώμα) ανήκουν στο Δήμο Μυτιλήνης. 

Στο σχεδιάγραμμα, μέσα στο μαύρο πλαίσιο είναι η περιοχή του ΧΥΤΑ και με έντονο πράσινο χρώμα είναι τα όρια ανάμεσα στον δήμο Μυτιλήνης και τον δήμο Δυτικής Λέσβου (κόκκινο χρώμα). 

Η παραπάνω δομή θα είναι δυναμικότητας 5000 περίπου ατόμων και θα αντικαταστήσει την υφιστάμενη στη προσωρινή δομή φιλοξενίας μεταναστών στον πεδίο βολής του Καρά Τεπέ.

Οι εργασίες πρόκειται να ξεκινήσουν πριν το Πάσχα και στόχος είναι να έχουν μπει οι επωφελούμενοι έως τον επόμενο χειμώνα. Σημειώνεται ότι οι εργασίες θα περιλαμβάνουν διαπλάτυνση υφιστάμενου δρομίσκου με στόχο την εξυπηρέτηση της περιοχής.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey