Ομιλία από τον βουλευτή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννη Μπουρνού για την πρόταση δυσπιστίας

«Οι πολίτες θα βυθίσουν την κυβέρνηση του παρακράτους Μητσοτάκη» [Vid]

27/01/2023 - 13:00 Ενημερώθηκε 27/01/2023 - 14:19

Ο βουλευτής Λέσβου του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Γιάννης Μπουρνούς, τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Στην παρέμβασή του, αναφέρθηκε αρχικά στο επικοινωνιακό αφήγημα, όπως είπε χαρακτηριστικά, «που συνόδευε την εκλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη περί «κανονικότητας, θεσμικότητας, μετριοπάθειας», την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης έπαιρνε υπό τον προσωπικό του έλεγχο την ΕΥΠ και μεθόδευε και τον σκανδαλώδη διορισμό του διοικητή της χωρίς τα τυπικά προσόντα». Ακολούθως αναφέρει: «Από την αρχή της θητείας αυτής της κυβέρνησης ξεκίνησαν παρακολουθήσεις «ενοχλητικών» προσώπων, με πρώτο τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη, που ερευνούσε νομοθετικές πρωτοβουλίες του Μαξίμου ευνοϊκές για τραπεζικά σκάνδαλα, ενώ άμεσα προχώρησε η κυβέρνηση της ΝΔ και σε νομοθεσία συγκάλυψης των παρακολουθήσεων, την ώρα που μεσάζοντες του υποκόσμου και εταιρίες λογισμικών παρακολούθησης γίνονταν συνομιλητές της εξουσίας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ είχε προφανή σχεδιασμό να ελέγξει κάθε πτυχή της ενημέρωσης των πολιτών, με την υπαγωγή τόσο του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, όσο και της ΕΡΤ, στο Μαξίμου. Σε στενή συνεργασία με τους ιδιοκτήτες των καναλιών, φυτεύτηκε πλήθος δημοσιογράφων - προπαγανδιστών της κυβέρνησης σε κάθε εκπομπή, με σκοπό να λιβανίζουν καθημερινά τον κ. Μητσοτάκη.

Κι ενώ όλα αυτά συνιστούν ένα εφιαλτικό τοπίο ενημέρωσης που συναντιέται μόνο σε αυταρχικά καθεστώτα εκτός Ευρώπης, η κυβέρνηση, κουρελιάζοντας το Σύνταγμα, θέλησε να ελέγχει όχι μόνο τι μαθαίνουν οι πολίτες, αλλά και τι λένε μεταξύ τους κάθε είδους σημαίνοντα πρόσωπα: κορυφαίοι Υπουργοί, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες, ακόμα και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων – όταν μάλιστα η κυβέρνηση έχει συνάψει συμβάσεις στρατιωτικών εξοπλισμών ύψους 15 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Εκτός, όμως, από τους αναξιοπρεπείς και εκβιαζόμενους παρακολουθούμενους και τους υπουργούς - συνομιλητές του Φουρθιώτη, σε αυτή τη χώρα υπάρχουν κι εκείνοι που κάνουν τη δουλειά τους έντιμα, χωρίς να πάσχουν από σύνδρομα καταδίωξης και χωρίς να επιδιώκουν τη συναλλαγή: οι δημοσιογράφους της εφημερίδας «Ντοκουμέντο» και ο Κώστας Βαξεβάνης, η ιστοσελίδα Inside Story, ο Thanasis Koukakis - όλοι εκείνοι που αποκάλυψαν την υπόθεση των παρακολουθήσεων, αλλά και ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος, που τιμά το θεσμικό του ρόλο εφαρμόζοντας άφοβα το Σύνταγμα.

Ο δημοκρατικός, ο γνήσια ευρωπαϊκός και φιλελεύθερος κόσμος στην Ελλάδα, αλλά και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έκανε και κάνει το καθήκον του και θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Αντίθετα, ο ντήλερ συμφερόντων, ο κρυπτόμενος πρωθυπουργός της εκτροπής και της ιδιοτέλειας, ο αλαζονικός υπονομευτής της δημοκρατίας και του Συντάγματος, δεν θα μπορεί να σταθεί πουθενά.

Στεκόμαστε ενάντια σε μια κυβέρνηση που βύθισε την κοινωνία στην ανασφάλεια και στην αγωνία της επιβίωσης και επιδιώκει να τη χειραγωγήσει για να μην αντιδράσει. Ενάντια σε αυτή την κυβέρνηση, που συνεχίζει να παριστάνει την ορχήστρα του Τιτανικού, οι πολίτες θα κάνουν και αυτοί το καθήκον τους και πολύ σύντομα θα βυθίσουν το παρακράτος Μητσοτάκη».

 α

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey