FOLLOW US

Πολιτική

  • Δυσαρέσκεια και από τα ίδια τα μέλη της νομαρχιακής του ΚΙΝ.ΑΛ για τον διορισμό… «εκπροσώπων» κατά τη συγκρότησή τους σε σώμα
«Οι εσωκομματικές εκλογές έχουν τελειώσει»!

Δεν απεδείχθησαν αποστειρωμένοι από το γενικό αίσθημα δυσαρέσκειας για την διαδικασία διορισμού των μελών της νομαρχιακής επιτροπής (και) Λέσβου του ΚΙΝ.ΑΛ, ούτε τα ίδια τα μέλη αυτής! Τα οποία κατά την προχθεσινή διαδικασία συγκρότησής τους σε σώμα, εξέφρασαν στην πλειοψηφία τους τις ενστάσεις τους, τόσο απέναντι στην καθ΄ αυτή διαδικασία του «διορισμού» όσο και απέναντι στην επιμονή «διαχωρισμού» των μελών του ΚΙΝ.ΑΛ σε αυτούς που ανήκουν στον έναν ή στον άλλο «αρχηγό» του κόμματος. «Οι εσωκομματικές μας εκλογές τελείωσαν τον περασμένο Νοέμβρη. Είμαστε όλοι συνοδοιπόροι και μέλη του ΚΙΝ.ΑΛ. Δεν ανήκουμε στον τάδε και στον δείνα», ήταν μία από τις χαρακτηριστικές ατάκες που απευθύνονταν προς την Υπεύθυνη για την οργάνωση και κατάρτιση των νομαρχιακών του ΚΙΝ.ΑΛ Έφη Χαλάτση, η οποία επικοινώνησε μαζί τους τηλεφωνικά για να τους εξηγήσει το… «αυστηρό» της «αναλογικότητας» στην εκπροσώπηση του κάθε πολιτικού σχηματισμού που έχει ενταχθεί στο Κίνημα. Τα μέλη της νεοσύστατης νομαρχιακής του ΚΙΝ.ΑΛ ωστόσο, απαίτησαν και την «αποκατάσταση» του (μοναδικού εκλεγμένου) Γραμματέα της νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Χριστόφα και κατ΄ επέκταση την ένταξή του μέσα στους 11 του νέου οργάνου.

«Βέτο» για τον Παναγιώτη Χριστόφα!

Με αμηχανία υποδέχτηκαν τον διορισμό τους και αρκετά από τα μέλη της νεοσύστατης επιτροπής του ΚΙΝ.ΑΛ, πολλά εκ των οποίων έβαλαν ούτε λίγο, ούτε πολύ… «βέτο» υπέρ της τοποθέτησης και του Παναγιώτη Χριστόφα στο νέο όργανο του Κινήματος. Χωρίς περιστροφές, τα περισσότερα από τα μέλη, καυτηρίασαν το ότι επελέγησαν κατόπιν αυστηρής «εισήγησης» των «αρχηγών» και «παρουσιάζονται» ως «εκπρόσωποι» του «Ανδρουλάκη» ή της «Φώφης» ή του «Παπανδρέου» και δεδομένου ότι υπάρχουν δύο ακόμα θέσεις κενές -αφού ως γνωστόν το Ποτάμι δεν υπέδειξε την προτίμησή του σε δύο μέλη από τη Λέσβο- πρότειναν την «αποκατάσταση» του Παναγιώτη Χριστόφα, αλλά και την τοποθέτηση της Βάσως Χοχλάκα. Αφού στην κατάρτιση της νομαρχιακής οι… αρμόδιοι, προκειμένου να μην χαλάσουν τις «αρχηγικές» ισορροπίες, κατάφεραν και διέλυσαν και την ποσόστωση, εξαφανίζοντας τις γυναίκες από το όργανο.

«Όχι» στον διαχωρισμό των μελών

Ως δείγμα του ότι υπήρξαν αντανακλαστικά σε αυτή την παράδοξη διαδικασία, τα περισσότερα μέλη που διορίστηκαν, αναγνώρισαν και το δύσκολο για κάποιον που πήρε μία θέση: δηλαδή πως η σύνθεση της νομαρχιακής δεν είναι αντιπροσωπευτική της τοπικής κοινωνίας και καυτηρίασαν σε τηλεφωνική επικοινωνία (σ.σ. μέσω skype για την ακρίβεια) στην Υπεύθυνη από τα κεντρικά, Έφη Χαλάτση και τον «διαχωρισμό» που γίνεται μεταξύ των μελών. «Πρόεδρός μας είναι η Φώφη Γεννηματά. Οι εκλογές ανάδειξης επικεφαλής, έληξαν εδώ και μήνες», ήταν το μήνυμα προς τα… κεντρικά, εκ μέρους των «διαφωνούντων». Και έχει ενδιαφέρον να φανεί το αν θα υπάρξει πράγματι αντίδραση πια από τα κεντρικά.

Ο Μ. Σκουρκέας πρώτος Γραμματέας

Από και έπειτα, έγιναν κανονικά η συγκρότηση της επιτροπής σε σώμα με πρώτο γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής να αναδεικνύεται ο Μιχάλης Σκουρκέας. Αναπληρωτής γραμματέας ο Νίκος Σπανός, υπεύθυνος επικοινωνίας ο Γιώργος Γιαννουλέλης, οικονομικών και οργανωτικού ο Γιώργος Μήλιος, αυτοδιοίκησης ο Θεολόγος Πατερέλης, αγροτικού ο Δημήτρης Βελούτσος, υγείας ο Παναγιώτης Τσιράκης, κοινωνικών κινημάτων και ισότητας η Λένα Πετρέλλη και παιδείας, πολιτισμού και αθλητισμού ο Μιχάλης Μαμάκος.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018 17:48
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top