FOLLOW US

Πολιτική

Ο νέοι Δήμαρχοι...απέναντι

Στο Δικελί: Ανέλαβε την Δευτέρα που μας πέρασε τα καθήκοντά του ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αντίλ Κιργκόζ. Ο νέος Δήμαρχος ήταν έως τώρα δημοτικός σύμβουλος με το κόμμα της αντιπολίτευσης (CHP), με το οποίο κέρδισε και στις πρόσφατες εκλογές. Γεννήθηκε το 1969 στο Δικελί, είναι απόφοιτος Λυκείου, είναι ιδιοκτήτης επιχείρησης οικοδομικών υλικών, παντρεμένος με δύο παιδιά. Πήρε το έγγραφο της ανακήρυξής του, (Μαζμπατά το λένε στην Τουρκία) το κορνίζωσε και μετέβη μαζί με την σύζυγό του στο Δημαρχείο, όπου τον περίμενε ο αντιδήμαρχος (ο έως τώρα Δήμαρχος Μουσταφά Τοσούν, δεν προσήλθε) και του παρέδωσε τον Δήμο. Ακολούθως και αφού κατά τα ειωθότα έκανε δηλώσεις του τύπου θα είμαι δήμαρχος όλων των πολιτών ανεξάρτητα τι ψήφισαν κλπ, κατέθεσε στεφάνι στο άγαλμα του Κεμάλ Ατατούρκ επέστρεψε στο Δημαρχείο.

Στο Αιβαλί: Προχθές Πέμπτη, ο Μεσούτ Εργκίν παρέλαβε την ανακήρυξή του και ανέλαβε τα καθήκοντά του, καταθέτοντας στεφάνι στο άγαλμα του Κεμάλ, όπου μίλησε σε μεγάλη συγκέντρωση των Αϊβαλιωτών παρουσιάζοντας το πρόγραμμα και τις δεσμεύσεις του για την Δημαρχία. Συγκίνηση και θετικό σχολιασμό προκάλεσε η έκκληση του νέου Δημάρχου όσοι συμπολίτες του ή φορείς θα του έστελναν λουλούδια για να τον συγχαρούν, να διαθέσουν τα χρήματα σε ένα κοριτσάκι που πάσχει από σπάνιας μορφής διαβήτη και χρειάζεται ειδική νοσηλεία. Μέσα σ’ όλα, ο νέος Δήμαρχος πρόλαβε και παρέστη, το περασμένο Σάββατο, στο φιλικό ματς μεταξύ παλαιμάχων Αϊβαλιού και Παλλεσβιακού (οργανωτής ο αεικίνητος Μπούλης - Γιώργος Αμπελικιώτης) και γνωρίστηκε με πολλούς Μυτιληνιούς ανάμεσά τους και ο Αντιδήμαρχος Λέσβου Νίκος Καρασάββας.

Στην Πέργαμο: Απορρίφθηκε η ένσταση που είχε καταθέσει το CHP και Δήμαρχος ανακηρύχθηκε ο υποστηριζόμενος απ’ το κυβερνητικό ισλαμικό κόμμα Χάκαν Κοστού, που έλαβε 48,8% έναντι 48,5% του Ιντρίς Γιαβουζγιμάζ, του CHP.

Στην Πόλη: Όπου σύμφωνα με τα ημι-επίσημα αποτελέσματα ο Ekrem Imamogloy (CHP) λαμβάνει 48,8%, (ψήφοι 4.171.126) ενώ ο Binali Gildirim (ΑΚΡ) 48,55% (ψήφοι 4,149.667) συνεχίζεται η ανακαταμέτρηση των ψήφων με την αντιπολίτευση να ισχυρίζεται ότι έχει κερδίσει και το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ να ζητά συνεχείς ανακαμετρήσεις και όπως όλα δείχνουν επανάληψη των εκλογών. Και όλα αυτά στη στιγμή που είναι πια «κοινό μυστικό» ότι ο μητροπολιτικός Δήμος Κωνσταντινούπολης με πληθυσμό 1,5 φορά μεγαλύτερο της Ελλάδας, με προϋπολογισμό 6 δις δολάρια, βρίσκεται στα όρια οικονομικής κατάρρευσης λόγω κακής διαχείρισης και διαφθοράς.

Πάντως, στην Άγκυρα: Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος έλαβε τον «Μαζμπατά» του και μέσα στη βδομάδα «έπιασε δουλειά»!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019 16:18
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top