Ανακοίνωση γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, για την απόφαση της κυβέρνησης να αναγνωρίζει την Τουρκία ως ασφαλή τρίτη χώρα

«Ο κ. Μητσοτάκης κάθε μέρα δε σταματά να μας εκπλήσσει»

09/06/2021 - 11:27

Αντιδράσεις έφερε ο χαρακτηρισμός της Τουρκίας ως ασφαλή τρίτη χώρα για αιτούντες διεθνούς προστασίας με καταγωγή από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και τη Σομαλία.

Όπως ισχυρίζονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι αιτούντες άσυλο, των οποίων απορρίπτονται οι αιτήσεις τους ως απαράδεκτες, δεν θα επιστρέφονται, αλλά θα παραμένουν στην Ελλάδα. Μάλιστα υποστηρίζεται ότι «η ενέργεια αυτή της κυβέρνησης όχι μόνο δεν συνάδει με το Διεθνές Δίκαιο, αλλά ταυτόχρονα μετατρέπει το μεταναστευτικό ζήτημα από ευρωτουρκικό, σε διμερές ελληνοτουρκικό. Επιπλέον σε ότι αφορά στους αιτούντες, θα διαμένουν στην Ελλάδα με ένα θολό νομικό καθεστώς, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται».

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων σημειώνεται: «Δυστυχώς η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, αντιγράφοντας την Ουγγαρία του Όρμπαν, το κατάφερε και αυτό στο μεταναστευτικό: μετατρέπει την Ελλάδα σε «αποθήκη ψυχών» και με τη βούλα.

Από εχθές η χώρας μας με απόφαση της κυβέρνησης δέχεται ότι η Τουρκία αποτελεί ασφαλής τρίτης χώρα, κάτι που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε αρνηθεί να πράξει, παρά τις πιέσεις που δεχόταν για το αντίθετο.

Ο κ. Μητσοτάκης κάθε μέρα δεν σταματά να μας εκπλήσσει. Κάτι καινούριο κάνει που αποδεικνύει ότι όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση η μόνη του τακτική ήταν η ωμή διαστρέβλωση της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και απ’ όταν έγινε κυβέρνηση ο εμπαιγμός του ελληνικού λαού».


Εμβολιασμός 2021

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey