Τι ζήτησε ο Αθανασίου με ερώτηση του στον Σκρέκα

Να μην κινδυνέψουν οι ιδιοκτησίες αγροτών και ιδιωτών εξαιτίας των λαθών στους δασικούς χάρτες

19/02/2021 - 16:20 Ενημερώθηκε 21/02/2021 - 20:06

Ερώτηση στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωνσταντίνο Σκρέκα, με θέμα τα ζητήματα που ανακύπτουν στο νομό Λέσβου από την ανάρτηση των δασικών χαρτών, υπέβαλλε ο Β΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας, Χαράλαμπος Αθανασίου. Στην ερώτησή του ο κ. Αθανασίου ρωτάει τι πρωτοβουλίες προτίθεται να αναλάβει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα θέματα που ανακύπτουν από την ανάρτηση των δασικών χαρτών, όπως το θέμα των εκχερσωμένων εκτάσεων και των δασωμένων αγρών έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα διακινδυνεύσει η περιουσία κανενός ιδιοκτήτη, κανενός αγρότη.

Αναφορικά με τα ζητήματα που ανακύπτουν , στο νομό μας και όχι μόνο, από την ανάρτηση των δασικών χαρτών, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Ν. Λέσβου κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, δήλωσε τα εξής: «Από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα, ειδικά για τον νομό μας, είμαι σε συνεχή επαφή με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ειδικότερα με τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Γεώργιο Αμυρά. Διαπίστωσα σωρεία παραλείψεων και λαθών, με συνέπεια η Κυβέρνησή μας να παραλάβει κυριολεκτικά χάος στο ζήτημα των δασικών χαρτών» είπε και προσθέτει ακολούθως: «Στόχος της Κυβέρνησή μας είναι να διασφαλίσουμε, με κάθε νόμιμο τρόπο, ότι δεν θα αδικηθεί ούτε ένας ιδιοκτήτης.

Προς τούτο, κατέθεσα σχετική επίκαιρη ερώτηση, στην οποία, αφού εκθέτω τα ανωτέρω, ζητώ από τον Υπουργό να αναλάβει πρωτοβουλίες για να επιλυθούν όλα τα ανακύπτοντα προβλήματα από την ανάρτηση των δασικών χαρτών, έτσι ώστε να διασφαλισθεί ότι δεν θα διακινδυνεύσει η περιουσία κανενός ιδιοκτήτη, κανενός αγρότη».

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey