Τρία παιδιά και μια νεαρή γυναίκα έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο λέμβου στην Χίο

Μηταράκης: «Αυτή είναι η πραγματικότητα εκμετάλλευσης μεταναστών»

26/10/2021 - 13:16 Ενημερώθηκε 26/10/2021 - 13:28

Τις σορούς τεσσάρων ανθρώπων περισυνέλεξε από τη θαλάσσια περιοχή ανατολικά νοτιοανατολικά της Χίου το Λιμενικό Σώμα, μετά τη βύθιση λέμβου με αλλοδαπούς.

Σύμφωνα με το λιμενικό πρόκειται για τρία παιδιά και μια νεαρή γυναίκα. Δεν έχει γίνει ακόμα αναγνώριση από τους διασωθέντες, εικάζεται ωστόσο ότι πρόκειται για οικογενειακή τραγωδία, με τη γυναίκα να είναι η μητέρα τουλάχιστον των δύο παιδιών.

Οι επιβαίνοντες στη λέμβο -πιθανότατα 27- κάλεσαν σε βοήθεια μέσω του 112, λέγοντας ότι το σκάφος τους βρίσκεται σε δυσχερή θέση.

Δηλώσεις Μηταράκη

«Αυτή είναι η πραγματικότητα της εκμετάλλευσης μεταναστών από εγκληματικές συμμορίες στο Αιγαίο. Αδίστακτοι λαθροδιακινητές βάζουν σε κίνδυνο ζωές σε βαριά φορτωμένες, μη αξιόπλοες λέμβους ανοιχτά της Χίου.
Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες του Ελληνικού Λιμενικού, 4 παιδιά -όλα μεταξύ 3 και 14 ετών- ανασύρθηκαν νεκρά, 1 άτομο αγνοείται και 22 έχουν διασωθεί και περιθάλπονται στην ξηρά.
Οι Τουρκικές Αρχές πρέπει να κάνουν περισσότερα για να αποτρέπουν την εκμετάλλευση από εγκληματικές συμμορίες. Αυτές οι διελεύσεις δεν πρέπει να επιτραπούν ξανά» αναφέρει ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης με αφορμή το ναυάγιο στην Χίου. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey