FOLLOW US

Πολιτική

  • Η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Λέσβου, επιρρίπτοντας ευθύνες και στο Γαληνό, προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου και έδωσε άλλο ένα μεταξύ τους «επεισόδιο»
Μετωπική Γαληνού-Καραγεωργίου με φόντο… την πλατεία!

Σε νέα μετωπική σύγκρουση ανάμεσα στον δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό και τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Λέσβου της ΝΔ Στρατή Καραγεωργίου, οδήγησαν τα θλιβερά γεγονότα στην πλατεία Σαπφούς, με τους δύο άντρες να… ξεκλέβουν χρόνο να επιρρίψουν ευθύνες ο ένας στον άλλον. Και να αναβιώσουν την διαχρονική τους αντίθεση στο ζήτημα διαχείρισης του προσφυγικού, με φόντο πάντοτε την ίδια τη ΝΔ.

Η αφορμή για τη νέα σύγκρουση μέσω ανακοινώσεων, έγινε με αφορμή την ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Λέσβου της ΝΔ που υπέγραφε ο πρόεδρός της Στρατής Καραγεωργίου και η οποία έβαζε στο στόχαστρο, εκτός από την κυβέρνηση γενικά και τον ίδιο τον δήμαρχο προσωπικά, αλλά και τον κυβερνητικό βουλευτή Λέσβου Γιώργο Πάλλη.

Το… ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δίδυμο Πάλλη-Γαληνού

«Αλήθεια που βρίσκονταν το βράδυ της Κυριακής, όταν εξελισσόταν τα επεισόδια, ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Γιώργος Πάλλης και ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος  Γαληνός; Εκείνοι δεν ήταν που πρωτοστατούσαν, κάποτε, στην υποδοχή των παράνομων μεταναστών και προσφύγων στο νησί μας; Εκείνοι δεν ήταν που καλοδέχονταν τους κυβερνητικούς παράγοντες, τους επισήμους, τις Μ.Κ.Ο. και όλους τους άλλους στη Λέσβο; Εκείνοι δεν χαρακτήριζαν ρατσιστή όποιο πολίτη διαμαρτυρόταν; Επιτέλους το δίδυμο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - ΑΝ.ΕΛ. ας καταλάβει όσο ακόμα «κυβερνά» ότι είναι κυβέρνηση των Ελλήνων», έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Καραγεωργίου στην ανακοίνωσή του, υψώνοντας τους τόνους.

Αμεση η απάντηση Γαληνού

Η απάντηση του δημάρχου ωστόσο ήταν άμεση, επιστρέφοντας πίσω το ερώτημα για το που ήταν… ποιος τη νύχτα των επεισοδίων. «Διερωτάται ο κ. Καραγεωργίου που βρίσκονταν ο κ. Γαληνός το βράδυ της Κυριακής και θα θέλαμε και εμείς με τη σειρά μας να ρωτήσουμε που ήταν ο κ. Καραγεωργίου όταν ο Δήμαρχος ήταν στην πλατεία επανειλημμένα ζητώντας από τους αιτούντες άσυλο να αποχωρήσουν και από την αστυνομία να επέμβει; Που ήταν ο κ. Καραγεωργίου όταν ο κ. Γαληνός ζητούσε την επέμβαση του εισαγγελέα και των συναρμόδιων Υπουργιών; Και τέλος που βρίσκεται ο κ. Καραγεωργίου όλο αυτό το καιρό που πραγματοποιούμε κινητοποιήσεις στην πλατεία Σαπφούς με αίτημα την αποσυμφόρηση, κινητοποιήσεις στην Αθήνα και αποκλεισμό του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και δίνουμε μάχες κατά τις επισκέψεις Ευρωπαϊκών και Κυβερνητικών Στελεχών, για να γίνουν τα αυτονόητα; Οι κατηγορίες του κ. Καραγεωργίου περί χαρακτηρισμού από μέρους του Δημάρχου ως ρατσιστές τους πολίτες που αντιδρούν είναι ψευδείς και ανάξιες σχολιασμού. Πως να γνωρίζει όμως τι έχει πει ο Δήμαρχος και τι έχει γίνει όλο αυτό το διάστημα, όταν λάμπει δια της απουσίας του από παντού; Οι ώρες που περνάει οι Λέσβος είναι δύσκολες και πρέπει όλοι οι τοπικοί παράγοντες να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων για να προστατευθεί η τοπική κοινωνία».

 

«Εγώ μίλησα με το Μητσοτάκη, εσύ»;

Για να καταλήξει με τη διαπίστωση εκ μέρους του, πως ο κ. Καραγεωργίου φαίνεται ότι εκπροσωπεί περισσότερο τις απόψεις ακραίων στοιχείων παρά του σύνολο της Νέας Δημοκρατίας, ο αρχηγός της οποίας (σ.σ. εννοεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη) επικοινώνησε μαζί μου και μου μετέφερε μια εντελώς διαφορετική άποψη. «Είναι φανερό ότι η εμπάθεια και η προσωπική πολιτική στόχευση του κ. Καραγεωργίου και άλλων τοπικών παραγόντων εκθέτουν σοβαρά το σύνολο της Ν.Δ και δεν την εκφράζουν», δήλωσε ο κ. Γαληνός. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Ετικέτες
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top