Στόχος του Υπουργείου Μετανάστευσης η μείωση των πληθυσμών των μεταναστών στα νησιά και η τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο

Λογοθέτης: «Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να αποσυμφορήσουμε τα νησιά»

16/04/2021 - 12:45 Ενημερώθηκε 16/04/2021 - 14:39

«Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε και αποσυμφορούμε και πολλά νησιά είναι ήδη σε μηδενική βάση, δεν έχουνε δηλαδή κόσμο» είπε σε αποκλειστική δήλωσή του στο «Ε» ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Μάνος Λογοθέτης και πρόσθεσε  ότι στόχοι του Υπουργείου είναι να μειωθούν οι πληθυσμοί των μεταναστών επί του συνόλου των νησιών και να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί δίνοντας το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα. Μάλιστα τόνισε ότι το επόμενο διάστημα θα κλείσει ο δημοτικός καταυλισμός του Καρά Τεπέ, ενώ παράλληλα ξεκινούν οι εργασίες για τη δημιουργία της νέας δομής η οποία αποτελεί, όπως είπε, ένα μεγάλο και σημαντικό έργο.

«Όλα προχωράνε σύμφωνα με το πρόγραμμα και προχωράμε με το σκεπτικό να έχουμε ολοκληρώσει όλα αυτά που έχουμε υποσχεθεί ακριβώς στο χρόνο που τα έχουμε υποσχεθεί» είπε και πρόσθεσε  ότι γίνεται μία συλλογική προσπάθεια για την αποσυμφόρηση των πέντε νησιών του Αιγαίου που αποτελεί και στόχο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. «Το βασικό είναι ότι κάθε νησί σκέφτεται μόνο τον εαυτό του, ενώ εμείς πρέπει να σκεφτούμε τα πέντε νησιά μαζί με τις ιδιαιτερότητές του το καθένα συν όλη την ηπειρωτική Ελλάδα. Αυτή είναι η βασική διαφορά» και εξηγεί : «Προφανώς τον συμπατριώτη μου Σαμιώτη, ενδιαφέρει η Σάμος, τον συμπατριώτη του υπουργού Χιώτη τον ενδιαφέρει η Χίος και τον Μυτιληνιό τον ενδιαφέρει μόνο η Μυτιλήνη».

Λογοθέτης: «Οι υποδομές θα βοηθήσουν να ανταποκριθούμε αν ξαναπαρουσιαστεί πρόβλημα»

Στόχος του υπουργείου όπως υποστηρίζεται είναι να δοθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που σημαίνει τα νησιά να είναι πιο άδεια ή και εντελώς άδεια από μετανάστες. «Εμείς προσπαθούμε παράλληλα χωρίς να αδικούμε κανέναν και με βάση ένα συγκροτημένο σχέδιο το οποίο σου επιτρέπει να ξεπερνάς τις κακοτοπιές, να επιτύχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που είναι αυτό το οποίο έχουμε υποσχεθεί. Να είναι όσο γίνεται πιο άδεια τα νησιά, αν γίνεται και εντελώς άδεια, να έχουν τις υποδομές ώστε να μπορούν αν ποτέ – μακάρι ποτέ να μην ξανασυμβεί, αλλά αν ποτέ ξανασυμβεί- να είναι έτοιμα να ανταποκριθούν  με πολύ καλύτερο τρόπο απ’ ότι είχαν ανταποκριθεί στο παρελθόν». Ο κ. Λογοθέτης εξηγεί ότι ζητούμενο είναι με τις δομές όχι μόνο να μειωθεί ο αριθμός των μεταναστών αλλά οι κάτοικοι των νησιών να επανέλθουν στην κανονικότητά τους. Συγκεκριμένα αναφέρει : «Και αυτό το καλύτερο τρόπο δεν το λέω σε ότι αφορά στις παροχές στους ανθρώπους μόνο αλλά και στο κομμάτι της όχλησης της τοπικής κοινωνίας, η οποία όπως θυμάστε το2015 και το 2016 είχε τη μεγαλύτερη όχληση με την έννοια ότι βρισκόντουσαν εντός των πόλεων».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey