Πυρά του Τομέα Νησιωτικής Πολιτικής με αφορμή την μετατροπή της αίθουσας πολιτισμού του Υπουργείου Αιγαίου σε δικαστική αίθουσα

ΚΙΝΑΛ: «Εκμηδενίζουν τη νησιωτικότητα»

22/01/2021 - 11:48

Τα βέλη του εξαπολύει ο Τομέας Νησιωτικής Πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής προς την κυβέρνηση κάνοντας λόγο για εκμηδενισμό των αποκεντρωμένων δράσεων του Υπουργείου Αιγαίου με ότι αυτό συνεπάγεται για την νησιωτικότητα. Η κριτική αυτή ασκείται με αφορμή το γεγονός ότι τείνει να μετατραπεί σε δικαστική αίθουσα η αίθουσα πολιτισμού του Υπουργείου Αιγαίου.

Ως προς την υποβάθμιση της νησιωτικότητας σημειώνεται: «Είναι χαρακτηριστική η έλλειψης μιας πραγματικής στρατηγικής της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη για την ανάπτυξη κι επιβίωση των νησιών μας που στην αρχή εκδηλώθηκε με την μη ύπαρξη στο Κυβερνητικό σχήμα αρμόδιου υφυπουργού για το Αιγαίο και την Νησιωτικότητα. Συνεχίσθηκε με την κατάργηση του Ινστιτούτου για την Νησιωτικότητα, την υποβάθμιση του Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής, την μη επαναφορά του καταργημένου μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου και την μη αποσυμφόρηση των νησιών απ τους χιλιάδες εγκλωβισμένους ανθρώπους, ελέω πολιτικών ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, καθώς και με τον σχεδιαζόμενο μόνιμο εγκλεισμό τους σε νέα ΚΥΤ «προδιαγραφών Μηταράκη»» αναφέρεται και προστίθεται ακολούθως : «Και σήμερα γινόμαστε μάρτυρες ενεργειών που δείχνουν να είναι προπομπός της συρρίκνωσης της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και τελικά της κατάργηση της» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Τα μέλη του ΚΙΝΑΛ επικαλούνται την καταγγελία του Συλλόγου Υπαλλήλων του Υπουργείου που αιτούνται να μην μετατραπεί η αίθουσα πολιτισμού σε δικαστική αίθουσα, δεδομένου ότι, όπως υποστηρίζουν δεν πληρούνται οι προδιαγραφές για κάτι τέτοιο.

Τα μέλη του ΚΙΝΑΛ ζητούν να γίνει αποδεκτό το αίτημα των υπαλλήλων περί ακύρωσης της απόφαση αυτής.  

Μάλιστα σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους ότι υπάρχουν μελέτες στην ΘΕΜΙΔΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ που άρχισαν να εκπονούνται το 2011 με την παρουσία στο Υπουργείο Δικαιοσύνης του Χάρη Καστανίδη και του Νίκου Σηφουνάκη στο ΥΠΕΚΑ ως αρμόδιου Αναπληρωτή Υπουργού για την Δόμηση και αφορούν την κατασκευή κτιρίου για το Εφετείο στο παλιό κτίριο στον χώρο δίπλα απ το Δικαστικό Μέγαρο.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey