FOLLOW US

Πολιτική

  • Λίγο Βουνάτσο, λίγο Χατζηκομνηνό και μπόλικο… Σαμαρά και Μητσοτάκη εμπεριέχει η διαχρονική κόντρα των δύο υποψηφίων για την προεδρία της ΝΟΔΕ Λέσβου
Κατράνης-Καραγεωργίου: Μια προαναγγελθείσα μονομαχία!

Με την (ανεπίσημη βέβαια) παρουσίαση των δύο τελικών υποψηφίων για την προεδρία της ΝΟΔΕ Λέσβου της ΝΔ, ξεκίνησε ουσιαστικά από χθες επίσημα η προεκλογική… περίοδος για Στρατή Καραγεωργίου και Νίκο Κατράνη, οι οποίοι σε έναν μήνα ακριβώς από σήμερα, θα γνωρίζουν το ποιος θα είναι στο τιμόνι της τοπικής οργάνωσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και με την προθεσμία για την ανανέωση της απαραίτητης κάρτας μέλους για να συμμετέχει κανείς στις εκλογές ανάδειξης των νέων αιρετών διοικήσεων των κομματικών οργάνων της ΝΔ να ολοκληρώνεται χθες, οι δύο «μονομάχοι» βγαίνουν πια στη μάχη του σταυρού που θα κριθεί στις 13 του Μάη. Το «Ε» με το σκηνικό των εν λόγω εκλογών να αρχίζει πια να διαμορφώνεται, παρουσιάζει το ιστορικό αντιπαλότητας των δύο εκ Πολιχνίτου ορμώμενων επιφανών στελεχών της ΝΔ στη Λέσβο που έχει αναφορές στο… 1993 και την εποχή που ο Αντώνης Σαμαράς «έριξε» τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, στο 2006 και τις εκλογές για τον δήμο Πολιχνίτου, στο 2010 και τις εκλογές για τον δήμο Λέσβου ως και το 2012 και τις τότε εθνικές εκλογές!

Το «Ε» από χθες παρουσίασε διεξοδικά το προφίλ των δύο υποψηφίων για την ηγεσία της τοπικής κομματικής οργάνωσης της ΝΔ, οι οποίοι αμφότεροι είχαν σημείο αναφοράς της πολιτικής τους διαδρομής, την αυτοδιοίκηση. Η μεταξύ τους κόντρα όμως, η οποία δεν είναι αμελητέα σε ένταση, κάνει τις επερχόμενες εκλογές που θα κριθούν μάλιστα από την βάση του κόμματος άκρως ενδιαφέρουσες, καθώς θα αποτυπώσει σίγουρα τις συμμαχίες αλλά και τις μεγάλες αντιπαλότητες που γενικά υπάρχουν εντός της ΝΔ στη Λέσβο. Με το εκρηκτικό… ταπεραμέντο μάλιστα του Νίκου Κατράνη, ο οποίος διαχρονικά είχε αρκετά εσωκομματικά μέτωπα, να θολώνει επί του παρόντος τις εκτιμήσεις ως προς τις πιθανότητες των δύο υποψηφίων για να επικρατήσουν. Καθώς είναι επικρατούσα η εκτίμηση πως ο Στρατής Καραγεωργίου είναι το φαβορί το οποίο θα μαζέψει γύρω του μεγάλο κομμάτι υποστηρικτών του Χαράλαμπου Αθανασίου, δίνοντας όμως έτσι το περιθώριο στο Νίκο Κατράνη να μαζέψει αντίστοιχα την απροσδιόριστη σε έκταση… εσωκομματική «αντιπολίτευση» της ΝΔ. Κάτι που σημαίνει πως οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές, αφού υπάρχουν και πρόσωπα που παραμένουν ουδέτερα και θα κλίνουν είτε προς τη μία είτε προς την άλλη πλευρά, στην πορεία της προεκλογικής περιόδου…

 

Γιατί όμως Στρατής Καραγεωργίου και Νίκος Κατράνης μοιάζουν περισσότερο με αντιπάλους διαφορετικών κομματικών χώρων και όχι σε συγκυριακά ομόσταυλους συναγωνιστές; Οι δυο τους, με δημόσιες τοποθετήσεις τους, τέτοια εποχή πριν ακριβώς από δύο χρόνια, είχαν φροντίσει να ενημερώσουν άπαντες εντός και εκτός τειχών της ΝΔ για το τι τους χωρίζει. Ήταν μάλιστα ξανά προεκλογική περίοδος για τις τότε εκλογές για την ανάδειξη των νέων μελών της ΝΟΔΕ με το Νίκο Κατράνη να σημαίνει με τοποθέτησή του το πρώτο… «αίμα».

 

 «Άτομα που βρίζουν τη ΝΔ, κάνουν τα στελέχη της»

Χρεώνοντας στον Στρατή Καραγεωργίου ότι ο ίδιος παρότρυνε πολλά μέλη που επιθυμούσαν να συμμετάσχουν στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος, να μην το κάνουν! Κι αυτό γιατί σύμφωνα με την εξήγηση του κ. Κατράνη, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ «προέτασσε τα μικροκομματικά του συμφέροντα έναντι του συνόλου».

Η απάντηση του κ. Καραγεωργίου ήταν χαρακτηριστική της… διαφωνίας μαζί του: «Είναι πραγματικά θλιβερό και γελοίο, άτομα που όλα αυτά τα χρόνια βρισκόταν εκτός της Νέας Δημοκρατία, άτομα που όλα αυτά τα χρόνια έβριζαν τη Νέα Δημοκρατία και πολιτευόταν σε αντίπαλες παρατάξεις, ξαφνικά να αυτοανακηρύσσονται στελέχη της. Ίσως να είναι συνήθεια του όταν τα πράγματα δεν τον βολεύουν (σ.σ. το Νίκο Κατράνη) να βλέπει παντού σκιές, αντί να κάνει την αυτοκριτική του, αλλά σε αυτό δεν φταίει καμία ΝΔ», είχε πει δηκτικά ο κ. Καραγεωργίου ανατρέχοντας και στην εποχή που ο κ. Κατράνης ήταν υποψήφιος με άλλο κόμμα κόντρα στη ΝΔ (σ.σ. εκείνο της Ντόρας Μπακογιάννη), αλλά και αντιδήμαρχος Οικονομικών με την παράταξη του Δημήτρη Βουνάτσου «απέναντι στο ψηφοδέλτιο του Άρη Χατζηκομνηνού που στηριζόταν από τη ΝΔ[…]». Για να καταλήξει με ένα επιχείρημα που δεν αποκλείεται να χρησιμοποιήσει και… σήμερα ο κ. Καραγεωργίου πως οι εκλογές της ΝΟΔΕ είναι εσωκομματικές και ψηφίζουν τα μέλη του κόμματος της Ν.Δ. Φυσικό είναι ότι τα μέλη άλλων κομμάτων από τα οποία έχει συνηθίσει ο κύριος Κατράνης να παίρνει ψήφους (Δημοτική Αρχή Βουνάτσου), να μη συμμετέχουν στη διαδικασία αυτή, για να τον στηρίξουν».

 

«Αλήτη, προδότη Σαμαρά…»

Για να έλθει μετά η ανταπάντηση του  Νίκου Κατράνη που παρέπεμπε στην αμφιλεγόμενη παρουσία του Αντώνη Σαμαρά στο κόμμα της ΝΔ.

«Είμαι ένας από αυτούς που δεν χρειάζεται να δηλώσω πουθενά την κομματική  και ιδεολογική μου ταυτότητα. Την έχω δυστυχώς ή ευτυχώς στο κούτελο μου σ΄ αυτήν την κλειστή κοινωνία που ζούμε. Γράφει Νίκος Κατράνης -Δεξιός Φιλελεύθερος της Ν.Δ του Κωνσταντίνου Καραμανλή και όλων των μετέπειτα προέδρων πλην της περιόδου Αντωνίου Σαμαρά. Δεν είμαι πρόβατο. Έχω πολιτική άποψη και αρχές. Διαχώρισα την θέση μου από την Ν.Δ. του Αντωνίου Σαμαρά και βγήκα δημόσια και το δήλωσα. Πώς ήταν δυνατόν να στηρίξω έναν άνθρωπο που έριξε μια λαοπρόβλητη κυβέρνηση του 48% και έναν πρωθυπουργό, από τους μεγαλύτερους πολιτικούς που έβγαλε ποτέ η χώρα μας τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Η ενέργεια αυτή σημάδεψε την τύχη όχι μόνο του κόμματος αλλά και της χώρας. Όλοι σήμερα παραδέχονται ότι άλλη θα ήταν σήμερα η θέση της χώρας εάν δεν ανακόπτετο βιαίως η πορεία εκείνης της κυβέρνησης. Στήριξα συνειδητά την Ντόρα Μπακογιάννη, ένα από τα αξιολογότερα στελέχη της παράταξης, επειδή ο κύριος Σαμαράς τη διέγραψε διότι ψήφισε το πρώτο μνημόνιο! Τότε βέβαια είχαμε τα Ζάππεια, μετά ήρθαν οι κωλοτούμπες». Ο κ. Κατράνης μίλησε και την αυτοδιοικητική του πορεία, υποστηρίζοντας πως όταν ηττήθηκε στις εκλογές για τον δήμο Πολιχνίτου «δικοί μας άνθρωποι της Ν.Δ. μας τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια την τελευταία στιγμή στηρίζοντας την υποψηφιότητα του ΚΚΕ» σημειώνοντας ότι τους κατήγγειλε τότε μάλιστα και ο κ. Καραγεωργίου. «Και ύστερα τι συνέβη; Εσύ πήγες με αυτούς που έβριζες και κατηγορούσες, με αυτούς που μας πούλησαν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Ετικέτες
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top