Συνέντευξη Καραβασίλη μετά την ανάδειξη των νέων μελών της Νομαρχιακής

Καραβασίλης: «Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία δεν θέλει και δεν μπορεί να γίνει ΠΑΣΟΚ»[Vid]

23/02/2021 - 12:37 Ενημερώθηκε 23/02/2021 - 13:15

Μήνυμα ανανέωσης και ανασυγκρότησης δίνει η νέα σύνθεση της Νομαρχιακής Λέσβου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, σύμφωνα με τον Συντονιστή, Σταύρο Καραβασίλη.

Πριν λίγες ημέρες αναδείχτηκαν τα νέα 21 μέλη της νομαρχιακής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία. Από αυτά το 60% αφορά νέα μέλη (μέλη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που για πρώτη φορά συμμετέχουν στη Νομαρχιακή Επιτροπή)  και το 40% είναι νέα μέλη όσον αφορά στην εγγραφή τους τα τελευταία 2 χρόνια. Το επόμενο διάστημα θα έχει ολοκληρωθεί η συγκρότηση σε σώμα.

«Η παραγωγή πολιτικής είναι απαίτηση του λεσβιακού λαού»

«Εντείνουμε την προσπάθειά μας να αυξήσουμε την παραγωγή πολιτικής στο νησί της Λέσβου»  ανέφερε ο κ. Καραβασίλης τονίζοντας ότι αυτό είναι μια απαίτηση του λαού της Λέσβου, ενώ χαρακτήρισε την χρονιά που έρχεται ως προεκλογική. Συγκεκριμένα είπε: «Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι φέτος πιθανόν να είναι μια προεκλογική χρονιά λόγω της κυβερνητικής φθοράς η οποία υπάρχει. Αυτός είναι ακόμη ένας λόγος για τον οποίο έπρεπε να ανασυγκροτηθούμε, ώστε να είμαστε έτοιμοι για οποιαδήποτε εκλογική μάχη».

 «Δεν είμαστε ούτε μπορούμε να γίνουμε ΠΑΣΟΚ»

Όσον αφορά στην απουσία των παλαιών στελεχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. από τη νέα Νομαρχιακή  ο κ. Καραβασίλης είπε: «Πάντα τα όργανα όταν εναλλάσσονται ανά δύο χρόνια, όποταν γίνονται αυτές οι διαδικασίες, πάντα υπάρχει εναλλαγή και ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού» και πρόσθεσε ότι δεν είναι ένα κόμμα που λειτουργεί με κομματικές επετηρίδες, αλλά λειτουργεί δημοκρατικά και μέσα από τέτοιου είδους διαδικασίες εκλέγει τα μέλη του.

Σημειώνεται ότι αρκετά μέλη της Νομαρχιακής ανήκαν άλλοτε στο ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Καραβασίλης σχολιάζοντας το γεγονός αυτό, σε σχετικό ερώτημα, είπε: «Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχει μια συνέχεια. Από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε είχε μέσα δυνάμεις της αριστεράς, του ευρύτερου δημοκρατικού χώρου και συνεχίζει αυτό το πράγμα να εξελίσσεται. Πολύ εύκολα κάποιοι χρησιμοποιούνε τη λέξη «πασοκοποίηση». Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α . – Προοδευτική Συμμαχία ούτε θέλει να γίνει ΠΑΣΟΚ ούτε και μπορεί να γίνει ΠΑΣΟΚ. Ήταν ένα κόμμα μιας συγκεκριμένη εποχής που κάλυπτε συγκεκριμένες ανάγκες». Παράλληλα τόνισε ότι σήμερα υπάρχουν άλλες ανάγκες τις οποίες έρχεται να καλύψει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., που είναι συνεχώς υπό διαμόρφωση βάσει των αναγκών της κοινωνίας.

Και περί μεταναστευτικού

Ο κ. Καραβασίλης σε ότι έχει να κάνει με το μεταναστευτικό υποστήριξε ότι τα hot spot στα νησιά δεν έγιναν επί κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. «Η Μόρια συγκεκριμένα, ιδρύθηκε επί υπουργού κ. Δένδια 2014» είπε και πρόσθεσε ότι το ζήτημα με το μεταναστευτικό δεν είναι ένα ζήτημα που λύνεται – κάτι που όπως τόνισε έχει αντιληφθεί και η σημερινή κυβέρνηση- είναι ένα ζήτημα του 21ου αιώνα που απασχολεί όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες. Ακόμη είπε ότι σε αυτό που πρέπει να γίνει εστίαση είναι το ζήτημα της αποσυμφόρησης. Μάλιστα υποστήριξε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση κρατούσε χαμηλό τον πληθυσμό στο νησί παρά τις μεγάλες ροές.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey