Δίκτυο Β40: Η Αθήνα αναλαμβάνει την προεδρία από την Κωνσταντινούπολη - Ο Κ. Μπακογιάννης αναλαμβάνει την προεδρία για το 2023, μετά τον Εκ. Ιμάμογλου

Και αντιπροσωπεία του Δήμου Μυτιλήνης στη συνάντηση του Δικτύου των Βαλκανικών Πόλεων

23/01/2023 - 15:00

Ο Δήμος της Αθήνας ανέλαβε το τιμόνι του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων για το 2023, με τον Κώστα Μπακογιάννη να υποδέχεται τον φίλο και προκάτοχό του στην προεδρία, δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου. Οι δύο δήμαρχοι, έχουν χτίσει τα τελευταία χρόνια μία ισχυρή «γέφυρα» φιλίας και συνεργασίας, και αυτό φάνηκε στη κοινή τους εμφάνιση στο κέντρο της Αθήνας όπου ήπιαν καφέ με θέα την Ακρόπολη.
Με μία ιδιαιτερα συμβολική επίσκεψη, στο Μουσείο της Ακρόπολης, δόθηκε η έναρξη στη Σύνοδο.
Στο δείπνο που παρατέθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης, ο κ. Μπακογιάννης, απευθυνόμενος σε 69 δημάρχους από 73 πόλεις από 10 χώρες των Βαλκανίων, αναφέρθηκε στο κοινό όραμα που μοιράζεται με τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου. Οι δύο δήμαρχοι βρίσκονται στον πυρήνα της πρωτοβουλίας για να ιδρυθεί το Δίκτυο Β40 στη ζώνη των Βαλκανίων.Μεταξύ των ιδρυτικών δήμων αυτής  της πρωτοβουλίας, που ξεκίνησε πριν ένα περίπου χρόνο από την Κωνσταντινούπολη περιλαμβάνεται και ο Δήμος Μυτιλήνης , αντιπροσωπεία του οποίου με επικεφαλής τον δήμαρχο Στρατή Κύτελη συμμετείχε και στην ιδρυτική συνάντηση στην Πόλη και τώρα, αυτές τις μέρες, που γίνεται η δεύτερη συνάντηση και στην Αθήνα. Στην αντιπροσωπεία του δήμου πέρα από το δήμαρχο συμμετέχουν ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Δημ. Χατζηγιάννης και ο αντιδήμαρχος Γέρας Παράσχος Μανούσος.

Ο κ. Μπακογιάννης τόνισε πως 73 πόλεις από 10 χώρες «στέκουν η μία στο πλευρό της άλλης, ενωμένες σα γροθιά και δίνοντας το παράδειγμα και μία δυναμική απάντηση ενάντια στον κατακερματισμό, καλλιεργώντας την αλληλεγγύη». Αυτό, τόνισε Δήμαρχος Αθηναίων «είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρηθεί η ισορροπία και η σταθερή πορεία σε αβέβαιους καιρούς και καταπολεμά τον διαβρωτικό κυνισμό, την εσωστρέφεια και την περιχαράκωση». Όπως τόνισε ο κ. Μπακογιάννης σήμερα όλοι «είμαστε αλληλεξαρτώμενοι και αν δεν στηρίξουμε ο ένας τον άλλο, δεν θα μπορέσει να υπάρξει σταθερότητα».

Ο κ. Μπακογιάννης υπογράμμισε τη σημασία της διεύρυνσης του Δικτύου για την ανάπτυξη των πόλεων και την ευημερία των πολιτών. Σύμφωνα με τον κ. Μπακογιάννη, το Δίκτυο Β40 μπορεί να δώσει λύσεις σε μία σειρά ζητήματα που αφορούν την οικονομία, την αειφορία και τη βιώσιμη ανάπτυξη, την καινοτομία, τον πολιτισμό, αλλά ακόμη και τις διεθνείς σχέσεις.
Oι εργασίες της συνάντησης θα πραγματοποιηθούν στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων τη Δευτέρα 23 και Τρίτη 24 Ιανουαρίου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey