FOLLOW US

Πολιτική

  • Καυστική ανακοίνωση της νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ κατά της ΝΟΔΕ, με πλήρες… ιστορικό της ροπής της προς τα άκρα
«Η ΝΟΔΕ συμπλέει με την ακροδεξιά»

Ολομέτωπη επίθεση κατά της ΝΟΔΕ Λέσβου της ΝΔ εξαπέλυσε χθες η νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, με αφορμή την πρόσφατη τοποθέτηση της πρώτης για το «Μακεδονικό», σχολιάζοντας πως η τοπική οργάνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπλέει ανοιχτά πια με την ακροδεξιά και την Χρυσή Αυγή. Η νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα, παίρνοντας την σκυτάλη και από την προσκείμενη παράταξη του στους εκπαιδευτικούς «Αυτόνομη Πρωτοβουλία», που στηλίτευε την στάση της αντίστοιχης της ΔΑΚΕ σχετικά με τη δικαστική και πειθαρχική δικαίωση γνωστού εκπαιδευτικού -κατά δήλωσή του «εθνικοσοσιαλιστή» κ. Μακρυπούλια- συγκέντρωσε επ’ ευκαιρία σχεδόν όλα τα παραδείγματα που μπορούν να θεωρηθούν και ως «σύμπλευση» με την ακροδεξιά. Από τις εκπεφρασμένες απόψεις τοπικών στελεχών της ΝΔ ειδικά γύρω από το «προσφυγικό», που έρεπαν επικίνδυνα προς τη μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό και η αλήθεια είναι πως δεν καταδικάστηκαν ή αποδοκιμάστηκαν επισήμως από τη ΝΟΔΕ Λέσβου, ποτέ.

«Να θυμίσουμε ότι στελέχη της ΝΟΔΕ Λέσβου ήταν αυτά που, πρώτα, είχαν μιλήσει για «τον κίνδυνο ισλαμοποίησης» του νησιού, γράφει η ανακοίνωση της νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, για να σχολιάσει στη συνέχεια ότι ως εκ τούτου, δεν προκαλεί έκπληξη -με αφορμή το «Μακεδονικό»- η «ανοιχτή πλέον σύμπλευσης της ΝΔ με την ακροδεξιά».

Η ακροδεξιά στροφή με αφορμή το «προσφυγικό»

Εξάλλου κατά την ανακοίνωση «έχει ήδη προηγηθεί η ανοιχτή σύμπλευση της ΝΟΔΕ Λέσβου με την ακροδεξιά, με αφορμή το «προσφυγικό». Σε αυτό το σημείο, μάλιστα, η τοπική ΝΟΔΕ θα πρέπει να αισθάνεται «δικαιωμένη»: Ήταν από τις πρώτες οργανώσεις της ΝΔ που εδώ και πολύ καιρό είχε κάνει εμφανή αυτή την ακροδεξιά στροφή της.

Και εμμένοντας στο «προσφυγικό» ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται και σε παλαιότερη ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Λέσβου σχετικά με γεγονότα αναταραχής στο ΚΥΤ της Μόριας: «Αναπαρήγαγε και υιοθέτησε τον πλέον ακραίο λαϊκισμό, την πιο αισχρή μορφή πατριδοκαπηλίας και προπαγάνδας που καλλιεργούνται από ρατσιστικούς και εθνικιστικούς κύκλους και προτιμά να «ψαρεύει» στα θολά νερά της άγνοιας, του φόβου».

Η κάλυψη στην «Πατριωτική Κίνηση»

Από το κάδρο της κριτικής βέβαια του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ξέφυγε ούτε ο βουλευτής Λέσβου της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου «για την κάλυψη που έδωσε στους ακροδεξιούς τραμπούκους», που επιτέθηκαν στους πρόσφυγες της πλατείας Σαπφούς τον περασμένο Απρίλη, αλλά και επιχείρησαν να κάψουν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που έγιναν στο περιφερειακό συνέδριο. Εννοώντας την αναγνώριση εκ μέρους του κ. Αθανασίου των μελών της γνωστής «Πατριωτικής Κίνησης», ως μίας «κίνησης πολιτών που έχει σκοπό να προασπιστεί το νησί από τις ανεξέλεγκτες προσφυγικές ροές».

«Δεν μας κάνει λοιπόν καμία έκπληξη το γεγονός ότι τα στελέχη της ΝΔ, που έχουν την πλειοψηφία στο Δ.Σ. της τοπικής ΕΛΜΕ, αποφάσισαν να ξαναδεχτούν, σαν μέλος της ΕΛΜΕ, τον γνωστό και κατά δήλωση του "εθνικοσοσιαλιστή" εκπαιδευτικό. Μια απόφαση που ανάμεσα στα άλλα καταργεί την σχετική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των καθηγητών, του ανώτερου δηλαδή οργάνου, που είναι το μόνο αρμόδιο να καταργεί ή να αλλάζει τις αποφάσεις του! Έτσι αντιλαμβάνονται την Δημοκρατία», πρόσθεσε ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγοντας πως η ΝΟΔΕ και συνολικά η ΝΔ, έχει επιλέξει την στροφή στην ακροδεξιά. «Τρέφουν και ενισχύουν ακόμα περισσότερο τις ακραίες φωνές που υπάρχουν και στο νησί μας. Από αυτό όμως δεν θα χάσει μόνο ή ίδια η ΝΔ. Αυτό είναι επικίνδυνο, συνολικά, για τη Δημοκρατία μας»!

 Η «Αυτόνομη Πρωτοβουλία» κατά ΔΑΚΕ με αφορμή την απόφαση για Μακρυπούλια.

 «Ένα σχολείο διαμορφώνει δημοκρατικούς πολίτες»

Για την πρόσφατη ανακοίνωση των τριών από τα τέσσερα μέλη της δεξιάς πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λέσβου, σχετικά με τη δικαστική και πειθαρχική δικαίωση του -κατά δήλωσή του «εθνικοσοσιαλιστή»- εκπαιδευτικού κ. Μακρυπούλια, απασχόλησε και την παράταξη των εκπαιδευτικών «Αυτόνομη Πρωτοβουλία». «Βλέπουμε στις μέρες μας πως η ΝΔ, ο πολιτικός χώρος στον οποίο έχει αναφορά η ΔΑΚΕ, εναγκαλίζεται με εθνικιστικές και διχαστικές απόψεις, που αγγίζουν τα ευαίσθητα όρια των βασικών αρχών της δημοκρατικής νομιμότητας και οι οποίες παραπέμπουν σε παλιότερες εποχές, καταδικασμένες στη συλλογική μνήμη του ελληνικού λαού. Δεν μας κάνει λοιπόν εντύπωση το γεγονός πως έσπευσε η ΔΑΚΕ να ταυτιστεί με τις αντιλήψεις αυτές.

Αντιλήψεις που υπερασπίζονται εθνικοσοσιαλιστικές απόψεις ή όπως αλλιώς θέλουν να προσδιορίζονται οι ρατσιστικές αντιλήψεις, που πρεσβεύουν την όποια φυλετική ή άλλου τύπου καθαρότητα, και είναι ιδεολογικά και πρακτικά ασύμβατες με το χώρο της παιδείας», γράφει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της «Αυτόνομης Πρωτοβουλίας» και καταλήγει πως «ένα σχολείο που διαμορφώνει δημοκρατικούς και σκεπτόμενους πολίτες, πραγματικούς πατριώτες, σε μια δημοκρατική ελληνική κοινωνία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018 14:14
Ετικέτες
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top