FOLLOW US

Πολιτική

 • Ξανά στο τιμόνι της ΝΟΔΕ ο Στρατής Καραγεωργίου με κέρδη τη μεγάλη συμμετοχή και την στελεχιακή ανανέωση του κόμματος σε όλα τα επίπεδα
Η ΝΔ κέρδισε το «στοίχημα»!

Η δεδομένα ισχυρή «αντιπαλότητα» των δύο πάντως ομόσταυλων για την διεκδίκηση της προεδρίας στη ΝΟΔΕ Λέσβου της ΝΔ, Στρατή Καταγεωργίου και Νίκου Κατράνη, η κρίσιμη χρονική συγκυρία για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε συνδυασμό με την ευφορία που προκάλεσε η επιτυχία της πρόσφατης διαδήλωσης κατά της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Μυτιλήνη, συνέβαλε κατά πως φαίνεται καθοριστικά στο να χαρακτηριστούν απόλυτα επιτυχημένες οι εσωκομματικές εκλογές ανάδειξης των νέων αιρετών διοικήσεων όλων των κομματικών οργάνων της ΝΔ. Με 1503 ψηφίσαντες που επανεξέλεξαν τον Στρατή Καραγεωργίου (883 ψήφους) πρόεδρος της ΝΟΔΕ, έναντι του Νίκου Κατράνη (536 ψήφους), το «στοίχημα» της μεγάλης συμμετοχής κύρια, επετεύχθη κατά τη νομαρχιακή της ΝΔ, που στέκεται και στο γεγονός πως κατέγραψε και πραγματική ανανέωση σε επίπεδο στελεχών. Με πολλά νέας ηλικίας πρόσωπα, όπως οι Προκόπης Τζιμής και Δημήτρης Χατζηδιάκος να εκλέγονται με μεγάλα ποσοστά στη νέα ΝΟΔΕ Λέσβου. Ο Στρατής Καραγεωργίου τώρα, είναι αναμφισβήτητα ο μεγάλος νικητής προχθεσινής βραδιάς, φροντίζοντας πάντως στις δηλώσεις του να ρίξει τους τόνους και να εστιάσει στην επόμενη ημέρα και στον στόχο της ΝΔ να κερδίσει τις εθνικές εκλογές. Κάνοντας λόγο για «ενότητα», όπως ακριβώς έκανε και ο Νίκος Κατράνης, δίνοντας μάλιστα τα συγχαρητήριά του στον εσωκομματικό του αντίπαλο για την εκλογική του νίκη.

Ο Στρατής Καραγεωργίου λοιπόν συνεχίζει στο «τιμόνι» της ΝΟΔΕ Λέσβου της ΝΔ και μάλιστα με ισχυρή «εντολή» από την βάση του κόμματος τοπικά, που του έδωσαν 883 ψήφους εμπιστοσύνης. Ο -και δημοτικός σύμβουλος- μέχρι πρότινος πρόεδρος της ΝΟΔΕ, συγκέντρωσε εκ του αποτελέσματος γύρω του τους περισσότερους ισχυρούς παράγοντες της ΝΔ τοπικά και κέρδισε και την δεδομένη «ενεργοποίηση» της «βάσης» ακόμα και σε «αχαρτογράφητα νερά» της, που εξασφαλίστηκε και χάρη στην δυναμική εμπλοκή του Νίκου Κατράνη. Ο οποίος Νίκος Κατράνης απέσπασε το σημαντικό μεν άθροισμα των 536 των ψήφων, το οποίο όμως δεν τον άφησε στο τέλος ικανοποιημένο, αφού δεν του εξασφάλισε το 40%, προκειμένου να πάρει τουλάχιστον μία θέση στη νέα ΝΟΔΕ Λέσβου.

Ο… «ωραίος» νέος

Κερδισμένος των προχθεσινών εσωκομματικών εκλογών της ΝΟΔΕ στη Λέσβο όμως, λογίζεται σίγουρα και Δημήτρης Χατζηδιάκος, ο οποίος αναδείχθηκε μακράν του δεύτερου, πρώτος σε σταυρούς για την εκλογή του στη ΝΟΔΕ. Σηματοδοτώντας λόγω του νεαρού της ηλικίας του, το «νέο» και την «ανανέωση» που τόσο επιθυμούσε στα όργανά της η ΝΔ κεντρικά μέσω των επίμαχων εκλογών.

Η νέα ΝΟΔΕ Λέσβου της ΝΔ

Έτσι πέραν του Στρατή Καραγεωργίου, οι άλλοι 13 που εκλέγονται ή τοποθετούνται στη νέα ΝΟΔΕ, είναι (αλφαβητικά) οι Αγουρόγιαννης Παναγιώτης (ως εκπρόσωπος της Ο.Ν.ΝΕ.Δ.), ο Βαρβαγιάννης Δημήτριος  (ως Πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο. Ολύμπου), ο Καλλονιάτης Παναγιώτης (εκλέχτηκε), ο Καραθανάσης Γεώργιος (ως (Πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο. Καλλονής), ο Κωνσταντιδέλλης Εμμανουήλ (εκλέχτηκε), ο Μουζάλας Βασίλειος (εκλέχτηκε), η Μπουλμπούλη Μαρία (εκλέχτηκε), η Στρατάκη-Συβρή Αικατερίνη (εκλέχτηκε), ο Τζιμής Προκόπης (εκλέχτηκε), οΤσακύρης Παναγιώτης (ως Πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο. Μυτιλήνης), ο Χατζηγιάννης Δημοσθένης (εκλέχτηκε) και ο Χατζηδιάκος Δημήτριος (εκλέχτηκε).  Να σημειωθεί ότι για τις υπόλοιπες (πλην του εκλεγμένου προέδρου) θέσεις εντός της ΝΟΔΕ, η νέα επιτροπή θα συγκροτηθεί σε σώμα τις επόμενες ημέρες.

Στρατής Καραγεωργίου: «Νίκησε η συμμετοχή»!

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λέσβου της ΝΔ τώρα Στρατής Καραγεωργίου που επανεκλέχτηκε, έδωσε το στίγμα της επόμενης ημέρας αποφεύγοντας να μιλήσει για «νίκες» και για «ήττες». «Νικητής είναι η μεγάλη συμμετοχή που άγγιξε το 90% βάσει των εγγεγραμμένων που είχαν δικαίωμα ψήφου. Είναι επιτυχία από εκεί και πέρα και το γεγονός πως είχαμε μία ομαλή διαδικασία, χωρίς εντάσεις ή ενστάσεις, αλλά και το γεγονός πως η νέα επιτροπή καταγράφει την είσοδο αρκετών νέων και ηλικιακά στελεχών. Πλέον οι εσωκομματικές εκλογικές διαδικασίες έχουν τελειώσει και όλοι μαζί πλέον προχωράμε μπροστά, ενωμένοι, για να πετύχουμε τον βασικό μας στόχο, που δεν είναι άλλος η νίκη στις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Και σε αυτή τη μάχη, δεν περισσεύει κανείς», είπε χαρακτηριστικά στο «Ε».

Νίκος Κατράνης: «Βγαίνουμε ενωμένοι και δυνατοί»

Συγχαίροντας θερμά τον Στρατή Καραγεωργίου και μιλώντας και εκείνος για την ενότητα της παράταξης, ο Νίκος Κατράνης ευχαρίστησε όλους όσοι τον στήριξαν και δήλωσε «παρών» στη μάχη πια «για την απαλλαγή της χώρας από την πιο επικίνδυνη κυβέρνηση που πέρασε ποτέ». «Οι εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία και στη Λέσβο με μια πρωτοφανή συμμετοχή σε μέλη και ενθουσιασμό. Η δική μου συμμετοχή θεωρώ ότι συνέβαλε τα μέγιστα στην ενεργοποίηση της κομματικής βάσης και αυτό μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει στην προσπάθεια για την απαλλαγή της Χώρας από την πιο επικίνδυνη και τυχοδιωκτική Κυβέρνηση που πέρασε ποτέ από την Πατρίδα μας. Η ΝΔ βγαίνει Ενωμένη και Δυνατή και στο τόπο μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι πίστεψαν και στήριξαν την υποψηφιότητα
μου και θερμά συγχαρητήρια στον  Στρατή Καραγεωργίου και τα εκλεγέντα μέλη της ΝΟΔΕ. Καλή τους δύναμη», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του κ. Κατράνη.

Αθανασίου: «Μία Λέσβος υπερήφανη και ανταγωνιστική»

«Σήμερα, που η Λέσβος βιώνει σωρεία προβλημάτων, η ΝΔ, απέδειξε ότι μπορεί, με πρωτοπόρα τα στελέχη της, να δώσει λύσεις στον τόπο μας και να δυναμώσει το δημοκρατικό σύστημα της χώρας», είπε στην δήλωσή του για το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών των ΝΟΔΕ σε όλη τη χώρα, ο βουλευτής Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου. «Η ευπρέπεια, η μετριοπάθεια και ο πολιτικός πολιτισμός ήταν τα στοιχεία που χαρακτήρισαν όλους τους υποψήφιους μας κατά τις χθεσινές εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των μελών της ΝΟΔΕ. Έτσι, όλοι ενωμένοι πορευόμαστε προς τις εθνικές εκλογές για να απαλλαγεί η χώρα από τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο τόπος. Προσωπικά, προσδοκώ να οικοδομήσουμε όλοι μαζί μια Λέσβο, ήρεμη, υπερήφανη και ανταγωνιστική».

 

Εγγεγραμμένα μέλη: 1.756

Ψήφισαν: 1.503

Άκυρα - λευκά: 23

 

ΝΟ.Δ.Ε. ΛΕΣΒΟΥ

Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε.

 1. Καραγεωργίου Ευστράτιος του Βασιλείου.

Μέλη της ΝΟ.Δ.Ε.

 1. Αγουρόγιαννης Παναγιώτης του Νικολάου (Ο.Ν.ΝΕ.Δ.).
 2. Αρώνης Ευστράτιος του Κωνσταντίνου.
 3. Βαρβαγιάννης Δημήτριος του Παναγιώτη (Πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο. Ολύμπου).
 4. Δημόπουλος Γεώργιος του Ιωάννη ( Πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο. Ταξιαρχών).
 5. Καλλονιάτης Παναγιώτης του Χριστόφα.
 6. Καραθανάσης Γεώργιος του Νικολάου (Πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο. Καλλονής)
 7. Κωνσταντιδέλλης Εμμανουήλ του Απόστολου.
 8. Μουζάλας Βασίλειος του Αχιλλέα.
 9. Μπουλμπούλη Μαρία του Νικολάου.
 10. Στρατάκη-Συβρή Αικατερίνη του Γεωργίου.
 11. Τζιμής Προκόπιος του Ευστρατίου.
 12. Τσακύρης Παναγιώτης του Δημητρίου (Πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο. Μυτιλήνης).
 13. Χατζηγιάννης Δημοσθένης του Ιωάννη.
 14. Χατζηδιάκος Δημήτριος του Ηλία.

 

ΔΗΜ.Τ.Ο. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Μυτιλήνης

 1. Τσακύρης Παναγιώτης του Δημητρίου.

Μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο. Μυτιλήνης.

 1. Βούρος Ιωάννης του Ευστρατίου.
 2. Γκέντση Μαρία του Βασιλείου.
 3. Δεληογλάνης Ιωάννης του Κωνσταντίνου.
 4. Καριοφύλλη Ουρανία του Νικολάου.
 5. Μάκρα Μαρία του Ευστρατίου.
 6. Πετράς Νικόλαος του Θεοδώρου.
 7. Σπάρταλη - Γριππιώτου Βασιλική του Κωνσταντίνου.
 8. Χαβραλής Ελευθέριος του Αναστασίου.
 9. Ψούνος Αθανάσιος του Κωνσταντίνου.

 

ΔΗΜ.Τ.Ο. ΟΛΥΜΠΟΥ

Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ολύμπου.

 1. Βαρβαγιάννης Δημήτριος του Παναγιώτη.

Μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ολύμπου.

 1. Αλβανού Ειρήνη (Βίκυ) του Γεωργίου.
 2. Βλουτέλλη Μαρία του Κωνσταντίνου.
 3. Γεωργαντής Κωνσταντίνος του Νικόλαος.
 4. Γιανναρέλλης Δημήτριος του Γεωργίου.
 5. Ζαφειρίου Τιμολέων του Ευλάβιου.
 6. Καραβασίλης Ευστράτιος του Θεμιστοκλή.
 7. Καραντώνης Μιχαήλ του Ευστρατίου.
 8. Νείρος Ερμόλαος του Γεωργίου.
 9. Τυροπώλη Γεωργία (Γιούλη) του Δημητρίου.

 

ΔΗΜ.Τ.Ο. ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ

Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ταξιαρχών.

 1. Δημόπουλος Γεώργιος του Ιωάννη.

Μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ταξιαρχών.

 1. Αλεξανδρής Νικόλαος του Ευστράτιος.
 2. Γκαγκάρα Ευστρατία του Χαράλαμπου.
 3. Διόλατζης Γρηγόριος του Αναστάσιου.
 4. Κοτζαμάνης Ελευθέριος του Ιγνατίου.
 5. Μανταίου Ευδοξία του Μαργαρίτη.
 6. Μαρμαρινός Ευστράτιος του Σαράντου.
 7. Μόλβαλη Ελένη του Δήμου.
 8. Παπαθεράπων Μιλτιάδης του Θεράπων.
 9. Χατζηκυριαζής Χρυσόστομος του Ευστράτιος.

 

ΔΗΜ.Τ.Ο. ΚΑΛΛΟΝΗΣ

Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Καλλονής.

 1. Καραθανάσης Γεώργιος του Νικολάου.

Μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο. Καλλονής.

 1. Αντωνιάδης Γεώργιος του Κωνσταντίνου.
 2. Δαρλή Μαριάνθη του Γρηγορίου.
 3. Δερεδίνης Σαράντος του Γεωργίου.
 4. Κέλμαλης Δημήτριος του Αλέξανδρου.
 5. Κωνσταντιδέλλης Γεώργιος του Ιγνατίου.
 6. Μαγγανάς Ευάγγελος του Αδαμάντιου.
 7. Πελέκος Θεοχάρης του Μπαχαράκη.
 8. Σκαλοχωρίτης Σταύρος του Γεωργίου.
 9. Τσακυρέλλη Ζαχαρούλα του Παναγιώτη.

 

ΣΥΝΕΔΡΟΙ

 1. Αποστόλου Ιωάννης του Δημητρίου.
 2. Βασιλαράς Φώτιος του Αποστόλου.
 3. Διγιδίκης Ηλίας του Παναγιώτου.
 4. Καλαμιδιώτου Βασιλεία του Βασιλείου.
 5. Καπτανής Άγγελος -Αντώνιος του Χαραλάμπους.
 6. Κουρούνης Στυλιανός του Δημητρίου.
 7. Παραδέλλης Δημήτριος του Κωνσταντίνου.
 8. Στρατάκη-Συβρή Αικατερίνη του Γεωργίου.

9.         Στρατηγέλλη Σοφία του Ευθυμίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Τρίτη, 15 Μαΐου 2018 12:01
Ετικέτες
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top