Μήνυμα Μπουρνού από το Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη στο ΚΥ Πλωμαρίου του βουλευτή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννη Μπουρνού Στιγμιότυπο από την επίσκεψη στο ΚΥ Πλωμαρίου του βουλευτή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννη Μπουρνού

«Η κυβέρνηση θέτει σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων της υπαίθρου»

24/01/2023 - 11:30 Ενημερώθηκε 24/01/2023 - 11:58

Ο βουλευτής Λέσβου το κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Μπουρνούς επισκέφθηκε προ ημερών το Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου. Στη συνάντηση με το προσωπικό του Κέντρου Υγείας, οι εργαζόμενοι όλων των κατηγοριών περιέγραψαν, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του, με μελανά χρώματα την πραγματικότητα που βιώνουν σε καθημερινή βάση, προσπαθώντας να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των πολιτών της ευρύτερης περιοχής του Πλωμαρίου.

Είχε προηγηθεί επίσκεψη του Βουλευτή στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης. Στόχος των συναντήσεων αυτών είναι να καταγραφούν από πρώτο χέρι τα προβλήματα λειτουργίας των. Αναφορικά με το ΚΥ Πλωμαρίου σημειώνει «Είναι ένα πολύπαθο Κέντρο Υγείας, τα προβλήματα του οποίου έχουμε φέρει επανειλημμένα στη Βουλή. Η κατάσταση, όμως, σήμερα, αντί να βελτιώνεται, χειροτερεύει. Κι αυτό γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ έχει επιλέξει συνειδητά να εγκαταλείψει τα Κέντρα Υγείας στην τύχη τους, αρνούμενη να κάνει προσλήψεις έστω επικουρικού προσωπικού και θέτοντας ξεκάθαρα ως προτεραιότητά της την εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων και στον τομέα της υγείας».

Επιπλέον αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ παραμένουν σε εργασιακή ομηρεία, περιμένοντας κάθε χρόνο την ετήσια ανανέωση της σύμβασής τους, ενώ αποδεδειγμένα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, μετά από επτά χρόνια υπηρεσίας.

«Τα πληρώματα των ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας της Λέσβου αναγκάζονται σε πολλές περιπτώσεις να μεταφέρουν ασθενείς χωρίς την παρουσία γιατρού, λόγω ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό» σημειώνει και καταλήγει: «Ως αναφορά δε στους γιατρούς, το Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου (και κατ’ επέκταση όλη η Νότια Λέσβος) κινδυνεύει να μείνει σε λίγο καιρό χωρίς παιδίατρο (λόγω συνταξιοδότησης του υπάρχοντος), αν δεν υπάρξει εγκαίρως προκήρυξη για την ειδικότητα αυτή. Την ίδια ώρα, το μικροβιολογικό εργαστήριο λειτουργεί μόνο με τεχνολόγους χωρίς ιατρό μικροβιολόγο, ενώ, εδώ και δύο χρόνια, έχουν σταματήσει οι επισκέψεις στο Κέντρο Υγείας από γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων (πχ ορθοπεδικό, γυναικολόγο, οφθαλμίατρο κ.α.). Εικόνα εγκατάλειψης και απαξίωσης μιας δημόσιας δομής υγείας, που εξυπηρετεί όλη τη Νότια Λέσβο. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα απευθυνθώ ξανά μέσα από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο στο Υπουργείο Υγείας, πιέζοντας για λύσεις στα πολλαπλά προβλήματα των Κέντρων υγείας της Λέσβου. Για όσο καιρό ακόμα βρίσκεται στην εξουσία αυτή η ανάλγητη κυβέρνηση, δεν θα την αφήσουμε να εκθέτει ανενόχλητη σε κινδύνους την υγεία των κατοίκων της υπαίθρου».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey