FOLLOW US

Πολιτική

  • Διαρροή ότι το δημοτικό συμβούλιο που επικύρωσε την καρατόμηση Πνακά-Αλεξίου… ακυρώνεται άνωθεν
Η ΑΔΑ προκαλεί «πονοκέφαλο» στη δημοτική αρχή!

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στη δημοτική αρχή η διαρροή πως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου οδεύει προς ακύρωση των αποφάσεων του επεισοδιακού δημοτικού συμβουλίου της 4ης Ιουνίου, μέσω των οποίων πέρασαν δια πυρός και σιδήρου οι «καρατομήσεις» των Δημήτρη Αλεξίου και Ταξιαρχούλας Πνακά από τις διοικήσεις του ΝΠΔΔ και της ΑΔΕΛ αντίστοιχα. Ειδικότερα, η ΑΔΑ φέρεται να μην θεωρεί επαρκώς αιτιολογημένο το «κατ΄ επείγον» της συνεδρίασης εκείνης της Δευτέρας, για την αντικατάσταση των κ.κ. Αλεξίου και Πνακά από τους Σταύρο Ψαρρόπουλο και Μιχάλη Ταμβακέλλη, αλλά μέχρι τη στιγμή που γράφεται το ρεπορτάζ, η φερόμενη απόφασή της αυτή, δεν έχει φτάσει επισήμως στο γραφείο του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Η διαρροή όμως, είτε επιβεβαιωθεί τις επόμενες ημέρες, είτε όχι, σε κάθε περίπτωση άναψε φωτιές στην έτσι κι αλλιώς ανάστατη δημοτική αρχή, που προετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο, εξετάζοντας ακόμα και την προσφυγή στο άρθρο 152, στην ανώτερη δηλαδή ειδική επιτροπή για να ασκεί έλεγχο νομιμότητας.

Οι κινήσεις τακτικής, οι μπλόφες, αλλά και τα νομικά τερτίπια, ήταν πολλά και δυσδιάκριτα για τους πολλούς, κατά τις δύο συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου στις αρχές του μήνα, όπου επιχειρήθηκε ο πρώτος «ανασχηματισμός» εκ μέρους του δημάρχου. Ωστόσο ήταν μέρος της στρατηγικής που ακολούθησαν οι βασικοί συνεργάτες του δημάρχου, προκειμένου να εξασφαλιστεί πλήρως η νομιμότητα της -σε κάθε περίπτωση- πολιτικής του απόφασης να αλλάξει πρόσωπα σε θέσεις «κλειδιά» της δημοτικής αρχής.

Η προσφυγή του Αλεξίου;

Για το «κατ΄ επείγον» ωστόσο της συνεδρίασης της Δευτέρας 4 Ιουνίου, όπου επρόκειτο να περάσουν οι αντικαταστήσεις των Δημήτρη Αλεξίου και Ταξιαρχούλας Πνακά, εξαρχής υπέβαλλε ένσταση ο (πρώην) πρόεδρος του ΝΠΔΔ. Και αν η ένστασή του προς το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου ξεπεράστηκε «κατά πλειοψηφία», ο εκ Πολιχνίτου δημοτικός σύμβουλος φαίνεται ότι κατέθεσε ένσταση κατά της νομιμότητας εκείνης της συνεδρίασης όπου «καρατομήθηκε», στην ΑΔΑ. Η οποία φέρεται από χθες να συγκλίνει στο ότι δεν υπήρξε επαρκής αιτιολόγηση του «κατ΄ επείγοντος» εκείνης της συνεδρίασης.

Συναγερμός σε νομική υπηρεσία και δημοτική αρχή

«Χαρτί» πάντως που να ενημερώνει για το πρόβλημα νομιμότητας εκείνης της συνεδρίασης, μέχρι χθες δεν ήρθε στον δήμο Λέσβου. Ωστόσο είναι επιβεβαιωμένο ότι χθες το πρωί σήμανε συναγερμός στο επιτελείο του δημάρχου, αλλά και στη νομική υπηρεσία του δήμου, από τη διαρροή της πληροφορίας πως η ΑΔΑ καταρρίπτει το «κατ΄ επείγον» της επίμαχης συνεδρίασης. Και αν εκ πρώτοις, στον κίνδυνο αυτό, κάποιος μπορεί να βλέπει τον φόβο του… κάζου της δημοτικής αρχής στην προσπάθειά της να καθαιρέσει δύο δημοτικούς της συμβούλους, το πρόβλημα (αν και εφόσον επιβεβαιωθεί η απόφασή της ΑΔΑ), θα είναι πολύ μεγαλύτερο για τη συνολική λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και του ιδίου του δήμου! Καθώς ουσιαστικά δεν θα είναι δυνατό να προχωρήσει καμία διαδικασία και να αποκτήσει ισχύ καμία απόφαση που ελήφθη μέχρι πρότινος. Εξάλλου, είναι γνωστό πως η ΑΔΑ ή η ανώτερη ειδική επιτροπή που ασκεί έλεγχο νομιμότητας και εκδίδει απόφαση επί της προσφυγής (στο άρθρο 152), δεν συνεδριάζει από τη μία ημέρα στην άλλη. Αλλά μπορεί να το κάνει μέσα σε αποκλειστική προθεσμία 30 ημερών από την υποβολή της και συνεδριάζει γενικά, τουλάχιστον δύο φορές το μήνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Ετικέτες
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top