FOLLOW US

Πολιτική

  • Ο υποψήφιος με το ΚΙΝ.ΑΛ Γ. Γιαννουλέλλης απαντά στον Γ. Πάλλη με αφορμή τη συνέντευξη τύπου για το κυβερνητικό έργο
Γιαννουλέλλης κατά Πάλλη απαντά στον απολογισμό του

Με δελτίο τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα ο υποψήφιος βουλευτής με το ΚΙΝ.ΑΛ Γιώργος Γιαννουλέλλης, θέλει να απαντήσει σε όσα είπε στη συνέντευξη τύπου ο κυβερνητικός βουλευτής Γ. Πάλλης ως απολογισμό τετραετίας για το κυβερνητικό έργο και τη δραστηριότητα.
Ο κ. Γιαννουλέλλης με την παρέμβαση του επιχειρεί να ...αποδομήσει τους ισχυρισμούς Πάλλη σε μια σειρά τομείς του κυβερνητικού έργου, θεωρώντας ότι ο ίδιος και το κόμμα του βρίσκονται σε «εικονική πραγματικότητα» και ότι στις 7 Ιουλίου θα υπάρξει ισχυρό μήνυμα για πολιτική αλλαγή. Η παρέμβαση Γιαννουλέλλη στα όσα υποστήριξε ο Γ. Πάλλης στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε είναι η παρακάτω:

Η απάντηση Γιαννουλέλλη
« Συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από την επιβολή των κάπιταλ κοντρόλ και από το αχρείαστο Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ και ο κύριος Πάλλης συνεχίζει το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ και τα άλματα λογικής που αυτό περιέχει. Σε μια συνέντευξη τύπου που όπως ο ίδιος αναφέρει είχε ηθική υποχρέωση να κάνει, δεν ένιωσε ούτε στιγμή την ανάγκη να ζητήσει μια συγγνώμη από το λεσβιακό λαό και τους κατοίκους της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου.

Ο κ. Πάλλης, με αυτή τη συνέντευξη τύπου θεωρεί ότι οι κάτοικοι των νησιών μας πάσχουν από χρόνια αμνησία ή απλά ο ίδιος ζει σ’ ένα διαφορετικό χωροχρόνο.

Η κυβέρνηση σύριζα διαχειρίστηκε το προσφυγικό - μεταναστευκό με το χειρότερο δυνατό τρόπο, ξεκινώντας από τους “άνθρωπος που απλά λιάζονται” στα νησιά που λειτουργούν ως αποθήκες ψυχών σε συνθήκες οι οποίες δυσφημούν τη χώρα μας διεθνώς. Η πλήρης ανικανότητα της κυβέρνησης είναι ο μόνος λόγος που πέντε χρόνια μετά η κατάσταση παραμένει ίδια ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση διαθέτει όλα τα οικονομικά κονδύλια για τη διαχείριση της.

Ο κύριος Πάλλης κάνει ιδιαίτερη αναφορά στη ρήτρα νησιωτικότητας, ενώ την ίδια στιγμή κατήργησε σε όλα τα νησιά το μειωμένο Φ.Π.Α. , εξαιρώντας εκείνα που διαχειρίζονται το προσφυγικό μετατρέποντας ένα κεκτημένο χρονών σ’ ένα αντισταθμιστικό μέτρο. Τα νησιά μας έχουν ανάγκη από μέτρα ανάπτυξης και όχι αντισταθμιστικά της ανικανότητας των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Πάλλης άφησαν τα νησιά μας ανυπεράσπιστα μπροστά στις αλλεπάλληλες κρίσεις που δέχθηκαν. Το χωριό της Βρύσας παραμένει ισοπεδωμένο και εκατοντάδες οικογένειες περιμένουν εδώ και πάρα πολλούς μήνες την κρατική βοήθεια για να φτιάξουν τα σπίτια τους ξανά. Η εικόνα των νησιών μας έχει πληγεί διεθνώς από την ανικανότητα διαχείρισης όλων των στελεχών της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά το προσφυγικό - μεταναστευτικό. Η ανάπτυξη στον τουρισμό που διαπιστώνει ο κύριος Πάλλης είναι προϊόν της λάθος ανάγνωσης των στατιστικών και της αγωνίας του να γεμίσει τις σελίδες του προσωπικού του απολογισμού.

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι στο νόμο Λέσβου η ανεργία, ειδικά στους νέους, παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα, τα νέα παιδιά αναγκάζονται να φύγουν από τον τόπο τους και το επίπεδο των επενδύσεων τόσο στο τουριστικό τομέα όσο και στον αγροτικό τομέα είναι από τα χαμηλότερα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Οι κάτοικοι των νησιών της Λέσβου της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου έδωσα τη δική τους απάντηση στις εκλογές της 26 Μαΐου στην επικίνδυνη εικονική πραγματικότητα των πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Πάλλη. Στις 7 Ιουλίου θα λάβουν επιτέλους το πιο ισχυρό μήνυμα για πολιτική αλλαγή. Το Κίνημα Αλλαγής θα δώσει τη μάχη για πραγματικά προοδευτικές πολιτικές και ανάπτυξη στα νησιά μας.»

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top