Επίσκεψη Γιάννη Μπουρνού στο Μιχαλέλειο Γηροκομείο Πλωμαρίου

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του βουλευτή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Γιάννη Μπουρνού στο Μιχαλέλειο Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του βουλευτή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Γιάννη Μπουρνού στο Μιχαλέλειο

«Φτάνει πια η ανευθυνότητα! Το Μιχαλέλειο πρέπει να μείνει ανοιχτό!»

24/01/2023 - 08:00

Το Μιχαλέλειο Γηροκομείο Πλωμαρίου επισκέφτηκε την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023, ο βουλευτής Λέσβου του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Γιάννης Μπουρνούς , όπου συναντήθηκε με τον διευθυντή του ιδρύματος, Στέφανο Σανιδά και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Πλωμαρίου, Γιάννη Ξανθούλη.

«Είναι η τρίτη φορά που επισκέπτομαι το Μιχαλέλειο τους τελευταίους τέσσερις μήνες. Δυστυχώς, όσο περνάει ο καιρός, η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο δραματική. Κατά τις προηγούμενες επισκέψεις μας, καλέσαμε επανειλημμένα το Δήμο Μυτιλήνης να βρει λύση για την επιβίωση του ιδρύματος» επισημαίνει και προσθέτει σε ανάρτησή του: «Σήμερα, αντιθέτως, το Μιχαλέλειο συνεχίζει να βρίσκεται στον αέρα, αφού η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου ακύρωσε την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μυτιλήνης για χρηματοδότηση του ιδρύματος, λόγω ελλιπούς τεκμηρίωσης της προγραμματικής σύμβασης που πρότεινε ο Δήμος Μυτιλήνης στη Διοίκηση του γηροκομείου».

«Το Μιχαλέλειο θα κλείσει για λιγότερο από 70.000 ευρώ»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ τονίζει ότι αν συνεχιστεί για πολύ αυτό το αδιέξοδο, το Μιχαλέλειο θα κλείσει για ένα συνολικό ποσό υποχρεώσεων που δεν υπερβαίνει τις 70.000 ευρώ. «Θεωρώ αδιανόητο να κλείσει ένα ίδρυμα που προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο του Πλωμαρίου και του νησιού μας συνολικά, παρέχοντας φροντίδα σε ευάλωτους συμπολίτες μας και εργασία σε συμπολίτισσές μας που εξασκούν με αφοσίωση τα καθήκοντά τους» και καταλήγοντας αναφέρει ότι τις επόμενες ημέρες θα απευθυνθεί σε όλα τα συναρμόδια υπουργεία, κάνοντας μια ύστατη έκκληση για εξεύρεση λύσης για τη χρηματοδότηση του ιδρύματος. «Όσοι κυβερνητικοί και τοπικοί άρχοντες συνεχίζουν να αδιαφορούν για την τύχη του Μιχαλέλειου, θα είναι υπόλογοι, αν μπει λουκέτο στο ίδρυμα».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey