FOLLOW US

Πολιτική

  • Η αντιπολίτευση κάνει τον απολογισμό της παρουσίας του πρωθυπουργού στη Μυτιλήνη
«Εδοξάσθη κρυπτόμενος…»

Ως μία αποτυχημένη προεκλογική φιέστα, αλλά και ως μία αποτυχημένη προσπάθεια να κρυφτούν οι κυβερνητικές παλινωδίες στην διαχείριση μείζονος σημασίας ζητημάτων για τη Λέσβο, σχολιάστηκε από την αντιπολίτευση η παρουσία του πρωθυπουργού στη Μυτιλήνη. Η ΝΔ, εστίασε και στην ισχυρή αστυνομική δύναμη που περιφρούρησε το διάστημα της παραμονής του Αλέξη Τσίπρα στο κλείσιμο του συνεδρίου, χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργού «θλιβερό», ειδικά στον χαρακτηρισμό ως «ακροδεξιών» εκ μέρους του, όσων διαμαρτύρονται στο νησί.

Αθανασίου: «Οι Λέσβιοι του γύρισαν την πλάτη»

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Λέσβου, Χαράλαμπος Αθανασίου, μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού στη Μυτιλήνη, σχολίασε με δήλωσή του πως «οι Λέσβιοι του έστρεψαν την πλάτη, μη ανεχόμενοι πλέον τον εμπαιγμό της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ». Κρίνοντας ότι η «προεκλογική φιέστα του κ. Τσίπρα, απέτυχε παταγωδώς». Ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει την «επίθεση» του πρωθυπουργού κατά των φορέων που διοργάνωσαν την διαμαρτυρία της Πέμπτης: «Ο κ. Τσίπρας μη έχοντας να πει κάτι ουσιαστικό για την κατάσταση που έφερε η πολιτική του στη Λέσβο, αρκέσθηκε να ψέξει τους φορείς, που διοργάνωσαν την πρωτοφανή σε όγκο και παλμό συγκέντρωση, ότι δεν προσήλθαν σε διάλογο μαζί του για να του εκθέσουν τα προβλήματα που απασχολούν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και να βρουν λύσεις.

Τα ρητορικά… ερωτήματα

Ξέχασε όμως ο κ. Τσίπρας ότι εκείνος ήταν ο εμπνευστής του δόγματος των ανοιχτών συνόρων και του νεοφανούς κανόνα του διεθνούς δικαίου ότι «η θάλασσα δεν έχει σύνορα», με συνέπεια να γεμίσουν τα νησιά μας από μετανάστες; Πρώτη φορά άκουσε ότι η ταυτοποίηση των μεταναστών και των προσφύγων κωλυσιεργεί λόγω της ανεπαρκούς στελέχωσης των επιτροπών ασύλου; Τώρα, ύστερα από 3 ½ χρόνια, πληροφορήθηκε, για πρώτη φορά, από τους Υπουργούς του και την Αυτοδιοίκηση ότι υπάρχει υπερσυνωστισμός στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας και ότι απαιτείται άμεσα η κατασκευή αγωγού λυμάτων; Δεν τον ενημέρωσαν οι διατελέσαντες Υπουργοί Μεταναστευτικής Πολιτικής ότι ο τουρισμός επλήγη με αποτέλεσμα να καταρρέει η οικονομία του τόπου; Δεν άκουσε ποτέ ότι η εγκληματικότητα, λόγω και των εντεινόμενων ροών μεταναστών από τη γείτονα χώρα, έχει αυξηθεί και ότι οι κάτοικοι της Μόριας και της πόλης της Μυτιλήνης ζουν καθημερινά κάτω από το φόβο επεισοδίων και αντεγκλήσεων; Δεν έλαβε γνώση για τις καταστροφές και λεηλασίες που έχουν υποστεί, ειδικά οι κάτοικοι της Μόριας, από έκνομες ενέργειες μεταναστών; Τώρα θυμήθηκε ότι πρέπει να αποζημιωθούν οι πληγέντες; Κανείς αρμόδιος δεν τον πληροφόρησε για εκείνες τις Μ.Κ.Ο. που δρουν στο νησί ανεξέλεγκτα, χωρίς οικονομικό, φορολογικό και δημοσιονομικό έλεγχο; Μήπως παρέλειψε ο κ. Τσακαλώτος να του θυμίσει ότι αυτός αύξησε τον ΦΠΑ στα νησιά, ενώ τον είχε παραλάβει μειωμένο από την Κυβέρνηση της Ν.Δ.;», ήταν τα χαρακτηριστικά… «ρητορικά» ερωτήματα του κ. Αθανασίου, πριν καταλήξει με την διατύπωση πως οι Λέσβιοι είπαν χθες ένα αποφασιστικό όχι στον εμπαιγμό και το ψέμα.

 

Κόνσολας: «Ένας Πρωθυπουργός από άλλο πλανήτη»!

 

Και ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, έσπευσε να σχολιάσει την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Μυτιλήνη, εστιάζοντας στα ζητήματα του τουρισμού. «Ένας Πρωθυπουργός από άλλο πλανήτη, ανακάλυψε αύξηση του τουριστικού ρεύματος στη Μυτιλήνη και στη Χίο. Η μόνη αύξηση που έχει την υπογραφή του κ. Τσίπρα, είναι η αύξηση του αριθμού των παράνομων μεταναστών και προσφύγων που εγκλωβίζονται σε αυτά τα νησιά. Μαζί με την αύξηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.

Ο κ. Τσίπρας διέλυσε ο ίδιος τον τουρισμό σε αυτά τα νησιά με την πολιτική που ακολουθεί στο μεταναστευτικό.

Αντί να ζητήσει συγνώμη στους πολίτες, τους επαγγελματίες, τους επιχειρηματίες και τους εργαζομένους στον τομέα του τουρισμού αυτών των νησιών, τους κοροϊδεύει με τον πλέον κυνικό τρόπο.

Τους απειλεί και τους κουνάει το δάχτυλο, επειδή αντιδρούν στη μετατροπή των νησιών τους σε αποθήκες ανθρώπων και χώρους εγκλωβισμού που έχει αποφασίσει ο ίδιος. Τουρισμός και μεταναστευτικό δεν συμβαδίζουν.

Στη λογική, όμως, του κ. Πρωθυπουργού δεν έχει θέση ο τουρισμός. Άλλωστε: «όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό δεν είναι ψηφοφόροι μας», αυτή είναι η λογική του. Πριν από λίγα χρόνια, από τη Μυτιλήνη πάλι, ο κ. Τσίπρας, είχε ζητήσει τη διάλυση των ΜΑΤ. Χθες, χρειάστηκε τη βοήθεια των ΜΑΤ για να αισθανθεί ασφαλής και να αποστειρώσει το χώρο που συγκεντρώθηκαν οι ελάχιστοι χειροκροτητές του. Γιατί οι πολίτες και οι φορείς της Μυτιλήνης και της Χίου ήταν απέναντι του».

 

ΝΔ: «Είναι θλιβερός…»

Δριμύτατη επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η ΝΔ και σε κεντρικό επίπεδο, με αφορμή τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στο περιφερειακό συνέδριο Β. Αιγαίου, στη Λέσβο. Η αξιωματική αντιπολίτευση, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι «αποκαλεί ακροδεξιούς τους πολίτες των νησιών που διαμαρτύρονται για τις επιλογές του» και πρόσθεσε: «Είχε σήμερα το θράσος να μην ζητήσει έστω μια συγγνώμη για τις ιδεοληψίες και την ανικανότητά του και να εφευρίσκει παντού άλλοθι και εχθρούς. Μία λέξη του ταιριάζει. Θλιβερός».

 

ΠΑΣΟΚ Λέσβου: Ήλθον, ούτε καν είδον και απήλθον…

Το διήμερο «αναπτυξιακό» συνέδριο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έλαβε τέλος και μαζί και οι όποιες προσδοκίες καλλιέργησαν κάποιοι για απτά αποτελέσματα από τον κ. Τσίπρα και τους Υπουργούς του. Ο Πρωθυπουργός στην ολιγόωρη παρουσία του, προστατευμένος από τον κλοιό των ΜΑΤ, δεν δεσμεύθηκε με σαφή χρονοδιαγράμματα για κανένα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι κάτοικοι της Λέσβου. Καμία δέσμευση για το ΦΠΑ, που οδεύει σε δύο μήνες προς αύξηση κατά 7%. Μόνο υποσχέσεις για αποσυμφόρηση του νησιού μας από το δυσανάλογα μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών το φθινόπωρο, σαν να κυβερνάει άλλος τον τόπο τα τελευταία τρία χρόνια. Νέο χωροταξικό του Δήμου Λέσβου και αυτό από το φθινόπωρο.

Γενικόλογα με ασάφειες, για τα αναπτυξιακά έργα, τόσο για τον οδικό άξονα Καλλονής - Σιγρίου που η κατασκευή του ….σέρνεται, αλλά και για το πότε θα δημοπρατηθεί ο οδικός άξονας Καλλονής - Πέτρας.

Η απάντηση σε αυτήν την αναμενόμενη κοροϊδία δόθηκε με τους χιλιάδες συμπολίτες μας που συγκεντρώθηκαν ειρηνικά στην Πλατεία Σαπφούς.

Όσο γρηγορότερα απαλλαχθούμε από αυτήν την κυβέρνηση τόσο καλύτερα για τον τόπο».

 

Κίνημα Αλλαγής: «Καταγγέλλει την πόλωση ο Τσίπρας»;

«Οι πολίτες  του γύρισαν μαζικά την πλάτη. Προστατευόμενος από τον κλοιό των ΜΑΤ και μακριά από τους κατοίκους της Λέσβου που έκλεισαν τα μαγαζιά τους και διαδήλωναν διαμαρτυρόμενοι για τις πολιτικές του, ο κ. Τσίπρας συνέχισε το ίδιο τροπάρι. Καταγγέλλει την πόλωση όταν είναι ο βασικός πυλώνας της πολιτικής του και μιλάει για προπαγάνδα όταν αυτός και το σύστημα εξουσίας του είναι ταυτισμένοι με αυτή. Οι πολίτες γνωρίζουν καλά τις ανερμάτιστες επιλογές του ίδιου και των υπουργών του στο προσφυγικό και τα νέα βάρη που τους φόρτωσε με την αύξηση του ΦΠΑ. Γι’αυτό του γύρισαν με οργή την πλάτη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Σάββατο, 05 Μαΐου 2018 18:54
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top