Ο  Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη μιλάει στο emprosnet.gr

Δεν θα ψηφίσουμε αυτή την πολύ κακή συμφωνία

12/05/2017 - 18:42 Ενημερώθηκε 12/05/2017 - 18:48

Συνέντευξη στο «emprosnet.gr» παραχώρησε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης. Μας εξηγεί γιατί το κόμμα του δεν θα ψηφίσει την συμφωνία κυβέρνησης δανειστών την οποία χαρακτηρίζει πολύ κακή. Παράλληλα δηλώνει πως η Ν.Δ. θέλει ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής που στηρίζεται στο τρίπτυχο λιγότεροι φόροι, λιγότερες δαπάνες, αποτελεσματικότερο κράτος.

Η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει αυτή τη συμφωνία όπως έχετε πει. Ωστόσο ως Κυβέρνηση θα κληθείτε να την εφαρμόσετε, δεδομένου ότι περιλαμβάνει μέτρα που εκτείνονται μέχρι το 2019 και το 2020.

Η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει αυτή την πολύ κακή συμφωνία η οποία δεσμεύει τη χώρα μακροπρόθεσμα. Αυτοί θα έχουν το βάρος του κόστους της καθυστέρησης και της αέναης λιτότητας. Πιστεύουμε σε ένα άλλο μείγμα πολιτικής, με λιγότερους φόρους και δαπάνες, μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις. Ώστε να ανακάμψει η οικονομία και να χρηματοδοτηθούν τα πλεονάσματα από την αύξηση του πλούτου και των εισοδημάτων. Εμείς, πιστεύουμε στις μεταρρυθμίσεις, πιστεύουμε στις αποκρατικοποιήσεις. Πιστεύουμε στη δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας και στις ιδιωτικές επενδύσεις. Ο κ. Τσίπρας δεν πιστεύει σε τίποτα από αυτά, για αυτό η Κυβέρνηση είναι σήμερα εγκλωβισμένη σε ένα στρατηγικό αδιέξοδο. Ο κ. Τσίπρας δεν είναι μεταρρυθμιστής και ούτε μπορεί να γίνει, ούτε αυτός, ούτε οι συνεργάτες του.  Ο κ. Τσίπρας είναι ανίκανος να φέρει έστω και 1€ επένδυσης.

Ο κ. Τσίπρας, πέτυχε, λέει, πλεόνασμα 43 φορές μεγαλύτερο από αυτό που του ζητούσε το Δ.Ν.Τ. Δεν είναι επιτυχία αυτό;

Πώς το πέτυχε ακριβώς; Υπερφορολογώντας τους Έλληνες πολίτες και παγώνοντας όλες τις πληρωμές του δημοσίου προς προμηθευτές. Αφού λοιπόν το πέτυχε ας επιστρέψει ένα λελογισμένο ποσό 0,5% με φοροαπαλλαγές στους πολίτες. Όχι με κομματικές προσλήψεις.

Δεν θα το κάνει. Ξέρετε γιατί; Ο κ. Τσίπρας φαντάζεται ένα Κράτος μεγάλο κομματικών, το οποίο θα δίνει στους πολίτες επιδόματα και σε αυτούς οι οποίοι πεινάνε συσσίτια. Εμάς δεν μας εκφράζει αυτή η εικόνα της χώρας.

Οι δανειστές κρατούν αυτή τη σκληρή στάση απέναντι στην Κυβέρνηση. Γιατί εσείς να έχετε τη δυνατότητα να εφαρμόσετε το πρόγραμμά σας, και μάλιστα ένα πρόγραμμα που σημαίνει χαμηλότερα πλεονάσματα, άρα και μεγαλύτερη δημοσιονομική χαλαρότητα;

Κάθε πρόγραμμα εμπεριέχει ευελιξία στους στόχους και στα μέσα για την επίτευξή τους. Έτσι και τα Μνημόνια στην Ελλάδα δεν είναι οι «10 Εντολές». Εμείς προτείναμε εξαρχής ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής, το οποίο στηρίζεται στο τρίπτυχο λιγότεροι φόροι, λιγότερες δαπάνες, αποτελεσματικότερο κράτος. Προσδιορίσαμε, με απόλυτη σαφήνεια, τους φορολογικούς συντελεστές που θέλουμε να μειώσουμε, κοστολογήσαμε το ύψος αυτών των παρεμβάσεων, και, με απόλυτη ειλικρίνεια, αναφερθήκαμε στην ανάγκη να υπάρχουν ισοδύναμα μέτρα περικοπής δαπανών, τα οποία προσδιορίσαμε με απόλυτη ακρίβεια. Κατά συνέπεια, το σχέδιο το οποίο προτείναμε είναι απολύτως εφαρμόσιμο. Από εκεί και πέρα, θα μπορέσουμε να επαναδιαπραγματευθούμε με τους Ευρωπαίους εταίρους μας για έναν απλό λόγο: Είμαστε αξιόπιστοι, είμαστε φερέγγυοι και δεσμευόμαστε ότι θα εφαρμόσουμε στο ακέραιο το μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα και όλες τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στο τρίτο πρόγραμμα, χωρίς αστερίσκους και χωρίς υποσημειώσεις. Εμείς δεν πηγαίνουμε στην Ευρώπη ούτε ως επαίτες, ούτε διεκδικώντας στόχους, οι οποίοι είναι ανέφικτοι.

Πρόσφατα, ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία. Εσείς δε θεωρείτε ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές και γιατί κατηγορείτε για ανευθυνότητα και επιπολαιότητα τον Πρωθυπουργό;

Η νέα γενιά δείχνει μεγάλη αποστροφή στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού κι εκείνος προσπαθεί να τη θωπεύσει με τα λόγια. Αλλά, η ανατροπή της παγιωμένης απαξίωσης της νεολαίας στο πολιτικό σύστημα, δεν θα προέλθει από περιστασιακά «χατίρια», όπως αυτά που προκρίνει η παρούσα κυβέρνηση. Δεν θα γίνει με την κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων ή το δικαίωμα ψήφου στους 17ρηδες, ή με τη νομιμοποίηση των καταλήψεων, της ανομίας και των «αβάτων» των Εξαρχείων και άλλων.

Δεν θα γίνει όταν ο Πρωθυπουργός «βάζει χέρι» στο Ταμείο Αλληλεγγύης των Γενεών για να πληρώσει τις συντάξεις σε βάρος των νέων και προστατεύει τους κομματικούς του πελάτες στερώντας δουλειές και ευκαιρίες από τους νέους. Για να μας ακούσουν οι νέοι, είναι αναγκαίο να τους ακούσουμε πρώτα εμείς. Να τους αφήσουμε να μας μιλήσουν, να μας ασκήσουν κριτική.

Σύμφωνα με διαρροές της Κυβέρνησης, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος, υποσχέθηκε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τη μείωση του συντελεστή Φ.Π.Α. στα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13%, από την 1η Ιουλίου 2017. Στηρίζετε αυτή την πρωτοβουλία;

Εφόσον ισχύει, τον καλωσορίζουμε στην πρόταση της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου της κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, 8 μήνες πριν, από το βήμα της Δ.Ε.Θ., στη “Συμφωνία Αλήθειας” για τους Αγρότες. Περιλαμβάνεται, επίσης, στην πρόσφατη πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να επιστρέψει άμεσα η Κυβέρνηση το 0,5% του πρωτογενούς πλεονάσματος στην κοινωνία.

Μακάρι να μην είναι άλλη μια αναξιόπιστη δήλωση του Υπουργού, που απειλούσε με παραίτηση στην περίπτωση μείωσης του αφορολόγητου κάτω από τα 9.000 ευρώ!

Η εξαγγελία του Υπουργού γίνεται στο φόντο της μείωσης του αφορολόγητου και των αγροτών στις 6.000 ευρώ και ακόμη χειρότερα, της νέας αύξησης των ασφαλιστικών τους εισφορών, που φέρνει το τέταρτο Μνημόνιο. Σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη εξαγγελία μοιάζει με "τυράκι" για τους κυβερνητικούς βουλευτές, που ετοιμάζονται να ψηφίσουν το τέταρτο Μνημόνιο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey