Εντός του 2023 αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες του Φράγματος Τσικνιά

Αθανασίου: «Ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο πραγματοποιείται στη Λέσβο»

26/11/2022 - 12:00

Με αφορμή την δημοπράτηση του Φράγματος Τσικνιά οι εργασίες του οποίου αναμένεται να ξεκινήσουν το 2023 ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, Χαράλαμπος Αθανασίου, δεν κρύβει την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή καθώς ασχολήθηκε συστηματικά με το συγκεκριμένο έργο. Για την προκήρυξη του διαγωνισμού το ΥΠΟΜΕ δέσμευσε το ποσό των 98,08 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ 17%). Παράλληλα εγκρίθηκε η διακήρυξη και τα λοιπά τεύχη δημοπράτησης, ενώ έχουν κηρυχθεί οι απαιτούμενες απαλλοτριώσεις για την κατασκευή του έργου που έχουν υπολογιστεί σε επιπλέον 9 εκατ. ευρώ. Το έργο περιλαμβάνει το Φράγμα Τσικνιά, Έργα υδροληψίας, Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Νερού (ΕΕΝ), έργα μεταφοράς κατάντη των ΕΕΝ και έργα οδοποιΐας εξυπηρέτησης των έργων. 

Δήλωση Αθανασίου στο «Ε» 

«Η Κυβέρνησή μας συνεπής στις εξαγγελίες της συνεχίζει να πραγματοποιεί τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που αλλάζουν τη χώρα μας. Ένα από τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα, το οποίο είχα δηλώσει ότι θα πραγματοποιηθεί στη Λέσβο μας, είναι το Φράγμα Τσικνιά» αναφέρει σε αποκλειστική δήλωση στο «Ε», ενώ δεν παραλείπει να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του σε όλους όσοι συνετέλεσαν στην εξέλιξη αυτή. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Οφείλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος αμέσως αντιλήφθηκε τη σπουδαιότητα του έργου για το πολύπαθο νησί μας και τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο οποίος ζήτησε την άμεση ολοκλήρωση της σχετικής μελέτης και ήδη δημοπράτησε το έργο. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω και τον Υφυπουργό Υποδομών Γεώργιο Καραγιάννη, ο οποίος είχε την επίβλεψη και συντονισμό των σχετικών εργασιών». 

Σε ότι έχει να κάνει με τα στάδια εξέλιξης του έργου αναφέρει ότι μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και την εγκατάσταση του αναδόχου, θα αρχίσουν οι εργασίες εντός του 2023. Το έργο αφορά την κατασκευή του ταμιευτήρα χωρητικότητας 12,5 εκατ. m3, τα έργα υδροληψίας, τα έργα μεταφοράς, τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού και τη δεξαμενή φόρτισης των δικτύων. 

Κατά το πρώτο στάδιο, όπως σημειώνει, θα υδροδοτηθούν η πόλη της Μυτιλήνης και τα γύρω χωριά και οι οικισμοί Καλλονής και Αγίας Παρασκευής. Στη συνέχεια θα επεκταθεί η υδροδότηση στις περιοχές Πολιχνίτου και Γέρας. Και κατά το δεύτερο στάδιο θα αρδεύεται ο κάμπος Καλλονής ο οποίος και θα αποκτήσει την παλιά του παραγωγικότητα σε ποσότητα και ποιότητα αγροτικών προϊόντων. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey