Αντίδραση του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου μπροστά στην κατάργηση των χωριστών ψηφοδελτίων των Κοινοτήτων – Καλούν τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης να πάρουν θέση δημοσίως

«Απαγχονίζουν» τις Κοινότητες

25/01/2021 - 12:21

Την έντονη αντίθεσή τους στην επιχειρούμενη τροποποίηση  του  εκλογικού νόμου των Δημοτικών Εκλογών, που περιλαμβάνει την κατάργηση  των  αυτόνομων χωριστών ψηφοδελτίων για την εκλογή των Κοινοτικών  Συμβουλίων εκδηλώνουν οι εκπρόσωποι του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου. Οι κ.κ. Χρυσίδής, Μαμώλης και Καμμένος, στα έγγραφα που έχουν αποστείλει προς εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, τους βουλευτές Λέσβου και εμπλεκόμενους φορείς τονίζουν ότι τέτοια «Αντιδημοκρατικά μέτρα» - όπως χαρακτηρίζουν- θα έχουν σαν συνέπεια την περαιτέρω υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων των χωριών.

Μάλιστα, οι εκπρόσωποι του Δικτύου προς τα Δημοτικά Συμβούλια των δύο δήμων του νησιού, ενόψει  της  συζήτησης  στο  Υπουργικό Συμβούλιο,  την  Πέμπτη 28  Ιανουαρίου, της τροποποίησης  του  εκλογικού νόμου των Δημοτικών Εκλογών, που περιλαμβάνει την κατάργηση  των  αυτόνομων χωριστών ψηφοδελτίων για την εκλογή των Κοινοτικών  Συμβουλίων, ύστερα  από  τηλεδιασκέψεις με  πολλούς Προέδρους Κοινοτήτων  της  Λέσβου  αλλά  και  Πανελλαδικά, ζητούν από τους Δημοτικούς Συμβούλους να συζητήσουν εκτάκτως το  θέμα (πριν το Υπουργικό Συμβούλιο ). Ακόμη ζητούν με  δημόσια  τοποθέτηση των Δημοτικών Συμβούλων να  συμπαρασταθούν στις  διεκδικήσεις  των εκπροσώπων των κοινοτήτων  για να μην εκμηδενιστεί ο ρόλος των Κοινοτήτων.

«Επισημαίνουμε  ότι  παρά  τις  εκκλήσεις  μας, η  ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών δεν μας δέχτηκε  για  να  ακούσει  τις  θέσεις  μας. Η  ουσιαστική κατάργηση  των  Κοινοτικών  Συμβουλίων, θα  βραχυκυκλώσει  την  λειτουργία  των Δημοτικών  Αρχών  και  Υπηρεσιών. Σας  κοινοποιούμε  για  ακόμα  μια  φορά  την  ανακοίνωση  του  Δικτύου  Κοινοτήτων  Λέσβου και  αναμένουμε  την  πραγματική  σας  ανταπόκριση» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Παράλληλα οι κ.κ. Χρυσίδης, Μαμώλης και Καμμένος Καλούν άμεσα (πριν είναι αργά ), την Περιφερειακή και τις Δημοτικές Αρχές, το Περιφερειακό και τα Δημοτικά Συμβούλια , τις Περιφερειακές, Δημοτικές και Κοινοτικές παρατάξεις, να πάρουν ξεκάθαρη δημόσια θέση και να στηρίξουν τους κατοίκους των Χωριών, ώστε να μην ψηφιστούν οι παραπάνω προωθούμενες διατάξεις, που θα υποβαθμίσουν περισσότερο την ζωή στα Χωριά και θα βραχυκυκλώσουν την Περιφερειακή Αρχή, τις Δημοτικές Αρχές και τις Κρατικές, Περιφερειακές και Δημοτικές Υπηρεσίες.

Ακολουθούν τα κείμενα που εστάλησαν στα Δημοτικά Συμβούλια των δύο Δήμων και στην Περιφερειακή Αρχή, στους βουλευτές κά.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey