FOLLOW US

Πολιτική

  • Μετά από εκείνες σε Χάλικες, Νεάπολη και Πληγώνι
Ανοικτή λαϊκή συνέλευση σε Κουλμπάρα και Κιόσκι

 

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018 στο Χριστιανικό Κέντρο Νεότητας των Αγίων Αποστόλων, παρουσία μάλιστα του Δημάρχου Λέσβου κ. Σπύρου Γαληνού, του Αντιδημάρχου Αυτεπιστασίας κ. Γιάννη Αμπουλού και του Προέδρου της Δ/Κ Μυτιλήνης Πάνου Πίτσιου, καθώς και κατοίκων - επιχειρηματιών από την ευρύτερη περιοχή. Αυτή ήταν η πέμπτη από τις 11 ανοιχτές λαϊκές συνελεύσεις των ευρύτερων συνοικιών της Μυτιλήνης.
Η λαϊκή Συνέλευση ξεκίνησε με σύντομες ομιλίες του απερχόμενου μέλους του προσωρινού Συμβουλίου Μιχάλη Λαγκαδά και του Προέδρου της Δ/Κ Μυτιλήνης Πάνου Πίτσιου, οι οποίοι εκτός των άλλων αναφέρθηκαν στην απουσία του μέλους του Συμβουλίου Ευστρατίου Χαραλαμπίδη, που λόγω ατυχήματος δεν μπόρεσε να παραστεί, ευχόμενοι ταχεία ανάρρωση.
Ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις των παρευρισκομένων δημοτών, ενώ, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, εκτέθηκαν τα βασικότερα τρέχοντα ζητήματα και τα γενικότερα προβλήματα που απασχολούν τους περιοίκους και την εν γένει περιοχή του ιστορικού κέντρου, η οποία σε σχέση με τις άλλες συνοικίες της πόλης παρουσιάζει την ιδιαιτερότητα της ταυτόχρονης συνύπαρξης μονοκατοικιών με επιχειρήσεις εστίασης, διασκέδασης και εν γένει υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Η πεζοδρόμηση στα Λαδάδικα
Όπως ήταν φυσικό, το ενδιαφέρον των δημοτών μονοπώλησε η περσινή πεζοδρόμηση της ευρύτερης περιοχής Λαδάδικα - Κομνηνάκη και οι παρενέργειες που αυτή δημιούργησε στη διαβίωση των κατοίκων της περιοχής. Τόσο ο Δήμαρχος Σπύρος Γαληνός όσο και ο Πρόεδρος της Δ/Κ Μυτιλήνης Πάνος Πίτσιος εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η εν λόγω πεζοδρόμηση αποτέλεσε μεγάλη τομή στα δεδομένα του κέντρου της πόλης, έστω και αν η πιλοτική εφαρμογή της ανέδειξε ορισμένα νέα προβλήματα, τα οποία δυσαρέστησαν τους περιοίκους. Ωστόσο, με την αγαστή συνεργασία του νέου συμβουλίου που θα εκλεγεί και με τον έγκαιρο εντοπισμό των αδυναμιών, υπάρχει η βούληση όλα αυτά τα προβλήματα να επιλυθούν, ώστε δημότες και επιχειρηματίες της ιδιαίτερης αυτή περιοχής του κέντρου να «συγκατοικήσουν» με αμοιβαίες δεσμεύσεις.
Οι κάτοικοι της περιοχής καυτηρίασαν το γεγονός πως ορισμένοι καταστηματάρχες λειτουργούν χωρίς σεβασμό στο αστικό τοπίο και τους περιοίκους (ατάκτως πεταμένα μπουκάλια, τελάρα, χαρτόκουτες, παλέτες, κ.ά.), ζητώντας παράλληλα μέριμνα για την ορθή και με κανόνες διευθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων, καθώς και διαγράμμιση των επιτρεπόμενων ορίων. Μάλιστα, προτάθηκε να αναβαθμιστεί η εξωτερική όψη των καταστημάτων και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και των κατοικιών.

Τα προβλήματα
Τα γενικότερα προβλήματα που απασχολούν τους περιοίκους και την εν γένει περιοχή επικεντρώθηκαν στο βιολογικό καθαρισμό, που αποτελεί μείζον ζήτημα εδώ και δεκαετίες, καθώς επίσης η ελλιπής αστυνόμευση της περιοχής, ιδιαίτερα του πολύπαθου Πάρκου Χατζηδήμου και της Κομνηνάκη, προτείνοντας φωτισμό με λάμπες από υψηλούς στύλους (που δεν θα είναι εύκολο να καταστραφούν), ώστε να συμβάλλουν ως μέτρο στον περιορισμό της παραβατικότητας. Συζητήθηκε επίσης η απουσία της Τροχαίας, με αποτέλεσμα οχήματα να διέρχονται από τον πεζόδρομο της Κομνηνάκη και να παρκάρουν εντός του πάρκου Χατζηδήμου, ενώ αναφέρθηκε ότι κατά την άφιξη των πλοίων η οδός Αργύρη Εφταλιώτη «μπλοκάρει» από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και δυσχεραίνεται η γρήγορη αποσυμφόρησή της. Τέλος, ζητήθηκε η καθιέρωση ορισμένων πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Πάρκο Χατζηδήμου κατά τακτά διαστήματα και ο ευπρεπισμός του Πάρκου Άγιου Γιάννη του Αρμένη.

Το νέο τοπικό συμβούλιο
Η Συνέλευση ολοκληρώθηκε με την εκλογή του νέου Τοπικού - Συνοικιακού Συμβουλίου της περιοχής «Κουλμπάρα & Κιόσκι», του οποίου ο ρόλος θα είναι, λειτουργώντας εντελώς αυτόνομα, να συγκεντρώνει, να καταγράφει και να ταξινομεί τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τον κάθε δημότη και την κάθε γειτονιά, προτείνοντας τις βέλτιστες λύσεις τόσο προς τη Δημοτική Κοινότητα όσο και απευθείας προς τις αρμόδιες Αντιδημαρχίες του Δήμου. Επιπλέον θα έχει τη δυνατότητα να εισηγείται νέες και καινοτόμες προτάσεις, σχετικά με τη βελτίωση - αναβάθμιση της αισθητικής εικόνας της περιοχής, καθώς και την εν γένει ανάπτυξή της.
Το νέο 9μελές τοπικό - συνοικιακό συμβούλιο της περιοχής «Κουλμπάρα & Κιόσκι» απαρτίζεται από τους ακόλουθους δημότες της περιοχής: Μυρσίνη Αδαλή, Κατερίνα Γιαννακού, Τούλα Καρέτα, Μιχάλη Λαγκαδά, Μαριάνθη Νταηπαναγιώτη-Ορφανουδάκη, Βύρων Σημαντήρη, Ευστράτιο Χαραλαμπίδη, Παναγιώτη Χατζάρα, Δημήτρη Χτενέλλη.
Το νεοεκλεγέν συμβούλιο, το οποίο θα συνεδριάζει κατά τακτά διαστήματα, συνεδρίασε αμέσως μετά τη Συνέλευση και όρισε ένα τριμελές ευέλικτο Προεδρείο προκειμένου να διαχειρίζεται τα γραφειοκρατικά θέματα, απαρτιζόμενο από τους Τούλα Καρέτα, Μιχάλη Λαγκαδά και Ευστράτιο Χαραλαμπίδη. Οι δημότες της ευρύτερης περιοχής από τούδε και στο εξής μπορούν να απευθύνονται στα παραπάνω μέλη του Τοπικού Συμβουλίου για να καταθέτουν τα αιτήματα και τις προτάσεις τους.

FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top