FOLLOW US

Πολιτική

  • Ο Κώστας Μουτζούρης ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του στην Περιφέρεια, δηλώνοντας «ανεξάρτητος τεχνοκράτης»
Αναταράξεις από την υποψηφιότητα Μουτζούρη

Αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου προκαλεί η υποψηφιότητα του πρώην πρύτανη του Μετσόβιου Πολυτεχνείου και σημερινού πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής καθηγητή Κώστα Μουτζούρη, την οποία ανακοίνωσε ο ίδιος σε συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο «Ηλιοτρόπιο», παρουσία συνεργατών του και υποστηριχτών, το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου.

Στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την Περιφέρεια τόνισε ότι κατέρχεται «ως ανεξάρτητος τεχνοκράτης υποψήφιος». «Ο περιφερειάρχης δεν είναι απλά μια πολιτική θέση, είναι θέση ευθύνης και θέλουμε να παραγάγουμε έργο» τόνισε ο κ. Μουτζούρης, εκφράζοντας μάλιστα τη βεβαιότητα ότι θα κερδίσει τις αυτοδιοικητικές εκλογές δεύτερου βαθμού τον ερχόμενο Μάιο. Τον Κ. Μουτζούρη κατά τη συνέντευξη τύπου περιστοίχιζαν επώνυμα στελέχη της ΝΔ, που φαίνεται -και το έχουν δημοσιοποιήσει μάλιστα- να διαφωνούν με την υποψηφιότητα της Χρ. Καλογήρου, που έχει όμως τη στήριξη του κόμματος κεντρικά και ήδη ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο Κυρ. Μητσοτάκη, αλλά και άλλους αυτοδιοικητικούς παράγοντες, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η παρουσία του τέως δημάρχου και βουλευτή Δημ. Βουνάτσου.

Με στήριξη και επωνύμων της ΝΔ

Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με την επίσημη στήριξη της σημερινής περιφερειάρχη Χριστιάνας Καλογήρου από τη Νέα Δημοκρατία, προκάλεσαν συζητήσεις, ιδιαίτερα στο χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον οποίο προσδοκά να διεμβολίσει ο κ. Μουτζούρης, έχοντας τη στήριξη επωνύμων στελεχών του κόμματος, πολλοί εκ των οποίων παρέστησαν στην πρώτη αυτή δημόσια παρουσία του κ. Μουτζούρη, ενώ ο ίδιος άφησε να εννοηθεί, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι έχει και τη στήριξη του βουλευτή Χαρ. Αθανασίου, αλλά και της οικογένειας Παπαγιαννίδη. Ωστόσο ο πολιτευτής της ΝΔ στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις,Ναύαρχος ε.α. Δημ. Παπαγιαννίδης έσπευσε με γραπτό του μήνυμα να πάρει αποστάσεις από την υποψηφιότητα Μουτζούρη δηλώνοντας ότι στηρίζει την υποψηφιότητα της Χρ. Καλογήρου που έχει την επίσημη στήριξη του κόμματος της ΝΔ. Το γεγονός αυτό δείχνει ότι οι πιέσεις προς τα στελέχη της ΝΔ, κυρίως προς αυτά που έχουν θεσμική ιδιότητα θα είναι δεδομένες, όπως άλλωστε προηγήθηκε και στη Ήπειρο, και το ζητούμενο εν προκειμένου είναι τι αποτέλεσμα θα έχουν, με ορατό τον κίνδυνο να «πληγωθεί» το κόμμα σε μια κρίσιμη προεκλογική συγκυρία και για τις εθνικές εκλογές. Πάντως το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποια δημόσια δήλωση του βουλευτή Χαρ. Αθανασίου και κορυφαίου παράγοντα του χώρου, μετά τα όσα άφησε να εννοηθούν ο κ. Μουτζούρης, δείχνουν ότι η υπόθεση της υποψηφιότητας για την Περιφέρεια έχει ακόμη κι άλλα επεισόδια!

 

Ηταν εκεί...

Στην ίδια εκδήλωση, ο παρακαθήμενος στον κ. Μουτζούρη, δικηγόρος Παναγιώτης Τσακίρης πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης Μυτιλήνης της Νέας Δημοκρατίας ερωτηθείς αμφισβήτησε ουσιαστικά την πρόθεση του κόμματος και του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη να υποστηρίξει την κ. Καλογήρου, υποστηρίζοντας ότι «δεν θα υπάρξουν πιέσεις. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε από τα τοπικά στελέχη να εκφράσουν την άποψή τους για το πρόσωπο που προτείνουν να στηρίξει η ΝΔ για περιφερειάρχη. Η ΝΔ περιμένει από μας να απαντήσουμε ποιον υποστηρίζουμε». Ενώ ο περιφερειακός σύμβουλος Απ.Αλατζάς, -που εκλέχτηκε με την παράταξη Καλογήρου και στη συνέχεια ανεξαρτοποιήθηκε- δικαιολόγησε την παρουσία και τη στήριξη στον πρύτανη καταθέτοντας την διαφωνία του για την στήριξη από τη ΝΔ στην Χρ. Καλογήρου. Σημαντικές παρουσίες που σηματοδοτούν το χώρο των διαφωνούντων με την υποψηφιότητα Καλογήρου από τη ΝΔ, ήταν αυτή του Στ. Ψαρρόπουλου, του περιφερειακού συμβούλου Παν. Καλλονιάτη, του τέως δημάρχου Ευεργέτουλα Μιχ. Πολυπαθέλλη, του Στρ. Αρώνη, του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου Δημ. Καλλία, του αντιδημάρχου Στ. Αποστόλου, αλλά και άλλων γνωστών παραγόντων του χώρου.

 

Αλλάζει τις ισορροπίες

Η πρώτη αυτή δημόσια και επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Κώστα Μουτζούρη έγινε χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία, γεγονός που σχολιάστηκε ότι στόχος ήταν να δημιουργηθούν τετελεσμένα και να μην επικρέμεται η υποψηφιότητα, που έτσι κι αλλιώς εδώ και καιρό συζητιόταν, παραιτέρω. Από εδώ και πέρα είναι βέβαιο ότι τα νέα αυτά δεδομένα αλλάζουν τις ισορροπίες όχι μόνο σε επίπεδο Περιφέρειας, αλλά και στις αυτοδιοικητικές εκλογές στο δήμο που δεν μπορεί να μείνουν ανεπηρέαστες από το σκηνικό που διαμορφώνεται και από τις ισορροπίες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που εκ των πραγμάτων δεν θα δώσει τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών με ενιαία γραμμή, αλλά διασπασμένο, με ότι σημαίνει αυτό για τους υποψηφίους που θα στηρίξει και σε Περιφέρεια και σε Δήμο(υς)!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Ετικέτες
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top