Aπό τον Δημήτρη Μάντζαρη

Αποχώρηση με σημασία

25/01/2017 - 17:50

Με προφανή αφορμή την ανακοίνωση της εκλογής της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, το γνωστό στέλεχος του χώρου Δημήτρης Μάντζαρης επέλεξε να δημοσιοποιήσει τις διαφωνίες του μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook. Γράφει λοιπόν:

Με προφανή αφορμή την ανακοίνωση της εκλογής της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, το γνωστό στέλεχος του χώρου Δημήτρης Μάντζαρης επέλεξε να δημοσιοποιήσει τις διαφωνίες του μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook. Γράφει λοιπόν:

«Μετά από 25 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην τοπική ηγεσία της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΝ, ΣΥΡΙΖΑ), από χθες, με δική μου επιλογή, έπαψα να ανήκω σε αυτή, καθώς δεν ήμουν υποψήφιος για τη νέα ΝΕ Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ. Όλα αυτά τα 25 χρόνια μέσα από τους αγώνες, τις νίκες, τις ήττες, τις χαρές και τις λύπες, έκανα από κοινού με πολλούς νυν και πρώην αγαπημένους συντρόφους αυτό το όμορφο ταξίδι, που έφερε το ΣΥΡΙΖΑ στην κυβερνητική εξουσία. Δύο χρόνια μετά νιώθω αρκετά μακριά απ’ αυτό που η κυβερνητική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει, όπως τουλάχιστον εγώ την ονειρεύτηκα. Την ίδια όμως στιγμή δεν βλέπω και καμία διέξοδο σε συντρόφους με τους οποίους συμπορευτήκαμε χρόνια, που κρατούν μια τελείως απολιτική στάση βρίζοντας την κυβέρνηση και επιχαίροντας για τους συμβιβασμούς της, μέσα από μια απίστευτη αυταρέσκεια, αλλά μακριά από τις ανάγκες της κοινωνίας. Προτιμώ λοιπόν να μείνω για λίγο μακριά απ’ όλα αυτά που με στενοχωρούν και με θλίβουν. Είναι καιρός για να κάνω “…πέντε λεπτά διάλειμμα”. Ένα διάλειμμα σιωπής, αναστοχασμού, ανασυγκρότησης, προσδιορισμού των νέων επιλογών… Δεν αποχωρώ, αλλά περιμένω το κουδούνι, που θα σημάνει το τέλος σε αυτό το διάλειμμα και την αρχή μιας νέας πορείας. Γιατί, όπως λέει και η Roza Luxemburg, πάντα πρέπει να μετρά κανείς με τη μακριά μεζούρα της ιστορίας!»

Σε έναν πολιτικό χώρο όπου από κουλτούρα και παράδοση σπάνια δημοσιοποιούνται οι διαφωνίες και αποχωρήσεις, το γεγονός ότι ένα στέλεχος με μακρά ιστορία στο χώρο και μάλιστα από τα... δύσκολα χρόνια αποφασίζει να μιλήσει για τις διαφωνίες του, έστω και χωρίς να μπαίνει σε λεπτομέρειες, θεωρείται αφ’ εαυτού θετικό. Και βέβαια, πέρα από την διαφοροποίησή του με τον πολιτικό χώρο που τόσα χρόνια υπηρέτησε, δεν είναι τυχαίο ότι επιλέγει να διαφοροποιηθεί και από πρακτικές και απόψεις παλιών του συντρόφων που... έφυγαν πιο νωρίς από εκείνον.Το βέβαιο είναι ότι κατόπιν τούτου κινδυνεύει να τα... ακούσει στερεοφωνικά τόσο απ’ αυτούς που μένουν όσο και απ’ αυτούς που φεύγουν! Όμως ο Δημήτρης Μάντζαρης είναι αρκετά έμπειρος και καλός γνώστης της ιστορίας του χώρου, οπότε και προφανώς αναμένει τις όποιες αντιδράσεις. Το γεγονός μάλιστα ότι φροντίζει, κλείνοντας την τοποθέτησή του να κρατήσει τις πόρτες ανοιχτές, ίσως αμβλύνει την ένταση των εκατέρωθεν... εξάψαλμων που θα ακούσει!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey