Η ευρωβουλεύτρια των «Πράσινων», Σκα Κέλλερ για το προσφυγικό:

«Να ξαναβρεί η Ευρώπη την αξιοπρέπειά της!»

24/01/2017 - 14:40

Ηχηρή παρέμβαση έκανε η Σκα Κέλλερ στη συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου για το προσφυγικό, τονίζοντας ότι «επιτέλους η Ε.Ε. οφείλει να επανακτήσει τη χαμένη της αξιοπρέπεια».

 

Ηχηρή παρέμβαση έκανε η Σκα Κέλλερ στη συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου για το προσφυγικό, τονίζοντας ότι «επιτέλους η Ε.Ε. οφείλει να επανακτήσει τη χαμένη της αξιοπρέπεια».

Η Σκα Κέλλερ, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει κάνει πολλές επισκέψεις στην Ελλάδα, σε Λέσβο, Χίο, Κω, Ειδομένη, Θεσσαλονίκη, Αττική, εκλέχθηκε πρόσφατα συμπρόεδρος της ευρωομάδας των «Πράσινων» στο Ευρωκοινοβούλιο. Κατά την παρέμβαση της, σημείωσε ότι «δεν είναι δυνατόν στον 21ο αιώνα να πεθαίνουν άνθρωποι στην Ε.Ε. από το κρύο και παιδιά να υποφέρουν από κρυοπαγήματα.

Δεν είναι δυνατόν να πιστεύουν κάποιοι ότι το να φέρεται η Ε.Ε. άσχημα σε πρόσφυγες και μετανάστες, είναι μια πολιτική αποτρεπτική για όσους πρόσφυγες θέλουν να έρθουν στην Ευρώπη. Ανεχόμαστε να υποφέρουν κάποιοι πρόσφυγες ώστε να μην έρθουν άλλοι. Αυτή σίγουρα δεν είναι η Ε.Ε. που ονειρευτήκαμε».

 

«Στην ενδοχώρα»

Η Σκα Κέλλερ σημείωσε ότι είναι απαραίτητη η μεταφορά προσφύγων από τα ελληνικά νησιά στην ενδοχώρα, κίνηση που παγώνει με ευθύνη της Κομισιόν εξαιτίας της συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας. «Είναι απαραίτητο επίσης να προχωρήσει επιτέλους το πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων, όπως έχουν δεσμευτεί οι χώρες της Ε.Ε., καθώς μόνο το 6,4% του αριθμού προσφύγων που είχε συμφωνηθεί, έχει μετακινηθεί».

 

 

Μίλτος Κύρκος, ευρωβουλευτής του «Ποταμιού»:

«Δεν ολοκληρώνεται η συμφωνία με την Τουρκία, από τη μεριά μας»

 

Στις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις των κρατών - μελών, έριξε το κύριο βάρος για τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων στα νησιά του Αιγαίου, ο  ευρωβουλευτής του «Ποταμιού» Μίλτος Κύρκος, στη συζήτηση στην Ολομέλεια σχετικά με τη βοήθεια έκτακτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και μετανάστες που παγώνουν μέσα στο χιόνι.

«Αν μιλούσα εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, θα σας έλεγα ότι τα χρήματα τα οποία θέλετε να δώσετε, δώστε τα μόνο στη Σερβία. Εκεί παγώνουν άνθρωποι στο δρόμο και παγώνει και η καρδιά μας και εκεί θα πιάσουν τόπο τα χρήματα. Δεν παγώνουν στα ελληνικά νησιά οι πρόσφυγες, επειδή δεν έχουν διατεθεί χρήματα. Έχουν διατεθεί πολλά και διατίθενται πολλά ακόμη. Παγώνουν οι άνθρωποι στα νησιά, εξαιτίας της απίστευτης διοικητικής ανεπάρκειας, της κατασπατάλησης πόρων μεταξύ ΜΚΟ και κυβέρνησης και κυρίως παγώνουν εξαιτίας σας, εξαιτίας μας και εξαιτίας των Ευρωπαίων πολιτικών.

Η συσσώρευση στα νησιά γίνεται γιατί δεν ολοκληρώνεται η συμφωνία με την Τουρκία από τη μεριά μας. Επειδή από το Μάρτιο, άνθρωποι περιμένουν την εξέταση της αίτησης ασύλου τους, ώστε αυτοί που ανήκουν σε ευαίσθητες ομάδες, να μετακινηθούν στην ενδοχώρα και να πάρουν άσυλο και όλοι οι άλλοι να επιστρέψουν στην Τουρκία».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey