Έθεσε σε ανακοίνωση του Το Ποτάμι

Ενστάσεις για τον νέο αρχηγό ΓΕΣ

17/01/2017 - 21:06

Τη Δευτέρα αιφνιδιαστικά το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε και προχώρησε στην αντικατάσταση των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων του Στρατού, του Ναυτικού και της Αεροπορίας.

Τη Δευτέρα αιφνιδιαστικά το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε και προχώρησε στην αντικατάσταση των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων του Στρατού, του Ναυτικού και της Αεροπορίας.

Το γεγονός της επιλογής του νέου Αρχηγού του ΓΕΣ , δηλαδή να επιλεγεί ο 10ος στην σειρά αρχαιότητας αντιστράτηγος, που έχει συνέπεια την αποστρατεία αρκετών ικανών αντιστρατήγων - που η ίδια η κυβέρνηση τους είχε προάγει ένα χρόνο πριν – μας δημιουργεί καλοπροαίρετα ως προς την διαδικασία επιλογής πολλά ερωτηματικά, χωρίς να αμφισβητούμε τις ικανότητες του νέου Αρχηγού.

Ο Τομέας Άμυνας του «Ποταμιού» έχει καταθέσει πρόταση ως προς την διαδικασία επιλογής των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων, με την οποία οι νέοι υποψήφιοι Αρχηγοί θα διερευνώνται από την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής μετά από πρόταση του ΥΕΘΑ, ως προς τις ικανότητες σε όλους τους τομείς δραστηριότητάς τους, ώστε να αποφεύγονται όσο αυτό είναι δυνατόν οι αδικίες, με την εφαρμογή της αξιοκρατίας.

Επί πλέον έχουμε προτείνει η διάρκεια της θητείας των νέων Αρχηγών να είναι τουλάχιστον δύο χρόνια καθώς και την θεσμοθέτηση Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας πενταετολυς διάρκειας για την καλύτερη παρακολούθηση των προγραμμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Το Ποτάμι εύχεται στους νέους Αρχηγούς και των τριών κλάδων των ΕΔ καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα, σε περίοδο κρίσιμη για την χώρα μας, που οι Ένοπλες Δυνάμεις οφείλουν να είναι αποτελεσματικές παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey