Ο Αθανασίου απαντά στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ:

«Γιατί δεν υλοποιούνται οι αποφάσεις της Μόριας;»

22/08/2016 - 18:16

Στην ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που δημοσιεύθηκε στις 4 Αυγούστου στο «Ε», με τίτλο «Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου για το προσφυγικό - Η λαϊκή αλληλεγγύη στους πρόσφυγες δεν πρόκειται να σταματήσει», ο βουλευτής Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου απαντά με αφορμή τις αναφορές τής εν λόγω ανακοίνωσης και στο πρόσωπό του.

 

Στην ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που δημοσιεύθηκε στις 4 Αυγούστου στο «Ε», με τίτλο «Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου για το προσφυγικό - Η λαϊκή αλληλεγγύη στους πρόσφυγες δεν πρόκειται να σταματήσει», ο βουλευτής Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου απαντά με αφορμή τις αναφορές τής εν λόγω ανακοίνωσης και στο πρόσωπό του.

«Δεν μου προκαλεί έκπληξη η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με την οποία αναίτια μου επιτίθεται, υποστηρίζοντας ότι εκφράζω ρατσιστικές αντιλήψεις όσον αφορά το προσφυγικό πρόβλημα. Προφανώς, τα μέλη της δυσκολεύονται να διακρίνουν δύο διαφορετικά ζητήματα. Έτσι, συγχέουν την προστασία της χώρας και ειδικότερα του νησιού μας με την αντιμετώπιση ενός υπαρκτού ανθρωπιστικού προβλήματος. Δεν είναι η πρώτη φορά που, εκμεταλλευόμενοι τη δυστυχία και την αγωνία των προσφύγων για επιβίωση, προσπαθούν να παρουσιάσουν τη χώρα μας ως το χώρο στον οποίο ανεξέλεγκτα μπορούν να εισέρχονται οι παράνομοι μετανάστες με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία του τόπου και την ασφάλεια των κατοίκων», αναφέρει.

Και προσθέτει: «Αν έμπαιναν στον κόπο να παρακολουθήσουν την κραυγή αγωνίας που εκπέμπει το νησί μας εδώ και δύο χρόνια, ενόψει της κατάρρευσης του τουρισμού και της οικονομίας του αλλά και της ανασφάλειας που διακατέχει τους κατοίκους του, δεν θα προέβαιναν σε τέτοιου περιεχομένου ανακοινώσεις, εκτός και αν την αγωνία του λεσβιακού λαού για το αύριο του τόπου τους και των παιδιών τους την εκλαμβάνουν ως εκδήλωση ρατσισμού και ξενοφοβίας».

 

Για τη Μόρια

Κατά το μέρος που η ανακοίνωση τον αφορά προσωπικά, επισημαίνει ότι εδώ και πολλά χρόνια ασχολείται με το μεταναστευτικό πρόβλημα τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. «Οι πρωτοβουλίες και απόψεις που κατά καιρούς έχω διατυπώσει τόσο ως πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων όσο ως υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αλλά και ως βουλευτής, πριν ακόμα το μεταναστευτικό πρόβλημα καταστεί τόσο έντονο, είναι ξεκάθαρες και αναλλοίωτες. Οι θέσεις και οι προτάσεις μου, όπως έχουν παρουσιασθεί στο λαό της Λέσβου αλλά και στο Κοινοβούλιο, έχουν κατ’ επανάληψη δημοσιευθεί στον Τύπο και μέρος τους συμπεριλαμβάνεται στο ομόφωνο ψήφισμα των κατοίκων της Μόριας, στο οποίο μπορούν να ανατρέξουν και να ενημερωθούν δεόντως».

Καταλήγει, μάλιστα, ρωτώντας: «Αλήθεια, αν οι κ.κ. της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενδιαφέρονται τόσο για τον τόπο μας, αναρωτήθηκαν ποιοι δεν θέλουν να υλοποιηθούν οι αποφάσεις της Συνέλευσης της Μόριας και γιατί οι αποφάσεις αυτές δεν προωθήθηκαν στους αποδέκτες τους;»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey