Παρέμβαση Πάλλη και Κατριβάνου ενάντια στη διολίσθηση σε «ακροδεξιές λογικές»!

Ο Γιώργος δε θέλει το ΝΑΤΟ!

01/03/2016 - 14:38

Παρέμβαση ενάντια στη στρατιωτικοποίηση του προσφυγικού ζητήματος και τη διολίσθηση σε ακροδεξιές θέσεις -με φόντο το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο- έκαναν με άρθρο τους στην κυριακάτικη «Αυγή» ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης με τη βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου από τη Β΄ Αθήνας.

Παρέμβαση ενάντια στη στρατιωτικοποίηση του προσφυγικού ζητήματος και τη διολίσθηση σε ακροδεξιές θέσεις -με φόντο το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο- έκαναν με άρθρο τους στην κυριακάτικη «Αυγή» ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης με τη βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου από τη Β΄ Αθήνας.

Οι δύο βουλευτές με το άρθρο τους μίλησαν όχι μόνο στην πολιτική που ακολουθεί η Ευρώπη, αλλά και η «αριστερή κυβέρνηση».

«Είναι αστείο να πιστεύουμε ότι τα σκάφη του ΝΑΤΟ αντιμετωπίζουν τους διακινητές. Μοιάζει, όπως γράφτηκε, σαν να χρησιμοποιείς μια βαριοπούλα για να σπάσεις καρύδια... Δεν είναι όμως αστείο, είναι τραγικό: η ανάθεση ρόλου στο ΝΑΤΟ δείχνει ότι η στρατιωτικοποίηση έχει πάρει το πάνω χέρι στην ευρωπαϊκή πολιτική για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, βάζει το Αιγαίο στο χάρτη του πολέμου της Συρίας, αμφισβητεί τη Συνθήκη της Γενεύης -η οποία προβλέπει ότι ο αιτών άσυλο δεν είναι “εχθρός” για να τον απωθήσεις, αλλά έχεις υποχρέωση να τον δεχτείς και να του παράσχεις προστασία εντός των συνόρων σου» αναφέρουν.

«Σήμερα, η Ευρώπη, αντί να αναζητεί βιώσιμες λύσεις, θέλει να μεταφέρει το πρόβλημα εκτός των εδαφών της -άρα και εκτός των ευθυνών και υποχρεώσεών της: κόβοντας την πρόσβαση σε αυτήν, οχυρώνοντας τα εξωτερικά της σύνορα, επιδιώκοντας να βαφτίσει την Τουρκία “ασφαλή τρίτη χώρα”» προσθέτουν.

Να εναντιωθούμε...
Σε άλλο σημείο της παρέμβασής τους τονίζεται: «Τι κάνουμε; Παρά τη ζοφερή κατάσταση, δε μπορούμε, ως αριστεροί και αριστερές, να αναλάβουμε ρόλο παρατηρητών. Δεν πρέπει να προσαρμοστούμε σε έναν ρεαλισμό που αποδέχεται τα πάντα, διολισθαίνοντας τελικά σε ακροδεξιές λογικές. Ούτε ωφελεί ο διαγκωνισμός καταγγελιών, όπου σε ένα τσουβάλι μπαίνουν η κυβέρνηση, η Ε.Ε., το ΝΑΤΟ και τα πάντα».

Μεταξύ των προτάσεών τους αναφέρουν: «Το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται σε εθνικό, αλλά σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όμως αυτό δε συνεπάγεται την αποδοχή των πάντων. Η στάση της Ελλάδας, με την εναντίωσή της στην Αυστρία, αποτελεί εδώ πολύ καλό παράδειγμα.

Πρέπει να διεκδικήσουμε, τώρα, ασφαλή και ελεγχόμενη δίοδο στον Έβρο, νόμιμη και ασφαλή μεταφορά στα νησιά του Αιγαίου από την Τουρκία.

Γενικότερα, ασφαλείς διόδους για τους πρόσφυγες και ευρεία μετεγκατάσταση από την Τουρκία, καθώς και ενιαίο ευρωπαϊκό μηχανισμό ασύλου. Να πούμε όχι στις “επιστροφές” προσφύγων, από όπου κι αν γίνονται. Η Συνθήκη της Γενεύης δεν είναι κενό γράμμα. Να εναντιωθούμε στη ΝΑΤΟϊκή παρέμβαση».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey