Ούτε κουβέντα για το μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά

Απάντηση Μοσκοβισί σε ερώτηση Κεφαλογιάννη

23/02/2016 - 17:26

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι η «μη απάντηση» του επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, στον ευρωβουλευτή της Ν.Δ., Μανώλη Κεφαλογιάννη για τους μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου. 

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι η «μη απάντηση» του επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, στον ευρωβουλευτή της Ν.Δ., Μανώλη Κεφαλογιάννη για τους μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.


Ο ευρωβουλευτής σε ερώτηση του, τόνιζε τη διαφορετικότητα λόγω της γεωγραφικής θέσης και της διασποράς των νησιών σε όλο το ελληνικό αρχιπέλαγος, κάτι που εξ ορισμού προκαλεί δυσκολίες στην συγκοινωνία και στο εμπόριο σε σύγκριση με την ηπειρωτική Ελλάδα. Προφανής στόχος του κ. Κεφαλογιάννη, να στηρίξει το αίτημα των νησιωτών για διατήρηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ.

Ο κ. Μοσκοβισί απάντησε ότι αποτελεσματική στήριξη στις μειονεκτούσες περιοχές μπορεί να παρασχεθεί μέσω της ολοκλήρωσης των βασικών υποδομών για τη βελτίωση της προσβασιμότητας και της επικοινωνίας, με την παροχή δημόσιων υπηρεσιών στον πληθυσμό, όπως η υγειονομική περίθαλψη και η εκπαίδευση, καθώς και με τις υποχρεώσεις παροχής δημόσιας υπηρεσίας για τη μεταφορά, αλλά και με μέτρα για την αύξηση της ελκυστικότητας των επενδύσεων ώστε να τονωθεί η οικονομική δραστηριότητα.

 

Παραπέμπει σε διαρθρωτικά ταμεία

Πολλές από αυτές τις επενδύσεις μπορεί να γίνουν με την υποστήριξη των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών και επενδυτικών ταμείων που θα διαθέσουν 535 εκατ. ευρώ κατά την περίοδο 2015-20 για περιφερειακά προγράμματα που στοχεύουν ειδικά τα νησιά του Αιγαίου. Στην ουσία δηλαδή, ο κ. Μοσκοβισί επικροτεί την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά.


Από την πλευρά του, ο ευρωβουλευτής σε δήλωση του, υποδεικνύει ως υπεύθυνη για την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Παράλληλα διερωτάται αν η κυβέρνηση γνωρίζει ότι υπάρχουν 535 εκατ. ευρώ για τα νησιά του Αιγαίου κι αν έχει κάνει τις αναγκαίες ενέργειες για την εκταμίευση τους. «Ας μην ξεχνά, επίσης, η κυβέρνηση ότι τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου πλήττονται από την πρωτοφανή Μεταναστευτική Κρίση. Μία κρίση για την οποία η κυβέρνηση λόγω ιδεοληψίας και αμελείας, έχει τεράστια ευθύνη», υπογραμμίζει ο κ. Κεφαλογιάννης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey